علمی-اجتماعی
پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 15:39 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

يارو:

 

 

قد 2 متر و نيم

 

وزن 140

 

 

بازوش دور كمر من

 

فاقد هرگونه چربي

 

 

تو تلویزيون اومده ميگه توصيه من به جوونا اينه كه از مكملها استفاده نكنند.

 

 

خودت آخه با نون و پنير اينجوري شدي؟

 

 

******

 

بعضی از این آقایون بدن ساز و  اگه از وسط نصف کنی تازه میشن دوتا آدم معمولی.

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 15:35 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

مردى متوجه شد که گوش همسرش سنگين شده و شنوائيش کم شده است. به نظرش رسيد که همسرش بايد سمعک بگذارد ولى نميدانست اين موضوع را چگونه با او در ميان بگذارد.

بدين خاطر، نزد دکتر خانوادگيشان رفت و مشکل را با او در ميان گذاشت. دکتر گفت براى اين که بتوانى دقيقتر به من بگويى که ميزان ناشنوايى همسرت چقدر است آزمايش ساده اى وجود دارد. اين کار را انجام بده و جوابش را به من بگو: ?ابتدا در فاصله ٤ مترى او بايست و با صداى معمولى مطلبى را به او بگو. اگر نشنيد همين کار را در فاصله ٣ مترى تکرار کن. بعد در ٢ مترى و به همين ترتيب تا بالاخره جواب دهد.?

آن شب، همسر آن مرد در آشپزخانه سرگرم تهيه شام بود و خود او در اتاق تلويزيون نشسته بود. مرد به خودش گفت الان فاصله ما حدود ٤ متر است. بگذار امتحان کنم. سپس با صداى معمولى از همسرش پرسيد: عزيزم شام چى داريم؟ جوابى نشنيد. بعد بلند شد و يک متر جلوتر به سمت آشپزخانه رفت و دوباره پرسيد: عزيزم شام چى داريم؟ باز هم پاسخى نيامد. باز هم جلوتر رفت و از وسط هال که تقريباً ٢ متر با آشپزخانه و همسرش فاصله داشت گفت: عزيزم شام چى داريم؟ باز هم جوابى نشنيد . باز هم جلوتر رفت و به در آشپزخانه رسيد . سوالش راتکرار کرد و باز هم جوابى نيامد. اين بار جلوتر رفت و درست از پشت سر همسرش گفت: عزيزم شام چى داريم؟

زنش گفت: مگه کرى؟ براى پنجمين بار ميگم: خوراک مرغ !!!

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 15:31 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

 

 

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 15:29 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

کبد يکي از اعضاي مهم بدن است که صفرا توليد مي کند. بدن بدون ترشح صفرا قادر به عملکرد مناسب نيست.

يرقان يا سندروم کبد چرب از جمله بيماري هاي کبد است که به علت مصرف هله هوله، غذاهاي چرب و مشروبات الکلي ايجاد مي شود. به نقل از سايت «هلث نيوز»، مصرف مواد غذايي تصفيه کننده خون از بدن در برابر بيماري کبد چرب محافظت مي کند.

براي حفظ سلامت کبد از مصرف برخي غذاهايي که به کبد آسيب مي رساند، پرهيز کنيد. به ويژه افرادي که نشانه آسيب ديدگي کبد را دارند. در مقابل برخي مواد غذايي براي حفظ سلامت کبد سودمند است که عبارت است از:

غلات سبوس دار: غلات سبوس دار که سرشار از ويتامين B کمپلکس است، روند سوخت و ساز چربي بدن را سرعت مي بخشد و به حفظ سلامت کبد کمک مي کند.

روغن زيتون:  اسيد چرب امگا-۳، به سوخت چربي کمک مي کند و کبد را سالم نگه مي دارد. اين نوع اسيدهاي چرب در روغن زيتون موجود است.

 سير: سير خاصيت پاک کننده دارد. ۲ ترکيب حياتي به نام «آليسين» و «سلنيم» موجود در سير، ماده تصفيه کننده کبد به حساب مي آيد.

سيب: اين ميوه حاوي پکتين است که سموم موجود در معده را پاک سازي مي کند و در نتيجه سموم موجود در کبد را کاهش مي دهد.

سبزيجات: گروه سبزيجات از جمله گل کلم، کلم برگ، کلم بروکلي و... حاوي نوعي آنتي اکسيدان است که براي عملکرد کبد مفيد است.

چغندر قرمز: به علت بالا بودن ميزان فلامانوئيد در اين گياه، قدرت آنزيمي کبد را بهبود مي بخشد.

آواکادو: به بدن در توليد «گلوتاتيون» کمک مي کند. اين نوع آنتي اکسيدان به کبد کمک مي کند تا خود را تميز کند.

سبزيجات سبز: اين نوع سبزيجات حاوي کلروفيل است که رنگ سبز ايجاد مي کند. کلروفيل نوعي رنگ دانه است که به دفع سموم کبد کمک مي کند.

