علمی-اجتماعی
پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 19:36 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

دو تا گوجه فرنگی داشتند با هم دعوا می کردند یه گوجه سبز میاد وساطت کنه تا انها را از هم جدا کنه. بهش میگن سید تو دخالت نکن. 

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:58 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

Introducing Yahoo! Axis...

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:50 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

سندرم ژيلبرت(زردي چشم ها) اختلالي شايع بوده که حدود 7 درصد جمعيت را مبتلا مي سازد که به صورت افزايش بيلي روبين خفيف ظاهر مي شود و به صورت زردي (به ويژه در چشم ها ) خود را نشان مي دهد. علت آن جهش در ژن ناحيه پروموتر يو . دي . پي گلوکورونيل ترانسفراز است. "بيلي روبين" ماده اي است که از شکسته شدن گلبول هاي قرمز توليد مي شود. اين سندرم کاملا خوش خيم است و آنزيم هاي کبدي طبيعي هستند. بيماري ژيلبرت به صورت اتوزوم غالب منتقل مي شود. معمولا ساير اعضاي خانواده و در بيشتر اوقات مادر خانواده متوجه زردي چشم ها در فرزندان مي شود که اين زردي گاهي کم و گاهي زياد است. بيمار هيچ علامتي مبني بر بيماري کبدي مثل تهوع، استفراغ، بي اشتهايي و... ندارد و در آزمايش هايي که پزشک براي بيمار درخواست مي کند، تنها نکته مثبت، بالا بودن "بيلي روبين" غيرمستقيم است، در حالي که آنزيم هاي کبدي زياد هستند و همچنين آثاري از تخريب گلبول هاي قرمز وجود ندارد.
اين سندرم با معاينه کبد و طحال و انجام برخي آزمايش هاي خوني قابل تشخيص است. سونوگرافي کبد و طحال نيز از ديگر روش هاي تشخيصي است.
همچنين تست ريفامپين به عنوان يک تست تشخيصي مورد استفاده قرار مي گيرد، به نحوي که باعث افزايش ميزان بيلي روبين سرم بيماران مي شود. تاثير ريفامپين در افزايش ميزان بيلي روبين سرم بيماران مبتلا به ژيلبرت در مقايسه با افراد سالم مورد بررسي قرار مي گيرد. اگر چه ريفامپين مي تواند معيار مناسبي براي تشخيص سندرم ژيلبرت (با حساسيت بالا) باشد، اما افزايش بيلي روبين به بالاتر از حد طبيعي بعد از تجويز ريفامپين يک نقص محسوب مي شود. نشان گان ژيلبرت يک اختلال خوش خيم ارثي است، اما بسياري از مبتلايان اين سندرم، نسبت به علائم ظاهري آن شکايت دارند مانند زردي در چشم ها و پوست ( به علت افزايش بيلي روبين غير کنژوگه در خون ). از آن رو مي توان با رعايت برخي نکات موجب تخفيف در بروز آن شد: اجتناب از گرسنگي و تشنگي و خستگي مفرط (مانند ورزش هاي سنگين و طولاني مدت )  جلوگيري از فشارهاي عصبي، اضطراب و افسردگي  پرهيز از مصرف دخانيات، الکل و مواد مخدر  داشتن خواب کامل شبانه. رژيم غذايي سرشار از پروتئين و کم چرب، مصرف مايعات و انواع ويتامين ها به صورت طبيعي در بهبود افراد مبتلا موثر مي باشد. از انواع مواد غذايي موثر در درمان سندرم ژيلبرت مي توان از کلم، گل کلم، کلم بروکلي، هويج، چغندر، آلو، زرشک، ذغال اخته، دم کرده گل قاصدک، شاه انگبين، روغن ماهي و گردو نام برد.
اسيد فوليک نيز در بهبود برخي از مبتلايان موثر بوده است. کمبود اسيد فوليک يکي از عوامل اين سندرم يک اختلال خوش خيم ارثي است و رابطه اي با کاهش طول عمر ندارد و افراد مبتلا همانند افراد ديگر مي توانند زندگي طبيعي (ازدواج، تولد فرزند ) داشته و جاي هيچ نگراني وجود ندارد. سندرم ژيلبرت به صورت اتوزوم غالب منتقل مي شود، يعني اگر يکي از والدين داراي اين بيماري باشد، احتمال انتقال ژن منفرد آن به هر کدام از فرزندان و بروز اثرات آن 50 درصد است. ممکن است همه بيماراني که داراي ژن معيوب مي باشند، علامت دار نباشند.

