علمی-اجتماعی
دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:29 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

دلت شاد و لبت خندان بماند

برایت عمرجاویدان بماند

خدارا میدهم سوگند برعشق

هرآن خواهی برایت آن بماند

بپایت ثروتی افزون بریزد

که چشم دشمنت حیران بماند

تنت سالم سرایت سبز باشد

برایت زندگی آسان بماند

تمام فصل سالت عید باشد

چراغ خانه ات تابان بماند

 

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:تغذیه,فلفل دلمه ای, :: 22:24 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

 فلفل دلمه‌اي، گياهي است با رنگ‌هاي متفاوت از جمله سبز، قرمز و زرد. اين گياه که بومي کشور آمريکاست، علاوه بر طعم خوبي که دارد از خواص زيادي نيز برخوردار است. سايت «ehow» به بعضي از خواص اين گياه اشاره کرده است
*فلفل دلمه‌اي براي بيماران ديابت ي مفيد است.

*با کاهش تري گليسريد باعث افزايش سوخت و ساز بدن مي‌شود.

*منبع مهم ويتامين Aو C است. اين 2 آنتي اکسيدان قوي که با راديکال‌هاي آزاد بدن مقابله مي‌کند، براي درمان بيماري‌هاي قلبي، التهاب مفصل و استخوان، آب مرواريد و... موثر است.

*کپساسين موجود در فلفل دلمه‌اي، باعث تسکين درد مي‌شود.

*کپساسين مانع از چسبيدن ماده سرطان‌زا به دي ان اي مي‌شود و در نتيجه بدن را از سرطان محافظت مي‌کند.

*خاصيت ضدباکتريايي و ضدقارچي دارد.

*از پوست در مقابل پيري زودهنگام محافظت مي‌کند.

*ميزان بالاي ويتامين C در اين گياه به طور موثر مانع از لخته شدن خون مي‌شود.

*گياهي تحريک کننده است و ناراحتي گوارشي مانند سوءهاضمه، زخم معده، قولنج، اسهال و نفخ بيش از حد را برطرف مي‌کند.

*ويتامين C به بهبود، بازسازي و تقويت جداره غشاء مخاطي کمک مي‌کند.

*ويتامين C و بتاکاروتن موجود در آن از بروز بيماري‌هاي چشمي مانند آب مرواريد، آستيگماتيسم و پيرچشمي پيشگيري مي‌کند.

*غرغره با آب اين گياه گلودرد را رفع مي‌کند.

*براي شادابي و نرمي پوست مفيد است.

*سرشار از خاصيت ضدالتهابي است.

*سرماخوردگي و تب را برطرف مي‌کند.

*خاصيت ملين دارد.

 

 

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:تغذیه,بوی بد دهان, :: 22:23 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

مواردی چون جویدن جعفری، استفاده از چاشنی‌های معطر پس از هر وعده غذایی، مسواک کردن با جوش شیرین، مصرف کرفس و ... در رفع بوی بد دهان موثرند.

گاهی اوقات ممکن است دهان شما بوی بد و نامطبوع بگیرد که هم برای خودتان و هم برای دیگران آزار دهنده است و چه بسا که حتی شما را از ارتباط گرفتن با دیگران گریزان می‌کند.

التهاب لثه، باقی ماندن غذا بین دندان‌ها، عفونت‌های تنفسی، سینوزیت، مشکلات گوارشی، بیماری دیابت، استفاده از غذاهای گوگرددار مثل سیر و پیاز و استعمال سیگار از علل شایع بوی بد دهان است که قابل پیشگیری و درمان است.

راهکارها عبارتند از:

1- جویدن مقداری سبزی جعفری موجب کاهش بوی بد دهان که ناشی از خستگی روزانه و نخوردن غذا است، می‌شود. مصرف جعفری بعد از غذا به تازه شدن بازدم کمک می‌کند. جعفری منبع غنی از کلروفیل است که به عنوان یک خوشبوکننده طبیعی دهان عمل می‌کند. این سبزی هم چنین مثل یک خنک کننده طبیعی در دهان احساس تازگی و تمیزی ایجاد می‌کند. اگر برگ جعفری به صورت آدامس جویده شود، بوی بد دهان را از بین می‌برد و استفاده از سیب بعد آن برای درمان بوی دهان بسیار موثر است. از طرفی جعفری، تحریک‌کننده‌ی اشتهاست و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

2- مسواک کردن با جوش شیرین نیز در رفع بوی نامطبوع دهان بسیار موثر است چون مولکول‌های بو را به خود جذب می‌کند و خواص ضدباکتریایی دارد. برای این منظور مقداری جوش شیرین روی مسواک خود بریزید و دندان‌ها و روی زبان را با آن مسواک بزنید تا تأثیر معجزه آسای آن را در پاک‌سازی دهان مشاهده کنید.

3- استفاده از چاشنی‌های معطر مثل میخک، دانه‌های هل و رازیانه نیز پس از هر وعده غذایی در رفع بوی بد دهان بسیار موثر است. این چاشنی‌های گیاهی خواص ضدمیکروبی دارند و بهداشت دهان و دندان‌ها را بهبود می‌بخشند.یک وعده غذای کرفس‌دار بوی بد دهان را از بین می‌برد. احتمالاً موادی که در معده تولید می‌شوند، با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می‌کند

پونه ضد سرفه است و بوی بد دهان را از بین می‌برد و به عنوان ضدعفونی‌کننده به شمار می‌رود.