گريپ فروت: کبد با کمک ويتامين C مي تواند خود را سم زدايي کند. علاوه بر آن، ويتامين C آن به بدن در توليد آنزيم هاي تميز کننده کبد کمک مي کند.

تخم گشنيز: دانه گشنيز را در آب خيس و روز بعد ميل کنيد. اين کار باعث خنک شدن حرارت بدن و دفع سموم از کبد مي شود.

زردچوبه: اين ادويه خاصيت ضد التهابي دارد. بنابراين اگر کبد شما ملتهب است، غذاهاي حاوي زردچوبه ميل کنيد زيرا به کاهش التهاب کبد کمک مي کند.

 گردو: کبد، اغلب با آمونياک مسموم مي شود. گردو حاوي نوعي اسيد آمينه است که آمونياک کبد را متلاشي مي کند و اين عضو را تميز نگه مي دارد.

 چاي سبز: اين چاي خواص متعددي دارد. «کاتکينز» نوعي آنتي اکسيدان موجود در اين نوشيدني براي تصفيه کبد مفيد است.

عسل: آب و عسل و لیمو ترش

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 15:15 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

زنی سه دختر داشت که هر سه ازدواج کرده بودند.

یکروز تصمیم گرفت میزان علاقه‌اى که دامادهایش به او دارند را ارزیابى کند.

یکى از دامادها را به خانه‌اش دعوت کرد و در حالى که در کنار استخر قدم مى‌زدند از قصد وانمود کرد که پایش لیز خورده و خود را درون استخر انداخت.

دامادش فوراً شیرجه رفت توى آب و او را نجات داد.

فردا صبح یک ماشین پژو ٢٠٦ 
نو جلوى پارکینگ خانه داماد بود و روى شیشه‌اش نوشته بود: «متشکرم! از طرف مادر زنت»

زن همین کار را با داماد دومش هم کرد و این بار هم داماد فوراً شیرجه رفت توى آب وجان زن را نجات داد. داماد
دوم هم فرداى آن روز یک ماشین پژو ٢٠٦ نو هدیه گرفت که روى شیشه‌اش نوشته بود: «متشکرم! از طرف مادر زنت"
نوبت به داماد آخرى رسید.

زن باز هم همان صحنه را تکرار کرد و خود را به داخل استخر انداخت.

امّا داماد از جایش تکان نخورد!!!!

او پیش خود فکر کرد وقتش رسیده که این پیرزن از دنیا برود پس چرا من خودم را به خطر بیاندازم.

همین طور ایستاد تا مادر زنش درآب غرق شد و مرد.

فردا صبح یک ماشین
بى‌ام‌و کورسى آخرین مدل جلوى پارکینگ خانه داماد سوم بود که روى شیشه‌اش نوشته بود:

متشکرم! از طرف پدر زنت»

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 14:59 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

با تشکر از تمامی انسانهای خلاق و مبتکری که به ظرافت از مسائل اجتماع طنز درست می کنند و در اختیار دیگران قرار می دهند .تمامی جوکها و مطالب طنز که ساخته شده اند و طنز پردازان معمولا نمی خواستنند  و نمی خواهند نامشان مطرح شود و در نتیجه این مطالب دست به دست و دهان به دهان می گردد و در نتیجه از گوینده و سازنده اصلی آن بی اطلاع هستیم ولی جا دارد از تمامی این افراد تقدیر و تشکر به عمل آوریم. طنز پردازان بزرگوار در تمامی ادوار تاریخی  ،ازاین که مطالب طنزتان را در اختیار آحاد جامعه قرار دادید از شما تشکر می کنیم و از این که ما از طنزهای شما بدون اجازه شما  استفاده می کنیم ازشما عذرخواهی می کنیم ولی زمانی که به مطالب طنزتان می خندیم میدانیم که در پس این مطالب افرادی خلاق وجود داشتند و دارند و خواهند داشت که این ها را برای دیگران ، بدون این که دیگران را بشناسند برایشان به ارث می گذارند . بازهم متشکریم.

طنز بزرگ نمایی مشکلات جامعه در لباسی خنده دار است تا برای مسائل و مشکلات راه حلی پیدا شود و مشکلات و مسائل و دردهای اجتماعی بر طرف شود.

علاوه بر طنز  هجو داریم که پایین تر از طنز است و لی در هجو نیز به دردهای جامعه پرداخته می شود . اما آنچه خود درد اجتماعی است هزل است  که در آن افراد سازنده می کوشند با آن بین اقوام و ادیان و افراد مختلف اختلاف ایجاد کنند در نتیجه چیزهایی که برایشان بسیار اهمیت دارد را بر خلاف جلوه می دهند . مثلا اقوامی که بیشترین اساتید دانشگاه و بازاریان و مشاغل بالا دارند را به بی عقل بودن دیگری که با غیرت است به بی غیرتی دیگری که تعصب دارد به لاقیدی و... متهم می کنند . معمولا این افراد سازنده هزلها  خودشان معضل اجتماعی هستند .