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:47 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

·         اختلال شخصیت پارانوئید

·         اختلال شخصیت خود شیفته

·         اختلال شخصیت سادیستی

·         اختلال شخصیت ضد اجتماعی

·         اختلالات شخصیت

·         اختلال شخصیت مازوخیستی

·         اختلال شخصیت مختلط

·         ختلال شخصیت مرزی

·         اختلال شخصیت مضطرب

·         اختلال شخصیت منفعل - مهاجم

·         اختلال شخصیت نامشخص

·         اختلال شخصیت نمایشی

·         اختلال شخصیت وابسته

·         اختلال شخصیت وسواسی – جبری

·         اختلال شخصیت هیجانی

·         بیماری روانی

·         تغییرات شخصیتی پایدار

·         تغییرات شخصیتی مساله ساز

·         تغییرات شخصیتی نامشخص

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:39 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

هیجان ترس در اغلب بحثهای مربوط به هیجان ترس جای مهمی را به خود اختصاص داده است و حتی آن را به عنوان علت اصلی اختلالات عصبی شناخته‌اند. اما ترس همیشه ایجاد کننده ناراحتی و مشکل نیست. وجود آن در خیلی از مسائل موقعیتهای زندگی لازم است. این هیجان شاید از آن جهت اهمیت ویژه‌ای دارد که در آن حالت فشار و تخریب بطور بالقوه از نظر مقدار و اهمیت بر حالت سازنده تفوق دارد و معمولا آمادگی برای بروز واکنشهای اجتنابی بیشتر از آمادگی برای کنشهای اکتسابی است.
شکسپیر می‌گوید: "از میان همه تمایلات و احساسات بد ، ترس منفورترین آنهاست." علائم ترس عبارتند از لرزیدن بدن ، سفید شدن پوست ، غدد عرقی فعال می‌شوند، مو بر بدن راست می‌شود، ترشحات دستگاه گوارش و کلیه‌ها زیاد می‌شود و فضولات بدن به دلیل انبساط ماهیچه‌های اسفنکتر بطور غیر عادی رفع می‌شود. میزان تنفس زیاد می‌شود، قلب به تندی و شدت می‌زند. قوای ذهنی به مقدار زیادی مختل می‌شود. این علائم حتی در چهارپایان مثل سگ و گربه و میمونها نیز دیده می‌شود. پرندگان نیز در هنگام ترس تمامی پرهای خود را در هم فرو می‌برند و در این حالت جثه‌شان کوچکتر به نظر می‌رسد.
از دیگر علائم ترس عبارت است از باز شدن دهان ، بالا رفتن ابروها ، فردی که دچار ترس شده است در آغاز مثل یک مجسمه از حرکت باز می‌ایستد نقش می‌گیرد یا اینکه قوز می‌کند و دولا می‌شود، بطوری که گویی می‌خواهد خود را از دیده‌ها پنهان می‌کند. فعالیت غدد بزاقی کم و دهان خشک می‌شود. گاه ترس ضعیف باعث می‌شود در فرد میل شدیدی به خمیازه کشیدن بوجود بیاید. چشمها در حالت ترس شدید از حدقه بیرون می‌افتند و به سوی عامل ایجاد کننده وحشت ثابت می‌مانند، یا اینکه بی قرار از جهتی به جهت دیگر می‌چرخند. ترس همچون سایر هیجانات از شدت و ضعفهای مختلف برخوردار است. ترس شدید علاوه بر علائم متفاوت (از لحاظ شدت) کارکردهای مختلف می‌تواند داشته باشد.