4- عرق نعناع بوی بد دهان را کم می‌کند. استفاده از عصاره نعناع یا عرق نعناع قبل از خوابیدن و پس از خوردن غذا می‌تواند در درمان مشکلات گوارشی ناشی از تخمیر مواد غذایی و ایجاد بوی بد دهان بسیار مؤثر باشد.

5- پونه؛ برطرف‌کننده سکسکه و بوی بد دهان. پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است. پونه ضد سرفه است و بوی بد دهان را از بین می‌برد و به عنوان ضدعفونی‌کننده به شمار می‌رود. پونه را به عنوان تحریک‌کننده تولید صفرا نیز می‌شناسند. پونه از مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی مثل ‌ترش کردن معده جلوگیری می‌کند، برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.

6- درمان بوی بد دهان با خوردن کرفس. کرفس سبزی زیبا، خوش‌عطر و پرخاصیتی است. یک وعده غذای کرفس‌دار بوی بد دهان را از بین می‌برد. احتمالاً موادی که در معده تولید می‌شوند، با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می‌کند. کرفس 2 تا 3 درصد اسانس یا عطر دارد.

7- خوردن انجیر بوی بد دهان را از بین می‌برد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، انجیر میوه‌ای مقوی و شیرین است که موجب از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ اگر انجیر با عسل مخلوط شود در تسکین زخم معده بسیار مفید خواهد بود.

8- کاهش بوی بد دهان با مصرف قهوه. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف قهوه باعث خنثی شدن یا کاهش باکتری‌هایی در دهان می‌شود که فعالیت آن‌ها از عوامل ایجاد بوی ناخوشایند در دهان است. از این رو پزشکان به افرادی که از بوی بد در تنفس رنج می‌برند توصیه می‌کنند قهوه بنوشند. البته دقت داشته باشید که نوشیدن زیاد قهوه به دلیل خشکی دهان ممکن است اثر عکس داشته باشد؛ پس نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.

9- نوشیدن آب کافی نیز یکی از راهکارهای مفید برای کاهش بوی بد دهان است. نوشیدن آب، هم به پاک شدن دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی آن‌ها کمک کرده و هم از خشکی دهان جلوگیری می‌کند به همین دلیل بوی بد دهان را نیز رفع می‌کند.

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:پوست و مو,مراقبت از پوست, :: 22:19 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

براي شستشوي صورت ، نوع صابون را بسته به نوع پوست خود و با مشورت پزشک انتخاب کنيد. هرگز يک صابون را تصادفي و ندانسته به صورت خود نزنيد. پس از شستشو، صورتتان را با حوله خشک کنيد. براي خشک کردن نبايد حوله را به صورت خود بکشيد، بلکه فقط کافيست حوله را با پوست صورت خود تماس دهيد و به آرامي روي نقاط مختلف صورت فشار دهيد.

يکي از دلايل پيري زودرس و پيدايش چين و چروک و خشونت پوست، خشک کردن آن با حوله به روش خشن است. پس از خشک کردن صورت ، يک کرم مرطوب کننده بر روي آن بماليد تا رطوبت پوست حفظ شود.
مصرف بيش از اندازه ي هر ماده آرايشي براي پوست مفيد نيست. حتي داروهاي پوستي هم فاقد عوارض جانبي نيستند. بنابراين بايد مصرف ماده آرايشي و دارويي کم ، و در حد لزوم باشد. يکي از عوارض اين مواد پيري زودرس و ايجاد چين و چروک است.
براي تميز کردن مواد آرايشي از پوست مي توانيد از پنبه آغشته به گلاب يا شير پاک کن و يا آب و صابون استفاده کنيد

* تغذيه مناسب براي برخي مشکلات پوستي
همان‌طور که مي‌دانيد تغذيه بر روي تمام قسمت‌هاي بدن تأثير‌گذار است از جمله پوست. در حقيقت هر آن‌چه که مي‌خوريد مي‌تواند بر روي کيفيت چهره‌ي شما تأثير‌گذار باشد.
در زير به چند نمونه از مشکلات پوستي اشاره مي‌کنيم و مواد غذايي مناسب براي درمان هر کدام را براي شما مي گوييم :

* کبودي ناشي از ضربت ديدن يا کوفتگي
سبزي‌جات برگدار سبز تيره مانند اسفناج بخوريد. گياه پاپايا (PAPAYA) يا انبه ي هندي حاوي ويتامين K است که براي لخته شدن طبيعي خون مفيد مي‌باشد. هم‌چنين ويتامين C نيز کليدي است براي ترميم زخم‌ها.

* چين‌ و چروک پوست
روغن زيتون، برنج قهوه‌اي و بادام بخوريد.
اين مواد غذايي سرشار از ويتامين E هستند که براي حفاظت غشاي سلول‌هاي پوست مفيدند. در استراليا طي يک مطالعه بر روي ??? دانشجوي سال آخر معلوم شد افرادي که مواد غذايي‌اي مانند سبزي‌جات، لوبياها، حبوبات و روغن زيتون مصرف مي‌کنند، کمترين ميزان چين و چروک پوستي را دارند.