باید بدانیم همه ی ما ایرانی هستیم و فرقی بین بلوچ و کرد و مازنی و ترک و عرب و فارس ، گیل و کرد و لر و بندری و ترکمن ،مسلمان اعم از سنی و شیعه و زرتشتی و یهودی و مسیحی  نیست .  هیچ قومی بر قومی دیگر برتر نیست هیچ لهجه ای بر لهجه ای دیگر برتر نیست هیچ شهری  برتر از سایر شهرها نیست هیچ زبانی برتر از زبانی دیگر نیست و... . اگر این را بدانیم و بفهمیم تقریبا بیشتر درگیریها از بین می رود و بپذیریم که همه ایرانی هستیم و دارا ی فرهنگ مشترک وزبان ملی مشترک و عشق و محبت به یکدیگر . بنابراین بهتر است به جای خندیدن به هم ، با هم بخندیم . چنان که بزرگان می گویند خنده بر هر درد بی درمان دواست.

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 14:2 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

الو: دخترم چی کار می کنی ؟

مامان جون دارم با بیل غذا می خورم .

وا چرا؟ مگه قاشق نداری که با بیل داری غذا می خوری ؟!!

 *******************

الو : من بیلم .

الو :سلام بیل  ، من جکم .

 

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 14:1 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 13:51 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


مباحثی از روان شناسی که اختصاصاً به عزت نفس می پردازد و آن را به عنوان یک متغیر با نفوذ و با اهمیت عنوان می نماید, تئوری شخصیتی است که آدلر ارائه نموده است. آدلر اگر چه کاربرد عزت نفس  را در درمان و بسط و توضیح تئوری اش بکار می گیرد اما به وضوح, اهمیت عزت نفس  را دریافت نموده است .

 

آدلر مکتب خود را "روان شناسی فردی" نامید و نخستین کسی بود که جنبه اجتماعی بودن آدمی را بیان کرد وی در کتاب اصول تجربی و نظری روان شناسی فردی خود, بر اعمال و رفتار آدمی که زاییده کششهای اجتماعی است تاکید می نماید, روان شناسی آدلری تاکید می کند که تعارض از درون شخصیت سرچشمه نمی گیرد بلکه بین شخصیت و جهان اجتماعی فرد است. نکات بارز نظریات آدلر و کمک های وی در چند مورد خلاصه می شود: یکی از کمک های معنوی آدلر به روان شناسی مفهومی است که او از عفده حقارت بدست داده است. عقده حقارت و تلاش در راه تفوق و برتری, نقطه شروع "شیوه زندگی" است. دومین کمک آدلر تاکید بر کیفیت محیط خانواده و شبکه روبط اجتماعی افراد خانواده است. رد مفهوم دو بعدی خود آگاهی و نا خود آگاهی و اعتقاد به اینکه انسان موجودی خود آگاه است و معمولاً از علل رفتار و هویت خویش آگاهی دارد و در نهایت "من خلاقه" که بر غنای روان شناسی فردی اشاره دارد که به نظر آدلر هسته اصلی و اساسی تحقق نفس و بی همتای شخصیت است از جمله خطوط عمده روان شناسی فردی آدلر می باشد. خود خلاق یک نظام شخصی و ذهنی است که تجربه های فرد را تعبیر می کند, به آنها معنا می بخشد و از طریق جستجو و تحقیق, اقدام به خلق آنها می نماید تا شیوه زندگی که منحصر به خودش می باشد, محقق سازد. خود خلاق ویژگی هایی چون وحدت, ثبات و فردیت به شخصیت می بخشد و سرچشمه فعال زندگی است. آدلر, ساخت شخصیت را ارثی نمی داند بلکه اکتسابی می داند. پس از تولد, طفل تا زمانی که شخصیت وی به طرف معینی جهت گیری نکرده می داند با آن چکار باید کند. خط راهنمود دهنده که شخصیت در نخستین سال های زندگی برای خود تدارک می بینند, همانا هشیار شدن به تجهیزات سرشتی, نقیصه های خود, ناثیر محیط اطراف و به کار گرفته شدن این مصالح توسط نیروی خلاق فرد است که در یک طرح و هدف, در ساخت شخصیتی که هدف خاص خود را دارد, همگرا می شود .
شیوه زندگی, ترکیبی مشخص و منحصر به فرد از انگیزه ها, خصلت ها, علایق و ارزش هاست که در هر عملی که فرد انجام می دهد تجلی می شود که تعیین کننده نحوه اندیشیدن, آموختن و رفتار کردن است . بنابراین این طرح از پیش تعیین شده که زیر بنای تمام زندگی روانی را تشکیل می دهد و تمام رفتار فرد از آن نشات می گیرد, در سال های نخست زندگی فراهم می شود که نقطه عطف آن بر نحوه کیفیت روابط والدین و کودک استوار می شود. رابطه بین مادر وکودک, تماس بدنی و روانی به هنگام شستشو, نظافت و لبخند ها و واکنش های کودک, در تحکیم روابط مادر و کودک بسیاری اساسی است در این مقطع زمانی, شرایط باید به گونه ای فراهم شود که فرد متوجه ارزش شخصی و قدرت خویش شود و در نتیجه آن تمایل به تسلط یافتن که در نهاد هر کسی نهفته است ارضا می گردد. موفقیت ها, توانایی های و عمل چیزی جز اثبات شخصیت واحساس مهمتری نیست . اعتقادات مربوط به شیوه زندگی به چهار گروه تقسیم می شود:

