علمی-اجتماعی
پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:14 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

جعفر چاخان تعریف میکنه : اقا یه روز من با دو چرخه داشتم می رفتم که یهو یه بنز از من جلو زد . چی از من جلو بزنه محاله . من ،پا به رکاب، زدم از بنز جلو ،حالا من پا به رکاب و راننده بنز پا به گاز ... تا این که شنیدم پلیس با بلند گو اعلام میکنه دوچرخه سوار بزن کنار. دوچرخه سوار بزن کنار . منم زدم کنار. پلیس اومد، گفت :کارت دوچرخه گفتم :بفرمایید گفت: گواهینامه .گفتم :بفرمایید. گفتم :قربان چرا منو جریمه می کنید ؟پلیس گفت: به علت سرعت غیر مجاز.

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:10 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

یارو همین که وارد سالن سینما میشه سرود ملی رو مینوازند همه پا میشن . میگه خواهش میگنم استدعا میکنم بفرماییدبشینید.

 

سنـدرم بـی قـراری پـا وضعیتی است که حین نشستن یا دراز کشیدن، در نواحی پاها فوق العاده احساس ناراحتی و بی قراری می کنید. ایـن مشکل معمولاً باعث می شود احساس کنید که باید فوراً بلند شـده و کـمی قدم بزنید؛ و با اینکار احساس ناراحتی و بیقراری در پاهـا از بین میرود.

این بیماری هم در زنان و هم در مردان بوجود می آید، ممکن است در هر سنی فرد را مبتلا کرده و با بالا رفتن سن نیز بدتر شود. سندرم بی قراری پا می تواند باعث برهم زدن خواب شبانه شده ـ که منجر به خوب آلودگی در روز می شود ـ و مسافرت را نیز برای فرد مشکل کند.برای بهبود این وضعیت می توانید تغییراتی در شیوه زندگی خود ایجاد کرده و در جهت مراقبت از خود قدم بردارید. استفاده از دارو نیز گاهی برای بسیاری از مبتلایان به این بیماری کمک کننده بوده است. علائم و نشانه ها:افراد معمولاً حس ناخوشایند این سندرم را به صورت "درد عصبی، همراه با سوزش و خارش" در نواحی ران ها، ساق پا، و دست ها توصیف می کنند. معمولاً پیش نمی آید که افراد این درد را جزء درد، گرفتگی و کرختی عضلات توصیف کنند. برخی از علائم و نشانه های این بیماری عبارتند از:
حین عدم فعالیت ایجاد می شود: این احساس معمولاً در مواقعی که مدتی طولانی است که دراز کشیده اید و یا نشسته اید، مثلاً در اتومبیل، هواپیما یا در سینما ایجاد می شود.با حرکت تسکین می یابد: درد این مشکل با بلند شدن و حرکت کردن از بین می رود. مردم معمولاً به طرق مختلف با این مشکل مقابله می کنند—با کشیدن، تکان آهسته پاها، قدم زدن روی زمین، ورزش.شب هنگام علائم مشکل حادتر می شود: علائم این مشکل معمولاً در طول روز کمتر آزاردهنده هستند و با آمدن شب بدتر می شوند.باز وبسته کردن پا درطول شب: مشکل خواب رفتن پا با حرکت های دوره ای و متناوب اعضای بدن حین خواب مربوط است. پزشکان سابقاً این مشکل را میوکلونوس یا تشنج ماهیچه ها می نامیدند اما اخیراً آن را حرکت های دوره ای اعضای بدن حین خواب می خوانند. در این روش شما حین خواب بی اختیار پاها را خم کرده و باز می کنید—بدون اینکه از انجام آن آگاه باشید—که معمولاً خواب را برای همسرتان دشوار میکند. این باز و بسته کردن پا ممکن است صدها بار طی شب تکرار شود. اگر پای شما مدام خواب می رود، می توانید این حرکت های باز و بسته کردن را در طول روز نیز انجام دهید. تقریباً چهار نفر از هر
۵ نفر افراد مبتلا به سندرم خواب رفتگی پا، در طول شب مدام پاهایشان را باز و بسته می کنند.