* پوست نازک
حبوبات، غلات، غذاهاي دريايي و سير بخوريد.
سلنيوم موجود در اين مواد غذايي خاصيت کششي و جهندگي سلولي را حفظ مي‌کند، پير شدن پوست را کاهش داده و در مقابل نور خورشيد از آن محافظت مي‌کند.
در يک بررسي مشخص شده که مکمل سلنيم، مس و ويتامين‌ها سوختگي ناشي از آفتاب را کاهش مي دهند.
خرابي پوست در اثر اشعه‌ي خورشيد
سبزي‌جات و ميوه‌هاي زرد و نارنجي بخوريد، مانند هويج، کدو حلوايي، طالبي.

* پوست خود را چگونه مرطوب نگه داريم؟
طراوت و شادابي پوست عمدتاً به علت «رطوبت» آن است. اگر رطوبت پوست در اثر خشکي و گرماي محيط کم شود و يا اگر جريان خون پوست در اثر سرما يا کهولت سن کاهش يابد، پوست دچار چروکيدگي مي شود و طراوت خود را از دست مي دهد. يکي از مواقعي که بايد مراقب خشک شدن پوست شد، هنگام خروج از حمام است.
مواقع ديگر عبارت اند از ماه هاي بسيار گرم يا بسيار سرد ، پس از شستن صورت ، و سنين پيري. کساني که پوست خشک دارند بيش از سايرين بايد مراقب باشند
مصرف پودر مناسب در نواحي عرق سوز شده مي تواند مفيد باشد ، چون پودر عرق را جذب مي کند و مانع تأثير سوء آن بر روي پوست مي شود .
بايد بدانيد که براي حفظ رطوبت پوست لازم نيست مرتب صورت خود را بشوييد، چون اين کار باعث پاک شدن لايه چربي محافظ پوست و خشونت آن مي شود . براي مرطوب نگهداشتن پوست بايد از مرطوب کننده ها استفاده کنيد.
کرم هاي مرطوب کننده موجود در داروخانه ها براي اين منظور بسيار مناسب هستند. طرز استفاده از مرطوب کننده ها به اين صورت است که پس از خروج از حمام ، يا شستشوي صورت و خشک کردن آ ن، کرم را به صورت نقطه نقطه بر روي نواحي مختلف پوست پيشاني، گونه، بيني و چانه بماليد و سپس آن را با ضربات آهسته نوک انگشت بر روي تمام پوست صورت و گردن خود پهن کنيد.
بهتر است هر روز صبح کرم مرطوب کننده را بماليد. يک بار مرطوب کردن پوست در ابتداي روز کافي است ولي اگر حمام رفتيد، پس از خروج از حمام نيز اين کار را انجام دهيد.
اگر در آب و هواي گرم و خشک هستيد و يا پوست شما خشک است، بهتر است روزي دو بار پوست خود را مرطوب کنيد.

 

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:پزشکی,فشارخون, :: 22:15 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

‌فشار خون علامت مشخصی ندارد و در اکثر موارد‌ اگر ناخودآگاه بالا برود به سکته مغزی و در ادامه فوت یا ناتوانی مادام‌العمر فرد منجر می‌شود.

 به طور کلی فشار خون بالا در 90 درصد افراد تقریباً ناشناخته و بدون دلیل و علت روشنی است. در 10درصد دیگر افراد مبتلا به فشار خون، عوامل شناخته‌ شده‌ای وجود دارد که می‌توان از چاقی، کم تحرکی، تغذیه نامناسب و استرس نام برد. عمده افراد مبتلا به فشار خون باید تا آخر عمر از دارو استفاده کنند. وی افزود: در دنیا از هر 5 نفر یک نفر به فشار خون مبتلاست که این آمار در ایران حدود 15 میلیون نفر می‌شود. فشار خون را قاتل خاموش عنوان کرد و گفت: فشار خون علامت مشخصی ندارد؛ البته در بعضی از افراد سردرد صبحگاهی پس‌سری می‌تواند به عنوان بالارفتن فشار خون تلقی شود اما در اکثر موارد فشار خون ناخودآگاه بالا می‌رود و به سکته مغزی و در ادامه فوت یا ناتوانی مادام‌العمر فرد منجر می‌شود. اندازه‌گیری فشار خون درمنزل را تا حدی درست  است واستفاده از دستگاه‌های فشار خون دیجیتال در منزل و اندازه‌گیری فشار خون در حال استراحت و بدون استرس می‌تواند تاحدی درست باشد. در افراد بالغ چه زن و چه مرد، اگر فشار اندازه‌گیری شده از 14 روی 9 سانتی‌متر جیوه یا 140 روی 90 میلی‌متر جیوه بالاتر باشد باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد. افراد سالم  هر 6 ماه یکبار برای اندازه‌گیری فشار خون به پزشک مراجعه کنند و افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز داروهای خود را استفاده کرده و با پزشک خود در تماس باشد.  افراد مبتلا به فشار خون بالا وزن خود را تنظیم کرده، سیگار نکشند و در رژیم غذایی خود، مصرف میوه و سبزی را به چربی‌، شیرینی و قندها ترجیح‌ دهند. تحرک و ورزش مناسب و عدم استفاده از نمک بالا می‌تواند فشار خون بالا کاهش دهد

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:متنوع , عود, :: 22:12 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

بوی خوش با ایجاد هماهنگی بین جسم و روح شرایط ویژه‌ای را برای افراد پدید می‌آورد که نقش عودها در این زمینه پررنگ است.

فارس: بوها در زندگی ما نقش تعیین کننده‌ای دارند و موجب تحریک احساسات و تعادل روحی و روانی می‌شوند.