۱) مفهوم خود یا خویشتن پنداری یعنی اعتقاد به اینکه "من که هستم".
۲) "خود" آرمانی یا اعتقاد به اینکه "من چه باید باشم" یا "مجبورم چه باشم تا جایی در میان دیگران باشم".
۳) اعتقادات اخلاقی یعنی مجموعه ای از چیزهایی که فرد درست یا نادرست می داند .
بنابراین شالوده شیوه زندگی فرد از همان اوان کودکی ریخته می شود و فرد بنا به ویژگی و کیفیت سه عامل بدنی, روانی و اجتماعی, شیوه خاصی برای برتری جویی و جبران احساس حقارت در پیش می گیرد که بندرت در سال های بعدی زندگی دگرگون می شود. برتری جوئی تسلط بر دیگران و کسب امتیازات اجتماعی نیست بلکه وحدت بخشیدن به شخصیت است و کوششی است برای آنکه شخص بهتر و کاملتر شود, استعداد ذاتی و بالقوه خود را بالفعل گرداند, به عبارتی برتری جویی از نظر "آدلر" گام برداری در راه کمال خود می باشد .
 
علل احساس کهتری از دید آدلر:

علل احساس کهتری را می توان اجمالاً به سه دسته تقسیم کرد:

الف) محیط:
عامل اصلی که موجب احساس کهتری می شود, محیط خانواده از اهم آن است. مقایسه های نادرست, فرزندان بزرگ را بچه پنداشتن, تحقیر کردن, دامن زدن به رقابت ها, زیاده از حد از فرزند خواستن و از سویی دیگر نازپروردگی همگی از عواملی هستند که موجب ایجاد احساس خود کهتری می شوند. در وهله نخست محیط خانوادگی غالباً نقش مساعدی ایفا می نماید و احساس کهتری را که در بدو امری عادی است به طرز نامطلوبی تند وتیز می کند. مساله اکثر پدران و مادران خود خواه و مغرور که می خواهند حتماً فرزند آنان در شمار نوابغ باشد مرتباً او را با سایر افراد خانواده و یا فرزندان همسایه و یا دوستان درخشانتر او مقایسه می کنند و او را در عذاب سرزنشی می گذارند که چرا همسان و همتراز آنان نیست. گاهی برادران و خواهران بزرگتر, خواهر یا برادر کوچک خود را دائماً به چه می پندارند و آنان را هیچ می شمارند و خصوصاً اگر با استعداد تر باشند آن وقت بر اساس یک نوع حسادت ناآگاهانه دائماً ایشان را تحقیر می کنند. بطور کلی نباید از انسان بیش از آنچه در توانایی اوست, انتظار داشت در غیر این صورت همواره محکوم به قبول این فکر است که هیچ گاه نتیجه رضایت بخشی بدست نیاورده و از کوشش خود حاصلی بر نگرفته است. مهم تر آنکه احساس می کنند, تنها دیگران راضی نمی نماید بلکه رضایت خاطر خود را نیز فراهم نیاورده است و در نتیجه هر بار عمیق تر از پیش این مساله در ذهن وی ریشه می دواند که از سطح و طراز عادی و طبیعی پایین تر است. همچنین اگر به فردی در آغاز زندگی این فرصت داده شود که در موقعیت های بسیار آسانی مرتباً غوطه ور گردد این حالت نیز بر خلاف انتظار وی را به سوی کهتری هدایت می کند زیرا آنچه که احساس اعتمادی که بدین ترتیب بدست آورده است در برابر موقعیت های جدید متزلزل شود آن وقت احساس می کند که تا آن زمان در اشتباه به سر می برده و دریچه چشم او بر روی حقایق گشوده می شود. بدین دلیل و به دلایلی نظیر آن, کودکانی که در خانه عزیز دردانه اند و پدر و مادر پروانه وار به دور آنان می چرخند, غالباً با احساس کهتری رو به رو می شوند. زیرا پس از بهشتی که در آن سرمست بسر برده اند, اولین روز مدرسه برای آنان آغاز مصیبت بزرگی است انگار از بهشت به دوزخ عدم گذاشته اند. در واقع اینها در اولین برخورد با محیط خارج از خانواده چون نمی توانند به توقعات محیط جدید پاسخ دهنند و خویش را سازگار نمایند, احساس کهتری می کنند.

ب) کهتری واقعی بدنی یا روانی:
کودکانی که نقایص جسمانی و بدنی دارند و از معلولیت ها در رنج می باشند, مورد ناراحتی والدین و تحقیر همکلاسان و دوستان واقع می شوند که می تواند به احساس حقارت بدنی یا روانی منجر شود. یک نقص عضو ممکن است بسیار ناچیز باشد اما چگونگی برداشت و اهمیت دادن به آن برای طقل مهم است.