خوابیدن یا ماندن در حالت خواب برای اکثر افراد مبتلا به سندرم بی قراری پا مشکل است. بی خوابی حاصل منجر به بروز احساس خواب آلودگی در طول روز می شود اما این مشکل باعث می شود حتی خواب روز را هم نتوانید لذت ببرید.گرچه سندرم بی قراری پا موجب بروز هیچ نوع مشکل و ناراحتی دیگر نمی شود اما علائم آن از ناراحتی آزاردهنده به وضعیتی واقعاً غیرقابل تحمل متغیر است. درواقع، کاملاً عادی است که گاهی علائم این مشکل شدت می گیرند و در دوره ای موقتاً ناپدید می شوند.سندرم بی قراری پا ممکن است در هر سنی فرد را گرفتار کند، حتی در دوران کودکی. اکثر بزرگسالانی که به این مشکل مبتلا هستند می توانند به یاد بیاورند که در دوران کودکی نیز با چنین ناراحتی هایی در نواحی پا مواجه می شدند که باعث می شده والدینشان پاهایشان را بمالند تا بتوانند به خواب بروند. اما این مشکل با بالا رفتن سن متداول تر می شود. عوامل پیدایش

در بسیاری موارد، هیچ عامل مشخصی برای بروز سندرم بی قراری پا وجود ندارد. محققان گمان می برند که این مشکل ممکن است به خاطر عدم توازن ماده شیمیایی دوپامین در مغز باشد. این ماده شیمیایی مسئول فرستان پیام برای کنترل حرکات عضلانی است.سندرم بی قراری پا معمولاً به صورت ارثی در خانواده منتقل می شود به ویژه اگر فرد از کودکی به این مشکل مبتلا بوده باشد. محققان محل هایی روی کروموزوم ها پیدا کرده اند که ژن سندرم بی قراری پا می تواند در آن وجود داشته باشد.استرس علائم این سندرم را بدتر می کند. بارداری و تغییرات هورمونی نیز ممکن است به طور موقتی این مشکل را حادتر کنند. خیلی از خانم ها برای اولین بار حین بارداری با این مشکل مواجه می شوند، به ویزه در سه ماهه آخر بارداری. اما، در اکثر این خانم ها، علائم و نشانه های بیماری حدوداً یک ماه پس از وضع حمل برطرف می شود.در اکثر موارد، سندرم بی قراری پا با هیچ بیماری دیگری در ارتباط نمی باشد. اما گاهاً می تواند با مشکلات زیر همراه باشد:بیماری عصب ثانویه: این اسیب دیدگی به عصب ها در دست و پا گاهی به خاطر بیماری مزمنی مثل دیابت و اعتیاد به الکل ایجاد می شود.

کمبود آهن: حتی بدون ابتلا به کم خونی، کمبود آهن می تواند عامل پیدایش یا عود کردن سندرم بی قراری پا شود. اگر در سابقه سلامتیتان، خونریزی معده یا روده داشته اید، با قاعدگی های طولانی و شدید روبه رو بوده اید، یا دفعات زیادی خون داده اید، ممکن است کمبود آهن داشته باشید.

نارسایی کلیه: اگر دچار نارسایی کلیه هستید، ممکن است کمبود آهن هم داشته باشید. وقتی کلیه نتواند به خوبی کار کند، ذخیره آهن در خون کم میشود. این مشکل به همراه سایر مشکلات در شیمی خون، می تواند باعث پیدایش یا بدتر شدن سندرم بی قراری پا در شما شود.

 تشخیص

برخی از افراد مبتلا به سندرم بی قراری پا ممکن است هیچوقت به دنبال درمان های پزشکی نروند چون می ترسند علائم مشکل در آنها انقدر پیچیده باشد که نتوانند به خوبی آنرا برای پزشک توصیف کنند یا گاهاً احتمال می دهند که مشکلشان چندان جدی تلقی نشود. برخی پزشکان علائم این مشکل را به عصبی بودن، استرس، کم خوابی،با درد و گرفتگی عضلانی نسبت می دهند. اما سندرم بی قراری پا در سالهای اخیر توجه بیشتری را از طرف رسانه ها و جامعه پزشکی به خود جلب کرده که باعث می شود اطلاعات مردم درمورد این مشکل بیشتر شود.