بوی خوش با ایجاد هماهنگی بین جسم و روح شرایط ویژه‌ای را برای افراد پدید می‌آورد.

عطر آگین کردن محل کار، منزل و اتومبیل علاوه بر خاصیت ضد عفونی کردن و پاک کردن که دارد، موجب برانگیختن عواطف و احساسات نیز می‌شود.

از نظر روانشناسی بوها مهم‌ترین عامل در بازگردانی یک خاطره یا حادثه در ذهن هستند.

هر فرد با استشمام هر بوی خاص واکنش خاصی را نشان داده و سبب می‌شود که بر سیستم اعصاب مرکزی اثر کرده و موجب ترشح مواد نوروشیمیایی مانند: اندروفین، نورآدرنالین و انکفالین که مسئولیت شادی و سر خوشی فرد را بر عهده دارد، می‌شود.

اما عودها نیز انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

عود صندل که یکی از بهترین رایحه‌های طبیعی می‌باشد، چوب صندل از جنگل‌های هند استخراج می‌شود و بوی این چوب ذهن را آرام کرده و موجب ایجاد افکار مقدّس در ذهن می‌شود.

عود هفت شیر آفریقا نیز تقویت‌کننده اعصاب، آرام‌بخش، رفع فشارهای عصبی و ناآرامی، ضد استرس و اضطراب و همچنین رایحه بسیار دل‌انگیز این عود موجب شده که یکی از پرفروش‌ترین عودها شناخته شود.

عود باران جنگل نیز شاداب‌کننده و نشاط آور بوده و به افزایش حافظه کمک می‌کند و آرام بخش است و احساس قدرت را افزایش می‌دهد.

در مورد عود ماه نیز می‌توان گفت که دارای رایحه‌ای خنک و آرام بخش است و به افراد، راحتی و آرامش اعصاب می‌بخشد.

عود آلوئه ورا نقش مهمّی در شادابی با خواص مرطوب کنندگی معجزه آسای خود داشته همچنین کاربرد گسترده‌ای در ایجاد آرامش جسم و روان دارد.

عود اسطوخودوس در زمان رم باستان برای شست‌وشو و درمان ناراحتی‌های پوستی و تسکین درد مورد استفاده قرار می‌گرفته است و دارای خاصیت ضد اضطراب، ضدعفونی کننده، آنتی بیوتیک، باز کننده ذهن، ضد تشنج، ضد ویروس، ضد افسردگی و تقویت اعصاب و روان است.

اما عود یاسمن برای رفع اختلالات خلق و خوی، رفع استرس و اضطراب و آرام بخشی کاربرد دارد.

آرامش بخشی، رفع اختلالات خلق و خوی، ضد استرس و اضطراب، رفع کابوس شبانه و رفع افسردگی نیز از ویژگی‌های عود رز است.

 

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:5 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

در زندگی همه افراد شرایطی مانند صحبت کردن در جمع، ارتباط برقرار کردن با غریبه ها، امتحان شفاهی و ... پیش می آید که می بایست خجالت را کاملا فراموش کرد. در واقع این موضوع در بسیاری موارد فرصت های طلایی را از انسان سلب می کند. هر چه فرد مدت زمان بیشتری با خجالت و کم رویی دست پنجه نرم کند، رهایی و غلبه بر آن مشکل تر می شود.
در واقع افراد خجالتی نسبت به دیگران مدت زمان بیشتری وقت لازم دارند تا خود را با شرایط جدید وفق دهند، چرا که اضطراب و دلهره زیادی بر آنها غالب است. این افراد همیشه نسبت به خود منفی نگر هستند، خود و توانایی هایشان را قبول نمی کنند و هیچ وقت به حد کافی اعتماد به نفس ندارند. انسان های کم رو هیچ وقت این جرات را به خود نمی دهند که در پی رسیدن به آرزوهایشان باشند و همیشه با حسرت واندوه از فرصت هایی که از دست داده اند یاد می کنند. آنها هیچ وقت نمی توانند اولین گام را برای برقراری ارتباط با دیگران بردارند. گاه تا آخر عمر حتی جرات نمی کنند عشق خود نسبت به یک نفر را به او ابراز کنند.
ترس از شکست خوردن مهم ترین عاملی است که فرد را از اظهار نظر باز می دارد. این ترس چنان وجود او را فرا گرفته است که عکس العملش در برابر موقعیت های مختلف، بیش از حد منفی است. به عنوان مثال اگر از این فرد انتقادی شود، آن را شکست و سرخوردگی می داند و یا اگر محترمانه یکی از خواسته های او رد شود، خود را تحقیر شده تصور می کند. ذهن شخص کم رو به حدی آمیخته با افکار منفی است که انگار نمی تواند بپذیرد زندگی آمیخته با شکست، موفقیت، سختی و... است. به عقیده چنین فردی، فقط افراد ممتاز و مهم، حق صحبت کردن و اظهار نظر دارند.

علت کم رویی
برای یافتن منشا کم رویی باید به دوران کودکی افراد خجالتی بازگشت. کودکانی که در خانواده هایی بزرگ شده اند که کاملا مورد حمایت پدرومادر بوده اند، بچه هایی که در جمع بزرگترها ، حق حضور و یا اظهار نظر نداشته اند، کودکانی که مورد توجه و محبت والدین نسیتند و یا دائما شاهد مشاجره و دعوا در محیط خانه هستند، در آینده افرادی کم رو و خجالتی خواهند بود. به طور کلی افرادی که دچار کمبود محبت و توجه هستند، بیش از دیگران، از کم رویی رنج می برند. شکست تحصیلی و جابجایی بی موقع منزل نیز، ازعواملی هستند که نباید آنها را از یاد برد.