ج) محرومیت از محبت و به خود رها شدگی:
آدلر تاکید فراوانی به این جنبه می نماید که بیانگر اهمیت و نقش عامل نخستین (محیط) است.
مادر باید در برداشت عاطفی کودک, به عنوان پشتوانه امنیت خاطر و جلب اعتماد تو قرار گیرد. از محبت مادرانی که جوانه احساس همبستگی و تعاون بارور می شود. این دسته عوامل, ایجاد کننده احساس کهتری اند که آثار و تبعات آن, کیفیت شیوه زندگی را دامن می زنند تا آنجا که دوران کودکی که در واقع طلایی ترین دوران زندگی است برای بعضی از کودکان به منزله دوره ای جلوه گر می شود که در آن مهلک ترین ضربه ها بر عواطف و احساسات آنان وارد می آید و آنان را از همان زمان درمانده, زبون و سرافکنده می نماید. شکل گیری احساس کهتری, بوجود آورنده انگیزه ای می شود که سرچشمه رفتار و کردارهایی است که از تسلیم تا شورش, کم رویی و پس رفتن تا استیلا, شرارت تا اطاعت و از رخوت و عدم اراده تا اراده آهنین و .... طبقه بند ی می شود . نقش واکنش جبران در احساس حقارت ها با اهمیت است که در بعد زیستی جهت سرپوش گذاردن بر روی نارسایی و کمبودهای بدنی و کار برده می شود تا ارگانیزم به تعادل جدید و در عین حال با ثباتی بردس. قلبی که به آن جراحتی وارد می گردد, بیش از حد بزرگ می شود تا به یک معنی به کمک کمیت, کمبود کیفیت خود را جبران نماید و این در زمینه های روانی نیز مصداق می یابد. با این اختلاق که در مورد جبران دو هدف را دنبال می کند. اول اینکه سعی می کند به عنوان وزنه ای در برابر نارسایی ها و کمبودها عمل نماید و دیگر اینکه می کوشد فرد را در برابر احساس نارسایی, حمایت و مصونیت بخشد که اولی را جبران پیروز شونده می نامند که در عین رنج بردن از کمبود بدنی با داشتن عزت نفس زیاد به جبران مضاعف دست می یابند. در نوع دوم, فرد از قدرت قهرمانی برخوردار نیست بلکه سعی می کند با کتمان کردن کهتری خود, اطرافیان را نسبت به نظری که درباره او دارند فریب دهد که نمونه های آن دروغگویی, لاف زدن و خود ستایی می باشد.
گذشته از این, جبران می تواند به صورت تسلی بخش و در قالب خیال بافی و رویا تجلی نماید . احساس کهتری, حاصل هوشیاری شخص نسبت به ناتوانی خود در راه ارضای امیال در برابر بزرگسالان و در نهایت تبعیت اجباری از شرایط محیطی است. به عبارتی آن معلول سه تجزبه همزمان: احساس ناتوانی, احساس ضعیف تر بودن و احساس تابع بودن بزرگسالی می باشد. آدلر سه منبع عمده را که عزت نفس را کاهش می دهد بیان می کند:

حقارت عضوی:
با پدید آمدن نقص جهانی و احساس کهتری حاصل از آن, عزت نفس تحت تاثیر قرار می گیردو آدلر با گسترش این مفهوم, اصطلاح عقده حقارت در رابطه با احساس ضعف و بی کفایتی که هر کس با آن زاده می شود و باید بر آن تسلط یابد را عنوان می نماید.

احساس حقارت:
تجربه و پیامد این حقارت که در بردارنده احساس اتکایی و انتظار حمایت دیگران است, نوعی پرخاشگری را به همراه دارد.

نازپروردگی:
به نظر آدلر, کودکان نازپرورده نیز دستخوش احساس کهتری می باشند چرا که اینان مستبد و خود رای هستند؛ از نظر اجتماعی پرورش نیافته اد و ارزش ها و خواسته های آنان رشد غیر واقعی دارد, خود محور و متقاضی هستند و از بلوغ لازم روانی برخوردار نمی باشند. آدلر این گروه از کودکان را به عنوان افرادی که بالقوه برای اجتماع خطرناک هستند نام می برد. در ماهیت منظومه خانواده, ترتیب تولد افراد خانواده به نظر آدلر توام با خصوصیات رفتاری می باشد از جمله اینکه فرزند اول پس از تولد فرزند دوم به جهت کاهش محبت و توجه به وی, احساس ناامنی و تنفر می نماید. فرزند دوم جاه طلب و در پی سبقت جویی است و کوچکترین فرزند نیز لوس و پر توقع است آدلر در تئوری شخصیت خود, انسان را ذاتاً موجودی اجتماعی, خلاق و هدفدار می داند که احساسی از حقارت زیر بنای رشد روانی اوست و همواره تو را در ججت توقع و برتری و کمال سوق می دهد لذا در درمان, هدف عمده آن است که اجساس یاس را در فرد از بین برده و به او توان و شهامت و جسارت داده شود که این صورت عزت نفس لازم را بدست آورد. چرا که لازمه زندگی این است که انسان به ارزش خود یپی برده و بدون تعیین ارزش های شخصی که مبین شیوه زندگی است زندگی دشوار خواهد بود. آدلر برتری جویی ....... میل تسلط بر دیگران بلکه کوششی در جهت کمال خود می داند و احساس حقارت نیز جهد وکوشش برای غلبه بر نواقص است. که از طریق مکانیزم جبران صورت می گیرد .