اگر تصور می کنید به این مشکل مبتلا هستید، حتماً با پزشک خانوادگی خود صحبت کنید. پزشکان با گوش دادن به توصیف شما از علائم بیماریتان و بررسی تاریخچه و سابقه پزشکیتان مشکل شما را تشخیص می دهند. پزشکتان ممکن است سوالاتی مانند این را از شما بپرسد:آیا در نواحی پاها، احساس ناخوشایند و مور مور شدن می کنید، به صورتی که دلتان بخواهد همان موقع بلند شده و راه بروید؟آیا حرکت کردن به از بین بردن این حس کمک می کند؟آیا در حالت نشسته و شب ها این مشکل را بیشتر حس می کنید؟آیا معمولاً مشکل به خواب می روید؟آیا تا به حال به شما گفته اند که موقع خواب دست و پاهایتان را تکان میدهید؟آیا فرد دیگری در خانواده تان به این مشکل مبتلاست؟برای تشخیص سندرم بی قراری پا نمی توان از آزمایش خون یا سایر آزمایشات استفاده کرد. پاسخ های شما به پزشک کمک میکند بفهمد آیا به سندرم بی قراری پا مبتلا هستید یا نه و آیا برای تشخیص سایر مشکلاتی که منجر به این سندرم شده ایت، نیاز به آزمایش است یا خیر. آزمایش خون یا بررسی های عصبی برای تشخیص عامل این مشکل ضروری است.پزشکتان ممکن است شما را به یک متخصص خواب معرفی کند تا ارزیابی های بیشتر روی این مشکل انجام گیرد. برای اینکار ممکن است لازم باشد یک شب در کلینیک بمانید تا عادات شما حین خوابیدن—مثلاً تکان دادن و باز و بسته کردن پا—بررسی شود. گرچه معمولاً برای تشخیص سندرم بی قراری پا از بررسی های خواب استفاده نمیشود.
درمان :گاهی اوقات، درمان عامل متضمن این مشکل مثلاً کمبود آهن یا بیماری عضب ثانویه به کاهش علائم سندرم بی قراری پا کمک میکند. کمبود آهن بدن را می توان با مصرف مکمل های آهن بهبود بخشید. اما دقت کنیدکه فقط تحت تجویز پزشک می توانید از این مکمل ها استفاده کنید.اگر به سندرم بی قراری پا مبتلا هستید که هیچ عاملی متضمن آن وجود ندارد، درمان بر روی اصلاح عادات زندگی و دارو متمرکز خواهد بود. برخی داروهای تجویزی، که برای درمان سایر بیماری ها ساخته شده اند، می تواند به کاهش این ناراحتی ها کمک کند.

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 15:25 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

 

علاوه بر افزایش سن عواملی مانند فشارهای روانی –بی خوابی و کم خوابی – استعمال سیگار و مواد مخدر – تماس مستقیم با نور خورشید – تغذیه نامناسب و رژیم های سخت برای کاهش و افزایش وزن باعث ایجاد چین و چروک در افراد می شود. برای مبارزه با چین و چروک هر چه  بایستی از استرس و فشار روانی بیشتر دوری کردواز مواد  د خانی وانواع مخدرها اجتناب کردو آنها را استعمال نکرد.از ضد آفتابها و عینک و کلاه برای محافظت از نور خورشید استفاده شود. از انواع غذاهایی که دارای ویتامین آ است مانند انواع کلم و هویج و اسفناج و جگر و زرده تخم مرغ استفاده کرد. برای کاهش  و افزایش وزن در دراز مدت برنامه ریزی کردو از انواع ماسکها و بخورهای گیاهی استفاده کرد تا دارای پوستی چوان و شاداب شد. در ضمن گردش و تفریح و شاد بودن نیز پوست راشاداب نگه می دارد.