علائم خجالت
به طور کلی کم رویی با ترس و هول، ناراحتی زیاد و از دست دادن اعتماد به نفس در مقابل دیگران، همراه است. اما گاهی نیز این مشکل به صورت رفتارهای پرخاشگرانه بروز می کند که کاملا نشان دهنده نبود اعتماد به نفس است. این رفتارها هم جنبه روانی و هم جنبه فیزیکی دارد. عرق کردن، احساس خفگی ، قرمز شدن یا برعکس رنگ پریدگی چهره، لکنت زبان، گرفتگی صدا به طوری که صحبت های فرد واضح شنیده نمی شود، گرفتگی عضلات که باعث می شود شخص دستپاچه شود و لرزش، عکس العمل های فیزیکی افراد خجالتی است.
از نظر روانشناسی نیز فرد خجالتی احساس عجز و ناتوانی می کند، خود را از انجام هر کاری حتی بسیار جزیی ناتوان می داند و کاملا تصور می کند مورد توجه طرف مقابل است و حرکاتش زیر ذره بین است . ارتباط برقرار کردن او با دیگران تحت تاثیر رابطه غالب و مغلوب است. از ملاقات با دیگران گریزان است و خود را حقیر و کوچک می پندارد. در موارد خیلی شدید، شخص تصور می کند دیگران می خواهند او مشکل و ناراحتی داشته باشد و به همین دلیل نه از کسی چیزی می خواهد و نه به کسی علاقه مند می شود.

درمان کم رویی
درمان قطعی کم رویی، رفتار درمانی است تا در این صورت فرد خجالتی منشا کم رویی، تشویش ، ناراحتی های ذهنی و یاس و ناامیدی خود را بشناسد. این شیوه درمان، برای تمام افراد در سنین مختلف مناسب است و به فرد اجازه می دهد تا به تدریج در برابر موقعیت هایی که از آنها هراس داشته، دست و پنجه نرم کند. در این صورت روان درمانگر نقش افراد مختلف را بازی می کند و علل ترس و هول او بررسی می شود. در مورد درمان دارویی باید گفت که داروی مشخصی برای کم رویی وجود ندارد اما بعضی از داروها می تواند عکس العمل های فرد خجالتی را تا حدی کاهش دهد. شرکت در ورزش های گروهی و ایجاد رابطه صمیمانه با افراد گروه، بسیار موثر است و به فرد کمک می کند تا با انزوا و گوشه گیری مقابله کند.
در مورد کودکان خجالتی باید این نکته را مد نظر داشت که رفتار پدر و مادر بسیار مهم است. در مواردی که او در مسائل مدرسه یا روابطش با دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می دهد، والدین باید به او امیدواری و قوت قلب دهند.
نمی توان گفت که کم رویی الزاما یک مانع برای صحبت کردن و اظهار نظر محسوب می شود. بسیاری از بازیگران، خوانندگان و سخنرانان در ابتدای برنامه خود این موضوع را مطرح می کنند تا راحت تر بتوانند بر اضطراب خود غلبه کنند. مطمئنا در هنگام صحبت کردن این احتمال وجود دارد که فرد مورد سؤال قرار گیرد و ضعف هایش مشخص شود. اما در خلال گفتگوها و تقویت روابط عمومی ، می توان خود را فردی کامل به دیگران معرفی کرد.

گریز از مشکل؛ نگاه خوشبینانه به خود
خود راپشت سر دیگران مخفی نکنید و به دنبال بهانه نگردید تا از یک قرار ملاقات یا یک جلسه فرار کنید. بپذیرید که فردی خجالتی هستید. بدانید که بیشتر از آنچه تصور می کنید دیگران شما را قبول می کنند. شخص کم رو مسخره و احمق نیست، چنین فردی فقط بسیار حساس است. این فکر را به دیگران القا می کند که خواستار توجه و حمایتی مادرانه است. پیدا کردن دوست و پشتیبان چندان کار مشکلی نیست. به نزدیکانتان بگویید که چه شرایطی و روبرو شدن با چه کسانی شما را دستپاچه می کند. باید کم کم ایده های منفی را به دست فراموشی بسپارید و اعتماد به نفس پیدا کنید. اگر این مشکل زندگی شما را خیلی تحت تاثیر قرار داده به یک روانشناس مراجعه کنید و مطمئن باشید می تواند به شما کمک کند.