پنج شنبه 19 بهمن 1391برچسب:, :: 13:35 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

در دورانی که ما زندگی می کنیم با توجه به فشارهای روحی و روانی موجود در جوامع بشری که امروزه بر اساس زندگی ماشینی و ترافیک سنگین و آلودگی هوا ،دوری افراد خانواده از یکدیگر و زندگی در آپارتمانها و فضاهای کوچک و بدون گیاه و سبزه و جنگل ، تغذیه نامناسب و رعایت نکردن موارد بهداشتی در ذبح  و بسته بندی حیوانات  و تمامی اجزاء  این حیوانات  و ... بسیاری از بیماریهای جسمانی و  روانی به سراغ انسان آمده است .  که در بسیاری از موارد حتی بیماری های جسمی نیز منشاء روحی و روانی دارند مانند بیماریهای روان –  تنی ( انواعی از بیماریهای جسمی هستند که ناکامی ها و فشارهای روانی و تعارض ها آنها را ایجاد می کنند مثل انواع زخم معده و بیماریهای پوستی مثل پسوریازیس وبیماریهای قلبی - عروقی) .  بنابراین می توان با شناخت عوامل استرس زای زندگی از بروز خیلی از بیماریهای جسمی و روانی از جمله پسیکوزها و اسکیزوفرن  جلوگیری کرد .

تعریف مختصر اصطلاحات رایج روان شناسی:

( پسیکوز : بیماری که در آن سنجش واقعیت در بیمار مختل شده باشد . شخصیت به هم ریخته  است قطع رابطه با واقعیت ، تکلم غیر منطقی ، اضطرب ،نارضایتی از خود و دیگران است و مدام نسبت به وجود و اعمال خود احساس حقارت و گناه می کند ، ناخشنود است .سنجش واقعیت در بیمار مختل شده است . نمی تواند واقعیت بیرون از خودش را با درون خودش به طور کامل تشخیص دهد . ) 

 استرس  :

 حوادثی که تاثیر نامطلوب در فرد ایجاد می کند . استرس یا فشار روانی به هرگونه شرایط روانی فیزیکی گفته می شود که ما آن را در هنگام سازگاری یا تطابق با محیط خود تجربه می کنیم . استرس را حوادث ناخوشایند از قبیل فشارهای روانی ناشی از کار ، مشکلات مربوط به زندگی زناشویی و یا مسایل و مشکلات اقتصادی و مالی و ... به وجود می آورند .

فشار مفهومی دیگر از استرس به خصوص در ارتباط با استرس شغلی است . فشار زمانی به وجود می آید که میزان سرعت کار افزایش یابد  یا برای انجام کار فرصت اندکی وجود داشته باشد و یا کارهای اضافه ای بر فرد تحمیل شود و یا زمانی که فرد با حداکثر توانایی خود برای یک دوره طولانی کار کند . فشار زمانی بیشترین استرس را ایجاد می کند که شدید  مکرر ، غیر قابل پیش بینی و قابل کنترل باشد .

فشار روانی صرفا یک امر بیرونی نیست و تا اندازه ای بستگی به نوع نگرش و دید ما نسبت به خود ، دیگران و محیط اطرافمان دارد . دو منشا مهم برای فشار روانی یکی ناکامی و دیگری تعارض است .

استرسور : عوامل و اتفاقاتی که باعث آثار نامطلوبی در فرد می شود مثل  : بازنشستگی  ،طلاق ، مرگ

2-واکنشهای روانی نامطلوب در اثر استرسورها در فرد ایجاد می شود مثل :  تپش قلب ، فشار خون بالا ، عرق  ،اضطراب.

تعارض :  conflict

تعارض از دو عمل ، تمایل یا هدفی که به طور همزمان مخالف یکدیگرند ناشی می شود . آنها از این جهت متضاد هستند که رفتار یا باز خوردهای ضروری برای انجام یکی مغایر با انجام دیگری خواهد بود . تعارض می تواند  بین انتخاب نیازها ، آرزوها ، انگیزه ها ،خواسته ها و

در خواست های بیرونی که با یکدیگر متضاد و هم وزن باشند  روی دهد .

انواع تعارض :

تعارض گرایش – گرایش ساده ترین نوع تعارض است و فرد بایستی بین دو هدف خواستنی یکی را انتخاب کند . این نوع تعارض کمترین فشار روانی را ایجاد می کند .