 

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 13:11 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

یه مرد خسته و مونده توی بیابون به زیر سایه یه درختی  که یه جوی کوچیک هم کنارش بودپناه می بره و سفره ی نونش و باز می کنه و مقداری آب بر می داره و وقتی می خواد نونش بخوره میگه کاش یه مقدار گوشتم داشتم که با این نونم می خوردم که یهو می بینه یه تیکه گوشت می افته روی نونش . خوشحال میشه و می خوره . لقمه دوم هم همین آرزو رو می کنه و باز هم یه تیکه گوشت دیگه می افته روی نونش و با خوشحالی اونم می خوره و برای لقمه های بعدی نیز همین طور . بعد از این که لقمه آخرش و خورد دستهاشو بالا میگیره و میگه الهی شکر . که می بینه یه جذامی بالای درخت نشسته و پوستهای تنشو داره می کنه. 

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 13:7 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

دو تا دانش آموز با هم حرف می زدند. اولی: بیا شیر و خط بندازیم . اگر شیر اوم ،میریم سینما. اگه خط اومد ،میریم پارک .اگه صاف موند به جهنم دیگه میریم خونه می شینیم درس می خونیم.

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 13:3 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

سخت شامه

پرده سختی است متشکل از بافت همبندی متراکم که سطح خارجی آن در مجاورت پریوست استخوانها قرار گرفته است. در نخاع ، سخت شامه بوسیله فضایی به نام فضای اپیرورال از پریوست جدا شده و اتصال آن به پریوست محدود به یک سری لیگامان موسوم به لیگامانهای دندانه‌ای است. فضای اپیرورال محتوی شبکه وریدی ، بافت همبند شل و بافت چربی است.

عنکبوتیه

پرده ظریفی است از الیاف کلاژن و الاستیک که فاقد رگهای خونی است. قسمتی از عنکبوتیه که در مجاورت سخت شامه قرار دارد به صورت پرده‌ای صاف می‌باشد که توسط استطاله‌های ظریفی شبیه تارهای عنکبوت با نرم شامه مرتبط می‌گردد. فضای موجود بین این استطاله‌ها فضای زیر عنکبوتیه را تشکیل می‌دهند که حاوی مایع مغزی نخاعی و محل عبور رگهای خونی است. عنکبوتیه در همه جا توسط سلولهای پهن و سنگفرشی پوشیده شده است.

نرم شامه

لایه ظریفی از بافت همبند شل و پر عروق می‌باشد که عمدتا از الیاف کلاژن و الاستیک تشکیل شده و بوسیله سلولهای پوششی پهن و سنگفرشی پوشیده شده است. اگر چه نرم شامه در مجاورت نزدیک بافت عصبی قرار گرفته ، ولی بوسیله زواید سلولهای گلیال از بافت عصبی جدا شده و در تماس مستقیم با آن نمی‌باشد. این پرده ظریف در تمام چینهای بافت عصبی مرکزی نفوذ کرده و همراه با رگهای خونی به درون بافت عصبی نیز راه می‌یابد.

 

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 11:27 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

دستگاه عصبی اتونوم یا خودمختار

آن دسته از نورونهای حرکتی که فعالیت عضلات صاف ، ترشح غدد ، ریتم قلب و در مجموع فعالیت ارگانهای احشایی را تنظیم می‌کنند تحت عنوان سیستم عصبی اتونوم شناخته می‌شوند. دستگاه عصبی اتونوم از تعداد زیادی گانگلیون اتونوم و دو نورون حرکتی در هر زنجیره به نام نورونهای پیش‌ گانگلیونی و پس گانگلیونی تشکیل شده است. نورنهای پیش گانگلیونی ، نورونهایی هستند که جسم سلولی آنها در سیستم عصبی مرکزی قرار گرفته و اکسون آنها برای سیناپس با نورون بعدی تا گانگلیون امتداد یافته است.

نورونهای پس گانگلیونی ، نورونهایی هستند که جسم سلولی آنها در گانگلیونی واقع شده و اکسون آنها تا ارگان عامل امتداد یافته و پایانه عصبی را تشکیل داده است. در نورون پیش گانگلیونی و پس گانگلیونی در محل گانگلیون با یکدیگر سیناپس می‌یابند. اعصاب حرکتی سیستم عصبی اتونوم از دو بخش سمپاتیک و پاراسمپاتیک تشکیل شده است.