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:31 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

 

مکتب زیست شناختی

مغز آدمی با 1100 گرم تا 1400 گرم در حدود ده میلیارد نورون عصبی و ارتباطات پیچیده بین آنها ، احتمالا پیچیده‌ترین ساختار در عالم هستی است. همچنین انواعی از غدد در داخل بدن قرار دارند که تحت فرمان مغز در رفتار و اعمال ما تغییراتی ایجاد می‌کنند. در این مکتب سعی می‌شود. پیوندهای رفتار با عصب و هورمون بدن شناخته شود. در عین حال موجودات دارای یک ریشه وراثتی هستند که ما را از همان بدو باروری تخمک از دیگران متفاوت می‌کند. شناخت اثرات توراث در رفتار و شخصیت از دیگر زمینه‌های رویکرد زیست شناختی می‌باشد.

  مکتب رفتار گرایی

جان. بی. واتسون بنیانگذار رفتار گرایی کسی بود که علیه سنت زمانه خود «درون گرایی» قیام کرد و خواستار روان شناسی عاری از درون گرایی شد. درون گرایی وونت دارای اشکالاتی بود نظیر توجه به مسائلی که با مشاهده و روش‌هایی عینی قابل اندازه گیری نیست. به اعتقاد واتسون برای اینکه روان شناسی بصورت واقعی «علم» نامیده شود.باید تحقیقات و داده های حاصل از آن مانند دیگر علوم مثل فیزیک و شیمی بصورت علنی و آشکار قابل بررسی باشد. او در این راه بر «رفتار» به عنوان چیزی که با چشم قابل مشاهده است و می‌توان با مسائل مختلف اندازه گیری و ثبت کرد ، تاکید کرد. نارضایتی روان شناسان از محدودیت‌های درون نگری وونت باعث شد رفتارگرایی به سرعت رواج یابد (بخصوص در دهه 1920). در آمریکا طی این سالها روان شناسان جوان‌تر تا مدتها خود را «رفتارگرا» می‌نامیدند. همچنین تعریف «روان شناسی یعنی علم رفتار» از همین زمان ها رواج پیدا کرد.

مکتب روانکاوی

این مکتب همزمان با رفتار گرایی ولی در شاخه‌ای جدا از علوم انسانی یعنی پزشکی ، عصب شناسی و روان پزشکی) توسط «زیگموند فروید» پایه گذاری شد.

این رویکرد با استفاده از نتایج علوم پزشکی و
هیپنوتیزم (خواب تلقینی) دیدگاهی متهورانه در زمینه «انسان و شخصیت» او ارائه کرد. دیدگاهی که به مثابه یک انقلاب در حوزه علوم پزشکی و علوم انسانی بود.

فروید ذهن را به سه قسمت «خودآگاه ، نیمه‌آگاه و ناخودآگاه» تقسیم کرد و اساس نظریه‌های خود را بر محور ناخودآگاه قرار داد. ناخودآگاه ، تمامی باور ، ترس‌ها ، آرزوها و امیال است که به نحوی در دوران کودکی (مثل تنبیه شدن یا منع شدن) از حوزه آگاهی فرد طرد شده‌اند (((سرکوبی). این طرد به معنی از بین رفتن آنها نیست بلکه آنها در ناخودآگاه فرد فعال هستند و قسمت اعظم رفتار او را شکل می‌دهند.

مکتب گشتالت گرایی

این مکتب در آلمان و در مقابل دیدگاه رفتار گرایی ، بوجود آمد. گشتالت یک واژه آلمانی به معنی «کل و یکپارچه» است. بدین ترتیب مکتب گشتالت و طرفداران آن کل گرا هستند. آنها مخالف تجزیه رفتار به قسمت کوچک‌تر بدون در نظر گرفتن کلیت آن هستند. در نظر آنان کل چیزی متفاوت و فراتر از اجزا است و این کل است که به اجزا معنی و مفهوم و هدف می‌دهد.