تعارض اجتناب – اجتناب اجبار به انتخاب بین دو هدف منفی و ناخواستنی منجر به تعارض اجتناب – اجتناب خواهد شد .  

تعارض گرایش – اجتناب فرد برای رسیدن به یک هدف که جنبه های خواستنی و ناخواستنی دارد دست به انتخاب می زند. فراوان ترین تعارضها در زندگی آدمی است . 

این تعارض به سختی قابل حل شدن است زیرا از یک سو به سمت هدف خواستنی  رفتن منجر به دلهره و اضطراب می شود و از سوی دیگر فرار و عقب نشینی از آن  باعث ایجاد ناکامی و

 بی کفایتی در شخص می گردد .  در این نوع تعارض فرد با حالت دو سو گرایی درهم آمیختن احساسات منفی و مثبت  مواجه می شود .

ناکامی :frastration

هنگامی که راه دست یابی به یک هدف خواستنی بسته می شود یا دست یابی به آن  به تاخیر می افتد ناکامی روی می دهد . انواع ناکامی:  ناکامی بیرونی و ناکامی شخصی  یا ناشی از ناتوانی خود . ناتوانی بیرونی باعث تاخیر در ارضا ، شکست ، طرد ، از دست دادن و سد شدن انگیزه های فرد می شوند . این ناکامی ها می توانند اجتماعی مثل جریمه شدن توسط پلیس راهنمایی و رانندگی و یا غیر اجتماعی مثل  بارش باران در روز مسابقه . معمولا هر چقدر هدف قوی تر و با اهمیت تر باشد میزان ناکامی در اثر عدم دست یابی به آن افزایش می یابد . ناکامی بیشتر  برای دونده اگر  قبل از خط پایان اتفاقی برای او رخ دهد .

ناکامی شخصی : ناکامی ناشی از  ناتواناییهای فردی بر اساس خصوصیات فرد است .  فرد قد کوتاه بخواهد بسکت بالیست شود . یا فردی که در پایش مشکلی اساسی دارد بخواهد دونده شود . گرچه این افراد می توانند در جاهایی دیگر که توانایی دارند خود را محک بزنند تا با ناکامی مواجه نشوند .واکنش در برابر ناکامی  پرخاشگری است .

پرخاشگری :agrestion

عمل آگاهانه جهت آسیب رساندن به دیگران و اشیا است .

اختلال  شخصیت جامعه ستیز یا ضد اجتماعی : این افراد فاقد حس مسئولیت و درک اخلاقی و وجدان هستند نسبت به حقوق دیگران بی تفاوتند همه چیز را حق مسلم خود می دانند و احساس گناه نمی کنند هیچ احساسی از پشیمانی در کارهای آنها دیده نمی شود . بدون اضطراب و احساس ناراحتی  هستند.

اضطراب:anxiety

ناایمنی و تهدیدی است که فرد منبع آن را به وضوح درک نمی کند . ترسی پراکنده و مبهم .

اختلال اضطراب فراگیر

فرد مبتلا سراسر روز را با احساس فراگیر ترس و تشویق سپری می کند احساس نگرانی و ناآرامی دارد و حتی در برابر فشارهای خفیف واکنش افراطی نشان می دهد .حالاتی از قبیل خواب آشفته ، احساس ، خستگی ، سرگیجه  ، تپش شدید قلب ،تنگی نفس ، لرزش ، تعریق، اشکال در تمرکز حواس و عدم تصمیم گیری علائم اصلی اختلال اضطراب فراگیر است . این اضطراب با محرک یا رویداد خاصی فرا خوانده نمی شود . بلکه در موقعیتهای گوناگون رخ

می دهد .

این اضطراب بیشتر ریشه در احساسات و تعارضهای درونی شخص  دارد و کمتر به حوادث بیرونی وابسته ا ست .  منبع اضطراب مبهم است .

ترس = احساسی که در مقابل یک شئ خطرناک به وجود می آید . واکنش در برابر خطر است ، حمایت از فرد از طریق احتیاط و اجتناب و گریز از منبع ترس آور است مثل مواجه شدن با یک شیر گرسنه .

هراس = phobia

هراس یا ترس مرضی منبع ترس مشخص است یعنی فرد می داند از چه چیزی می ترسد ولی قادر به کنترل آن نیست . و تنها چیزی که این اضطراب را دفع می کند اجتناب از شی یا موقعیت ترس آور است . حتی فکر کردن در مورد چیز ترس آور هراس ایجاد می کند مثل فکر کردن در مورد مار .البته طوری که زندگی روزمره ما را مختل کند . ترس از بلندی ، طوفان مکانهای بسته بیماری  

انواع هراس :  ترس از مار ، ترس از بلندی ، ترس از مکانهای بسته ، ترس از مکانهای باز ، ترس از حیوانات به طور اعم و....