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:0 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

بیماران روان رنجور و مضطرب بیشتر در اوایل شب دچار بی خوابی می شوند که در واقع برای به خواب رفتن دچار مشکل می شوند. این مشکل علل متعددی دارد که از جمله می توان به اضطراب، مشغله فکری و یا بیماری هیستری( نوعی بیماری اعصاب) اشاره کرد. همچنین کسانی که دچار وسواس و مشغله فکری هستند، به سختی می توانند استراحت کنند؛ زیرا فکر از دست دادن کنترل خود برای آنها غیر قابل تحمل می شود. برای افرادی که اضطراب آنها همراه با ترس و دلهره است، خواب بیشتر شبیه مرگ است. نگرانی که با فرارسیدن شب در آنها ایجاد می شود، به صورت مشکلات جسمانی بروز می کند که مانع خوابیدن می گردد. در مورد بیماران مبتلا به هیستری باید گفت که محدوده خواب و بیداری برای این افراد به طور واضح مشخص نیست. آنها به خوبی نمی توانند تفاوت بین رؤیا و واقعیت را درک کنند و همین موضوع ترس واقعی از شب را در وجود آنها ایجاد می کند.
افسردگی و بیدار شدن صبح
بیماران افسرده معمولا راحت به خواب می روند، اما صبح خیلی زود، حدود ساعت 5-4 صبح از خواب بیدار می شوند. آنها به سختی می توانند مجددا بخوابند و در اغلب موارد، سر ساعت از خواب برمی خیزند. این بی خوابی بسیار ناراحت کننده است، خصوصا هنگامی که فرد می داند حداقل یک تا دو ساعت نسبت به خواب همیشگی کمتر خوابیده، ناخودآگاه احساس بی خوابی شبانه در او به وجود می آید.
بی خوابی وسواسی
امروزه روان پریشی شیدایی- افسردگی( حملات متناوب شیدایی و افسردگی) مشکلات دوفطبی تلقی می شود. این مشکل خصوصا برای اطرافیان هراسناک است، و بی خوابی دوره شیدایی اختلال همیشگی این بیماری است. زمان خواب به حدی کاهش می یابد که از دو تا سه ساعت تجاوز نمی کند، اما با بیش فعالی شبانه بیماران همراه است، بدون اینکه احساس خستگی و خواب آلودگی در طول روز داشته باشند.
سن و خواب
سالمندان شب ها کمتر می خوابند و چرت بعد از ظهر می تواند برای آنها مفید و مناسب باشد. اما مدیریت تقسیم ساعات خواب در مواردی که فرد بستری می شود، مشکل است. آنها از بیدار شدن های مکرر شبانه، بیدار شدن زودهنگام در صبح، مشکل در به خواب رفتن و... شکایت دارند که این مسائل معمولا با ترس از شب و تاریکی که اضطراب مرگ را در آنها به وجود می آورد، تشدید می شود.
عوامل دیگر...
بی خوابی همچنین در بیماران مبتلا به بیماری هراس  و هیپوکندریا (خود بیمار انگار) بسیار رایج است. بر عکس، این مشکل در بیماران روان پریش و اسکیزوفرنی به ندرت دیده می شود. و بالاخره اینکه، افرادی نیز هستند که از بی خوابی کلی رنج می برند که اصلا نمی توانند بخوابند. در این مورد مشکل مربوط به مشکلات اعصاب است تا اختلالات روانشناسی.

یک شنبه 27 اسفند 1391برچسب:, :: 5:54 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

مغز

مغز بخشی از دستگاه عصبی مرکزی است که در بالای نخاع و درون جمجمه جای دارد این بخش از پایین به بالا شامل پیاز نخاع ، پل مغزی و مخچه ، مغز میانی ، مغز واسطه‌ای و نیمکره‌های مخ است.

نیمکره‌های مخ

دو نیمکره مخ توسط پلی از ماده سفید به نام جسم پینه‌ای بهم مربوطند. هر نیمکره با دو بخش سفید در وسط و خاکستری در قشر مشخص شده است. بخش خاکستری به ضخامت 3 - 2 میلیمتر این قسمت مخ را تشکیل می‌دهد. انواع نورونهایی که در قشر مخ وجود دارند عبارتند از: سلولهای افقی یا کانال ، هرمی ، ستاره‌ای یا دانه‌ای ، دوکی و چند شکلی. هر قسمت از قشر خاکستری مخ کار ویژه‌ای را برعهده دارد. مراکز مربوط به دریافت و تفسیر اطلاعات رسیده از اندامهای حسی مختلف مانند چشم و گوش و پوست در این قسمت واقع است. بخشی از قشر خاکستری مخ هم مرکز حرکات ارادی است.

مخچه

مخچه که تعادل بدن را حفظ می‌کند دارای بخش خاکستری در قشر و بخش سفید در مرکز است. قشر مخچه دارای سه طبقه است: طبقه ذره‌ای در بیرون ، دانه‌ای در درون ، و پورکنژ در وسط. مخچه بوسیله سه جفت پایک که شامل دسته‌هایی از تارهای عصبی می‌باشند با مغز میانی ارتباط برقرار می‌کند. در مرکز مخچه ، هسته‌های مرکزی مخچه قرار دارند. این هسته‌ها از جنس بخش خاکستری هستند که بوسیله بخش سفید احاطه شده است.

هسته‌های مرکزی مخچه از بیرون به درون عبارتند از: هسته دانه‌دار ، هسته سه گوش ، هسته مدور ، هسته فاسیتژیال که هر یک در درون دیگری قرار دارد. مخچه در کار کنترل فعالیتهای ماهیچه‌ای به مخ کمک می‌کنند. پیامهای حرکتی که از مخ به اندامها می‌رود. توسط مخچه ، تقویت و هماهنگ می‌شوند. برای کار چشمها و گوش داخلی وضعیت بدن را به مخچه خبر می‌دهند. در کل کارهای که مخچه انجام می‌دهد همگی غیر ارادی هستند.