اعصاب سمپاتیک

در بخش سمپاتیک ، جسم سلولی نورون پیش گانگلیونی در شاخ جانبی (Lateral horn) نخاع قرار گرفته و اکسون آن به نام رشته پیش گانگلیونی پس از خروج از نخاع وارد گانگلیون سمپاتیک در مجاور مهره‌ها یا نزدیک احشا شده و با نورون پس گانگلیونی سیناپس حاصل می‌کند. اکسون نورون پس گانگلیونی به نام رشته پس گانگلیون به ارگان عامل ختم می‌‌گردد. در اعصاب سمپاتیک رشته پیش گانگلیونی معمولا کوتاه بوده رشته پس گانگلیونی بلند می‌باشد.

از آنجایی که اعصاب سمپاتیک در ناحیه سینه‌ای - کمری از نخاع خارج می‌شوند، به بخش سینه‌ای - کمری نیز موسوم هستند.در اعصاب سمپاتیک نوروترنسمیتر مترشحه از رشته پیش گانگلیونی استیل کولین و از رشته‌های پس گانگلیونی ، نوراپی‌نفرین می‌باشد (ماده‌ای که از بخش مرکزی
غدد فوق کلیوی نیز ترشح می‌شود) و به همین دلیل اعصاب سمپاتیک را اعصاب آدرنرژیک نیز می‌نامند.

اعصاب پاراسمپاتیک

در بخش پاراسمپاتیک ، همانند بخش سمپاتیک ، جسم سلولی نورون پیش گانگلیون در شاخ جانبی نخاع قرار گرفته و اکسون آن به نام رشته پیش گانگلیونی وارد گانگلیون پاراسمپاتیک (معمولا در مجاورت یا دیواه ارگان عامل) شده و با نورون پس گانگلیونی سیناپس حاصل می‌کند. اکسون نورون پس گانگلیونی به نام رشته پس گانگلیونی به فاصله کوتاهی پس از ترک گانگلیون به ارگان عامل ختم می‌گردد.

به این ترتیب در اعصاب پاراسمپاتیک بر خلاف اعصاب سمپاتیک رشته پیش گانگلیونی بسیار بلند و رشته پس گانگلیونی کوتاه می‌باشد.از آنجا که اعصاب پاراسمپاتیک در ناحیه جمجمه‌ای - خاجی از نخاع خارج می‌شوند، به بخش جمجه‌ای - خاجی موسوم هستند. در اعصاب پاراسمپاتیک نوروترنسمیتر مترشحه از رشته‌های پیش گانگلیونی و پس گانگلیونی ، استیل کولین است و به همین دلیل اعصاب پاراسمپاتیک را اعصاب کولینرژیک نیز می‌نامند.

 

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 11:21 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

فروید معتقد بود که افراد برای در امان ماندن از تنشهاو بیمارییهای روانی دست به کارها و حالتهایی می زند که باعث می شود میزان تنش او کاهش یابد و کمتر مورد سرزنش قرار بگیرد.از این رو از راهکارهای گوناگون برای این کار استفاده می کند . انواع مکانیسمهای دفاعی:

سرکوبی= repression واپس زنی = فراموشی ناخودآگاه  ناراحتیها ، ناکامی ها و عقده ها

 واکنش وارونه سازی = reactionformationرفتاری که درست عکس رفتار اصلی و واقعی است و نشانه مهم آن شدت و افراطی بودن آن است .

 زن بابا محبت افراطی نسبت به بچه شوهر . به جای کینه و تنفر شدید روی کینه و تنفر خودش سرپوش می گذارد . بیان تکانه غیر قابل پذیزش یا انتقال دادن آن به شکل متضاد است .

واکنش متضادرفتاری که شدت آن بیشتر از رفتار معمولی است . فرد متقلب در امتحان دیگران را متقلب می خواند .

واکنش معکوس رفتاری که درست عکس رفتار اصلی و واقعی است و نشانه مهم آن شدت و افراطی بودن آن است .