افسردگی : وقتی که افراد نمی توانند به اهداف و آرزوهای خود برسند و یا آن چه که انتظارش را دارند به همان ترتیب انجام نمی گیرد و از دست آنها کاری ساخته نیست دلسرد می شوند و عمیقاَ احساس غم و اندوه و ناامیدی می کنند و دنیا پیش چشمانش نیره و تار است وبرایش هیچ چیزی لذت بخش نیست ، به چیزی علاقه ای ندارد ، کم اشتها می شود حتی با دیدن غذا حالت تهوع به او دست می دهد البته امکان دارد که در بعضی از افراد پر اشتهایی دیده شود .خواب فرد دچار اشکال می شود نمی تواند بخوابد یا کم می خوابد یا می خوابد زود بیدار می شود و یا با دلهره بیدار می شود مدتها طول می کشد تا بتواند بخوابد  ودر هنگام صبح دلش نمی خواهدکه از رختخواب بلند شود در بعضی افراد نیز با پر خوابی همراه است .

انگارکه فرد تمام نیرو و انرژیش را از دست داده است . حالتی خمیده به خود می گیرد واقعا برایش دشوار است که قامتش را راست کند و چند نفس عمیق بکشد و یا خودش را تا جایی که می تواند بکشد .انگار توانایی بلند کردن دستهایش را برای شانه کردن موهایش ندارد و مسایلی از این دست . مرتب خود را سرزنش می کند و احساس گناه دارد خودش را متفاوت با دیگران می داند . نمی تواند دقیقا حواسش را جمع کند و فکرش انگار کار نمی کند . مرتب به فکر خودکشی و مرگ است از دنیا و زندگی کردن بیزار است .

تعریف بهداشت روانی از نظر سازمان جهانی بهداشت :

فرایند توانا سازی مردم برای بهبود افزایش تسلط بر سلامتشان .

اگر بدانیم هر کدام از ما فردی هستیم متفاوت با دیگران و دارای استعدادها و تواناییها و همین طور  ناتوانایی می توانیم خودمان را خوب بشناسیم و از استعدادهای خودمان به بهترین نحو بهره ببریم و ناتوانی ها را تا جایی که بتوانیم بهبود ببخشیم . در دنیا هیچ دو انسانی یافت نمی شود که عینا مانند هم باشند  حتی دو قلوهای یک تخمکی ( دو قلوهایی که از یک تخمک ایجاد می شوند و یک جنس دارند هر دو دختر یا هر دو پسرند ) زیرا تجارب هر کدام از ما با دیگری متفاوت است . حتی ادراک و تجربه هر کدام از ما از یک حادثه مشترک می تواند متفاوت باشد که به دید و تفکر هر کدام از ما بر می گردد.

بهتر است با بیان این مسایل به تعریفی از سلامت روان نیز بپردازیم.

تعریف سلامت روان : قابلیت فرددر ایجاد ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران و توانایی در تغییر و اصلاح محیط اجتماعی خویش و حال مناسب و منطقی تعارضهای هیجانی و تمایلات شخصی خود .باید در زندگی هدف داشته باشیم .از تواناییهای خود و دیگران درک درست داشته باشیم .

بتوانیم با دیگران ارتباط گرم و صمیمی داشته باشیم .احساس همدلی با دیگران داشته باشیم.

علل ایجاد بیماری روانی : 1- علل زمینه ساز –ارثی صدمات داخل رحم  عقب ماندگی ذهنی عفونت شدید مننزها 2- علل آشکار ساز  -مرگ 3- علل دوام دهنده – وجود خانواده پرتنش .

وسواس فکری – عملی

این افراد احساس می کنند مجبورند درباره ی چیزی که دوست ندارند فکر کنند و یا کارهایی را انجام دهندکه دوست ندارند آن را انجام دهند . مثل وارسی کردن شستن  و....

اگر این افراد اعمال وسواسی خود را انجاکم ندهند به شدت دچار اضطراب می شوند و پس از اجرای اعمال اجباری احساس رهایی از تنش  و اضطراب می کنند. و این دور تسلسل مرتب ادامه می یابد .

محیطهای کاری نامناسب که بیشتر کارفرمایان به دنبال سود سرشار خود هستند و به وضعیت کارگران بی توجهند . انواع افسردگیها به سراغ انسان می آید که فرد را از سر کار رفتن و حتی زندگی کردن بیزار می کند .

واکنش دربرابر فشارهای روانی 1- پاسخ هیجانی آزردگی – خشم و عصبانیت اضطراب و ترس غمگینی و افسردگی  2- پاسخ فیزیولوژیکی –حمله  و فرار زردی صورت برافروختگی صورت لرزش دستها و بدن  و خشک شدن بزاق  تند شدن تنفس و ضربان قلب عرق کردن .

بنابراین می بینیم  که در دنیایی با انواع مشکلات زندگی می کنیم که البته بیشتر این مشکلات توسط انسانها ایجاد می شود .  بنابراین با توجه به مواردی که ذکر شد بهتر است بدانیم که :قدرت مطلق خداست و به جز خدا هیچ قدرتی وجود ندارد .

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 300
بازدید دیروز : 890
بازدید هفته : 1496
بازدید ماه : 4733
بازدید کل : 3551441
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>