بصل‌النخاع

این بخش را می‌توان به عنوان ناحیه وسیعی از نخاع تلقی نمود که شکل آن در انسان شبیه پیاز است. بصل‌النخاع بدون مرز مشخص با نخاع ارتباط حاصل می‌کند در حالی که با بخشهای فوقانی تر دارای مرزهای مشخصتر است. بصل‌النخاع از ماده سفید و رشته اعصابی تشکیل شده است و فعالیت اندامهای داخلی بدن مانند قلب ، ششها و اندامهای گوارشی را اداره می‌کند به همن سبب یکی از مهمترین اجزای مغز است و آسیب وارده به آن مرگ را به دنبال دارد.



عقده عصبی

یک عقده عصبی دارای تعداد زیادی نورون است که درون کپسولی از بافت پیوندی قرار گرفته‌اند. تعداد این نورونها ممکن است به 50000 عدد برسد در نتیجه اندازه عقده‌ها متفاوت است هر نورون عقده یک سلول گانگلیون خوانده می‌شود.

دستگاه عصبی محیطی

رشته‌های عصبی عقده‌های نخاعی- جمجمه‌ای و خودکار جزء اعصاب محیطی به شمار می‌روند و شامل سه گروه عصب است: اعصاب حسی که از اندامها به مغز و نخاع می‌روند، اعصاب حرکتی که از مغز و نخاع به ماهیچه‌ها و غده‌ها می‌روند و اعصاب مختلط که شامل رشته‌های حسی و حرکتی هستند.

اعصاب پیکری و خودمختار

اعصاب حرکتی که از دستگاه عصبی مرکزی به اندامها می‌روند.

·         بخش پیکری: که پیام انقباض را به سلولهای ماهیچه‌ای مخطط می‌برند و ارادی هستند.

·         بخش خودمختار: که غیر ارادی است این اعصاب کار اندامهایی چون قلب ، کلیه ، شش و ... را اداره می‌کنند.

رشته این اعصاب خود به دو صورت سمپاتیک و پاراسمپاتیک نامگذاری می شوند. اعصاب سمپاتیک به دو ردیف گره عصبی واقع در دو طرف ستون مهره ها مرتبط هستند اعصاب سمپاتیک بدن را برای فعالیت بیشتر آماده می کنند. اعصاب پاراسمپاتیک برخلاف اعصاب سمپاتیک عمل می‌کنند مهمترین عصب پاراسمپاتیک از بصل‌النخاع آغاز می‌شود و پس از عبور از گردن به سینه و شکم می‌رسد.
 

نخاع به صورت یک استوانه طویل و نازک است و در مقطع آن ماده سفید در بخش خارجی و ماده خاکستری در بخش داخلی‌تر قرار دارد. بخش سفید نخاع از اکسونهایی ساخته شده است که سطوح مختلف نخاع را بهم مربوط می‌سازند و ارتباط نخاع و مغز را تامین می‌کنند. رنگ سفید این بخش به علت وجود میلین در اکسونها است. تارهای عصبی بخش سفید به صورت دسته‌های عصبی قرار گرفته‌اند که برخی از آنها جریانهای عصبی را از مغز به سوی اندامها و برخی دیگر امواج عصبی را از اندامها به سوی مغز می‌برند.

راههای بالا رو و پایین رو نخاع یعنی راههای که پیامهای حسی را به مغز یا پیامهای حرکتی را به عضلات بدن می‌برند به صورت گروههای تارهای عصبی جداگانه در کنار هم در طول نخاع قرار دارند و هر کدام بخشی از بافت نخاع را تشکیل می‌دهند. به عنوان مثال ، هر یک از راههای حسی مربوط به لامسه ، گرما ، سرما ، درد و راههای حرکتی بخش معینی از ماده سفید نخاع را اشغال کرده‌اند.



 

 

 

 

یک شنبه 27 اسفند 1391برچسب:, :: 5:49 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

با پایان دوران نوجوانی و آغاز مرحله جوانی بسیاری از مشکلاتی که با آغاز بلوغ برای فرد بوجود آمده بود (تاثیر بلوغ در رفتار جوانان)، فروکش کرده و تا حدودی فرد توانسته است به ثباتی نسبی قدم بگذارد. جایگاهها ، نقش و هویت جوان تا حدودی برایش روشن شده و از این پس می‌رود تا شرائط و موقعیت خود را مستحکم‌تر و باثبات‌تر سازد، هرچند آثار مربوط به بحرانهای مرحله قبل ممکن است هنوز وجود داشته باشد و برخی جوانان هنوز با مسائلی چون سردرگمی و هویت روبرو باشند.

در هر حال عوامل مختلفی می‌تواند گذر از مرحله نوجوانی را به جوانی متاثر سازد. برخی عوامل به صورت عوامل تاخیر دهنده و برخی عوامل به عنوان تسهیل کننده گذر از این مرحله می‌باشند. به هر حال جوانی آغاز می‌شود و فرد وارد دورانی می‌شود که هرچند پخته‌تر و تواناتر از مراحل قبلی است، اما هنوز با مشکلاتی گریبانگیر است که با سرنوشت او در مراحل بعدی زندگی ارتباط مستقیم دارند.

رشد جسمی دوران جوانی

رشد جسمی تا رسیدن به این دوره دو مرحله بحرانی و جهشی خود را پشت سر گذاشته است. در دوره کودکی و به ویژه دوره نوجوانی ، رشد جسمی چشم گیر بوده و با تغییرات اساسی مشخص می‌شود. با شروع جوانی آهنگ رشد تدریجی‌تر و کندتر می‌گردد و دیگر آن سرعت مرحله قبل را ندارد. رشد قد و اندامهای بدن هرچند متوقف نشده، ولی بسیار کند شده است.