 زن بابا محبت افراطی نسبت به بچه شوهر . به جای کینه و تنفر شدید روی کینه و تنفر خودش سرپوش می گذارد .

انکار denailانکار واقعیت است . یعنی چیزی که وجود دارد ولی شخص چون آن واقعیت او را دچار اضطراب می کند آن واقعیت را انکار می کند .

دلیل تراشی = rationalization فرد برای کار خلاف خود دلیل جامعه پسند می آورد..

جابه جایی = displacementوقتی شخصی نتواند هیجان خشم خود را به عامل خشم نشان دهد آن را در جای دیگری بروز می دهد . در بیماری هراس یا فوبی زیاد دیده می شود .

تثبیت = fixationوقتی که شخص نمی تواند به خواسته و هدفش برسد در یک مرحله از رشد که از طریق رفتار خاصی موفق می شود به آن هدف برسد باقی می ماند .

بازگشت = regression برگشت فرد به دورانی که در آن احساس آرامش و امنیت می کرده است و در آن تثبیت شده.

برون فکنی  = فرافکنی = projectionشخص شکست گناه و تقصیر خود را به گردن دیگران می اندازد  تا از احساس گناه ناشی از شکست محفوظ بماند .

فرافکنی projection فرد تمام کارهای خود رابه دیگران نسبت می دهد. فرد فاسد دیگران را فاسد می داند..

درون فکنی  = همسان سازی = introjectionعکس برون فکنی  شخص صفات و ویژگیهای دیگران را می گیرد و جزء خودش می کند .

همانند سازی =  identificationشخص خود را از نظر صفت با دیگران همانند و همسان می کند . قرار دادن خود به جای قهرمان داستان

خیالبافی = fantesyوقتی شخص نتواند  در واقعیت به هدف خود برسد بر بالهای خیال سوار می شود و در عالم خیال به هدف خود می رسد .

توجیه = intellectualizationشخص هیجان لازم برای موضوعی را نشان نمی دهد . و دلیل یا توجیهی برای آن ذکر می کند .

تصعید یا والایش = sublimationشخص ناکامیها عقده ها و ناراحتیهای خود را به صورتی که بیش از اندازه قابل قبول و مورد پسند جامعه باشد بروز می دهد .

واکنش وارونه – کسی که شیفته آشوب و بی رحمی است به صلح طلبی پرشور و افراط کار بدل می شود .

جبران = compensationوقتی که شخص نمی تواند به هدف یا خواسته خود برسد خواسته و هدف دیگری را جانشین آن می سازد . مثل بیماران وسواسی

تظاهر به استرحام = actingioutوقتی شخص نتواند خواسته و هدف خود را به دست آورد با ابراز رفتار خاص مثل قهر کردن ، کوبیدن در به هم آن ناراحتی

 و هیجان خود را ابراز می دارد . هدف از این کار جلب ترحم و محبت دیگران است .

اجتناب = avoidanceساده ترین نوع مکانیسمهای دفاعی است . وقتی که شخص نمی تواند  یا احساس می کند که نمی تواند به خواسته و هدش برسد

 از آن دوری می کند تا بدین وسیله رنج و ناراحتی ناشی از آن را کاهش دهد .

باطل سازی = undoingوقتی که شخص مرتکب خطایی می شود که از آن احساس شرم و گناه و اضطراب نماید از طریق معذرت خواهی ، توبه ،

 اقرار به گناه از عمل خود می کاهد . در بیماران وسواسی دیده می شود .

 

چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, :: 11:6 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

هیچ نیکی و خرمی از کسی که در راه راست گام بر می دارد دریغ نخواهد شد. گوته

حاصل فریبکاری و ریا ، یاس و اندوه و راه خیانت کاران است .پاک چوبرا

هر عملی که به هنگام خشم و نفرت انجام پذیرد ، واکنشی ناخوشایند خواهد داشت. گاندی

آنچه در حق دیگران می کنید ، همانا برای خود می کنید.ابوریحان بیرونی

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 179
بازدید دیروز : 515
بازدید هفته : 179
بازدید ماه : 3416
بازدید کل : 3550124
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>