مکتب شناخت گرایی

این مکتب بر مطالعه روی فعالیت‌های عالی مغز یعنی به یاد سپردن ، استدلال کردن ، تصمیم گرفتن و حل مسئله تاکید می‌کند. موضوعاتی که با مشاهده مستقیم و عینی قابل بررسی و مطالعه نیستند، اما می‌توان آنها را بصورت غیر مستقیم ارزیابی و استنباط کرد. نظریه‌های این مکتب نوعی بازگشت به اصول اولیه زیبایی و روان شناسی در قرن نوزده می‌باشد، با این تفاوت که روش و ابزار مطالعه علمی‌تر است.

مکتب انسان گرایی

این مکتب بر انسان و تجارب شخصی او (ادراک شخصی) از واقعیات تکیه دارد. در واقع این انسان است که صرف انسان بودن مورد توجه قرار می‌گیرد. طرفداران چنین رویکردی سوال پرارزشی را مطرح می‌کنند و آن اینکه آیا هدف روان شناسی بررسی رفتار‌های تجزیه شده است یا کوشش در جهت حل مسائل مربوط به شادکامی و تحقق توانایی‌های بالقوه؟ این مکتب از ادبیات و معارف انسانی برای اثبات نظریاتش استفاده می‌کند و حتی گاهی مخالف روش علمی در روان شناسی است این یک رویکرد افراطی و متضاد است.

 

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:26 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

ژان ویلیام فریتز پیاژه روان‌شناس، زیست‌شناس، منطق‌دان، و شناخت‌شناس سویسی‌ست که به خاطر کارهایش در روان‌شناسی رشد و شناخت‌شناسی شهرت یافته‌است. از کارهای اولیهٔ خود در زمینهٔ زیست‌شناسی، پیاژه به این باور رسید، که اعمال زیست‌شناسانه عبارتند از گام‌هایی که در مسیر سازش‌یابی با محیط فیزیکی اطراف، و به منظور کمک به سازمان‌یافتگی آن برداشته می‌شود.تاریخ روانشناسی به عنوان دانش مطالعهٔ رفتار و ذهن انسان به یونان باستان باز می‌گردد. شواهدی نیز بر مطالعهٔ این دانش توسط مصری‌های باستان وجود دارد. دانش روانشناسی تا سال ۱۸۷۹ بخشی از فلسفه انگاشته می‌شد تا زمانی که به عنوان دانشی مستقل در آلمان و آمریکا مورد مطالعه قرار گرفت. روانشناسی با دانش‌های فلسفه، جامعه شناسی، عصب شناسی، فیزیولوژی و به طور کلی دانش‌هایی که مربوط به علوم انسانی هستند هم مرز است.

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:24 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

بعد از 7 سال درس خوندن در رشته پزشکی با قبولی در کنکور سراسری با رتبه زیر 500 میگن :پزشک عمومیه .

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:22 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

به کسی که در رشته برق دانشگاه شریف درس خونده میگن مهندس اونوقت به اونی هم که توی دانشگاه آزاد یالغوزآباد رشته کشاورزی با گرایش پوست خربزه شناسی درس خونده هم میگن مهندس  تفاوت از کجا تا کجاست.  راستی باید به کی گفت م   هندس ؟

تازه هر مدرک آزاد یالغوز آباد رو هم داشته باشی توی کشاورزی و شهرداری میشی مهندس.

پنج شنبه 7 دی 1391برچسب:, :: 10:17 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

دیدید مجریهای تلویزیونی رو که کارشناس ( متخصص یا فوق تخصص ) رو میارن توی برنامه . بیشتر وقت برنامه صرف  سلام و علیک و خوش و بش مجری وخداحافظیش  میشه وقتی کارشناس می خواد حرف بزنه میگه وقت برنامه تموم شده تازه به سوال بیننده ها هم خودشون جواب میدن. موندم چرا دیگه کارشناسا رومیارن و چرا اونا هم میان  . یعنی می ارزه ساعتها توی ترافیک برای دو دقیقه روی آنتن.

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 180
بازدید دیروز : 515
بازدید هفته : 180
بازدید ماه : 3417
بازدید کل : 3550125
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>