رشد فکری ، شناختی و عاطفی هنوز ادامه دارد و تجاربی که جوان با آنها برخورد می‌کند، فکر و بینش او را تحت تاثیر قر ار می‌دهد. در مرحله قبل اگر نوجوان در تلاش بر عنادورزی در مقابل افکار و شناختهایی بود که از اطراف و به ویژه از طرف والدین به او دیکته می‌شد، در این دوران تمام تلاش جوان رسیدن به یک ثبات فکری و شناختی است. هرچند در این دوران نیز گرایشات مختلفی از طرف جوان تجربه می‌شود و مکاتب مختلفی را انتخاب می‌نماید، اما هدف از آنها بر هم ریختن و عنادجوئی با ارزشهای دیکته شده برای او نیست. بلکه او در تلاش برای استحکام بخشیدن به هویت خود است و در این راه ممکن است دست به امتحانها و انتخابهای مختلف بزند.

جوانی که دوره نوجوانی را در شرائط مناسب و به صورت سالم و مناسبی پشت سر گذاشته، هویت کاملتری از خود دارد و با دشواریهای کمتری نسبت به افرادی که نوجوانی پرتلاطمی داشته‌اند، روبرو است.

عواطف در این دوران هنوز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. هرچند غلیان عواطف و هیجانات دیگر آن تلاطم دوران نوجوانی را ندارد، اما نیاز به عشق و صمیمیت از ویژگیهای اساسی دوره جوانی است و تفاوت آن با عواطف دوران نوجوانی ، ثبات و هدفمندتر شدن آن است. نوجوان با جوشش عواطف و هیجانات ناگهانی خود روبروست، به صورتی که توانایی کامل برای کنترل مناسب آنها ندارد. خیال‌پردازیهای شدید ، دوستیهای بسیار صمیمی و روابط با جنس مخالف مضرهایی برای عواطف دوران نوجوانی هستند. در حالی که در دوره جوانی فرد تلاش می‌کند، سر و سامانی به عواطف خود بدهد و تصمیماتی برای آنها اتخاذ کند.

اریک اریکسون دوره جوانی را دوره صمیمیت و تعلق می‌داند و معتقد است که با شکل گیری هویت ، فرد آماده می‌شود تا به مرحله رشد روانی اجتماعی پا بگذارد. در این محله فرد می‌تواند بر اساس عشق ، صمیمیت ، دوست داشتن و تعهد رابطه برقرار کند. بر عکس اجتناب از برقراری رابطه با دیگران ، فرو رفتن در خود است که منجر می‌شود فرد به گوشه‌گیری و انزوا پناه ببرد. نیاز به تعلق و صمیمیتی که در این دوران در فرد وجود دارد، منتج به مساله مهم
ازدواج می‌شود. در واقع این دوران را دوران ازدواج نیز نامیده‌اند.

مشکلات مربوط را به تصمیم گیری و انتخابها در جوانی

با رسیدن به یک هویت نسبتا کاملتر ، فرد خواه ناخواه در شرائطی قرار می‌گیرد که ملزم به اتخاذ تصمیمات و انجام انتخابهایی است که اهمیت ویژه‌ای در زندگی فرد دارند. برخی از این تصمیم گیریها و انتخابها سرنوشت ساز هستند، مثل ازدواج ، مثل انتخاب شغل و برخی تصمیماتی هستند، ساده‌تر و جزئی‌تر. برای انجام این انتخابها جوان نیاز به شناختهای کامل ، استفاده از راهبردهای مناسب و کمک و یاری راهنمایان دارد. افزایش توان فکری جوان و بالا بردن قدرت تصمیم گیری وی ، اهمیت بسزائی در صحت انتخابهای او خواهد داشت.

ازدواج و انتخاب شغل: دو مشکل اساسی جوانی

دو ویژگی مهمی که در جوانی از رنگ و نمای خاصی برخوردار است و در واقع هر دو از دوره نوجوانی شکل گرفته و بتدریج متکامل‌تر شده‌اند، تمایلات عاطفی و استقلال طلبی است. تمایلات عاطفی جوان را به انتخاب کانونی که نیازهای او را ارضا می‌سازد، می‌کشاند و تمایلات استقلال طلبانه به اتخاذ راهبردهایی برای کسب استقلال مالی ، فکری و ... .

تلاش ویژه جوان برای کسب استقلال مالی بسیار بارز و روشن است و او را وادار به انجام چالشهایی می‌کند تا در راستای انگیزه‌ها و اهداف خود به دنبال یک منبع درآمد باشد. بخشی از مشکلات مربوط به شغل به انتخابهای جوان برمی‌گردد و بخش مهم دیگری از آن به شرائط و موقعیتهای اجتماعی. اما در هر حال بالا بردن شناختهای فرد و قدرت تصمیم گیری و توان او برای استفاده از شرائط و فرصتها و
خویشتن شناسی و کشف استعدادها نقش مهمی در موفقیت او برای غلبه بر موانع موجود بازی می‌کند. همین خصوصیات در انتخاب او برای ازدواج و فراهم آوردن شرائط مناسب نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.


    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 768
بازدید دیروز : 1282
بازدید هفته : 3259
بازدید ماه : 7289
بازدید کل : 3582727
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>