علمی-اجتماعی
دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 7:6 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

به گفته متخصصان؛ ماهي حاوي مواد مغذي است که با مصرف آن مي توان تا حدود زيادي احتمال بروز آلزايمر

 

 را کاهش داد.بيماري آلزايمر يک اختلال پيشرونده عصبي است که از نظر باليني به صورت آسيب حافظه و ادراک

 

و زوال عقل ظاهر مي شود، اين بیماری  اغلب افراد بالاي 65 سال را گرفتار مي‌کندو با بالارفتن سن روند رو به رشدی دارد.

 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:56 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

مدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه 90 درصد کمردردها نیاز به عمل جراحی ندارند، گفت: معمولا همه افراد در طول زندگی خود یک بار نوعی از کمردرد را تجربه کرده‌اند.

 

دکتر مرتضی صائب  گفت: کمردردها دو دلیل عمده دارند که یکی ناشی از مشکلات مکانیکی ستون فقرات و دیگری به دلیل بیماری‌های التهابی و موارد دیگر است.

 

وی عوامل مکانیکی را شایع‌ترین علت بروز کمردرد در بین افراد عنوان کرد و افزود: کشیدگی رباط‌های پشت به دلیل عادات نادرست روزمره مهمترین عامل بروز کمردردها با منشاء مکانیکی است. ورزش نکردن، بلند کردن اجسام سنگین، وزن بالا، افزایش قوس کمر، بلند قدی، سیگار کشیدن، استرس، فشار زیاد روی ستون مهره‌ها و شرایط نامناسب شغلی از جمله دیگر دلایل بروز کمر درد با منشا مکانیکی است که این پزشک متخصص به آن اشاره کرد.

 

صائب یادآوری کرد: کمر درد تا حدودی با تغییرات سن در ارتباط است اما به تغذیه ارتباط چندانی ندارد.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه دیسک کمر هم یکی از عوامل شیوع کمر درد است، ادامه داد: مشکل دیسک کمر در مشاغل سنگین و یا افراد ورزشکار جوان هم بروز می‌کند.

 

به گفته وی آرتروز در افراد مسن و یا برخی دلایل نادر از جمله سرخوردگی مهره‌ها، تومورها و شکستگی‌ها هم از جمله دیگر دلایل بروز کمر درد است.

 

صائب با تاکید بر لزوم پیشگیری از بیماری‌ها و مشکلات کمر، خاطرنشان کرد: در مرحله اول باید عادات نادرست زندگی را اصلاح کنیم و استیل بدن را درست نگه داریم. ورزش مستمر، درست ایستادن، خم شدن و نشستن، کاهش استرس‌ها، پرهیز از چاقی و غیره از جمله دیگر راهکارهایی است که در پیشگیری از بروز کمر درد موثر هستند.

 

این استاد دانشگاه در خصوص نحوه درمان کمر درد هم گفت: اکثر کمردردها نیاز به جراحی ندارند و با تعدیل فعالیت‌های روزانه بهتر می‌شوند.

 

به گفته این پزشک متخصص، افراد باید از خوددرمانی پرهیز کنند و با مراجعه به پزشک و استفاده از فیزیوتراپی و دارو، کمر درد خود را کنترل کنند.

 

صائب افزود: جراحی فقط در مواردی کاربرد دارد که عوارض عصبی رخ دهد و درد و ناتوانی برای بیمار بروز کند.


 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:53 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

گاهي درمدت ذاذن انديشه‌ها بطور مداوم پديدار مي‌شوند،مسائل روزمره،آرزوها و اضطراب‌ها بي‌وقفه به ما هجوم مي‌آورند.دراين‌صورت نه ‌بايد برعليه اين انديشه‌ها جنگيد نه‌بايد به آن‌ها توجه کرد.در " شودوکا " يا سرود ساتوري آني نوشته استاد " يوکا " که در قرن هفتم در چين مي زيست،نوشته‌شده‌است : "{هنگام مراقبه} نه‌بايد درجستجوي حقيقت باشيم و نه ازتوهمات بگريزيم."

بايد گذاشت تا انديشه‌ها بگذرند،نبايد آن‌ها را حفظ یا دورکرد.ازاين‌طريق شدت‌شان را از دست مي‌دهند و ذاذن مارا به اينجا هدايت مي‌کند.ذهن ما پيچيده‌است و رهبري آن دشوار،ذهن مثل يک ميمون چالاک است و اگر بخواهيم برآن مسلط شويم خيلي‌زود متوجه مي‌شويم که امکان ندارد.

اگر ذاذن را درست انجام دهيم،درست بنشينيم و فقط تمرکز ما برنحوه نشستن و تنفس باشد،خودآگاه خويش را فراموش‌مي‌کنيم و انديشه‌ها خودبه‌خود و بطورطبيعي عبور مي‌کنند.اول انديشه‌هاي مربوط به زندگي روزمره مي‌آيند ولي اگر ذاذن را ادامه‌دهيم،يک ساعت،يک روز،يک ماه به‌‌‌سطح ژرف نيمه‌اگاهي مي‌رسيم.ازاين راه با آموزش درسطح ناخودآگاه،ذاذن موجب کشف خِرد و دست‌يابي به شهودحقيقي مي‌گردد.

اين آموزش همچنين آموزش حواس ماست،در مدت ذاذن دريافت‌هاي حسّي از شدت‌بالايي برخوردارند.اينجا در دوجو صداي باد،صداي کيوزاکو،صداي اتوموبيل‌ها و آواز پرندگان را مي‌شنويم... اگر اين پديده‌ها حواس مارا پرت‌کند فراموش مي‌کنيم که برنحوه  نشستن متمرکز شويم

راز ذِن دراين‌است که بنشيني،خيلي‌ساده،بدون هدف،بدون ميل‌به سودجويي،درحالتي که تمرکز کامل داشته‌باشي.اين نشستن،بدون‌ميل به‌بدست‌آوردن چيزي،يعني ذاذن

" ذا " يعني نشستن و " ذن " يعني مراقبه و تمرکز.آموزش روش نشستن که انتقال ذات واصل ذن هست در يک" دوجو " صورت مي‌گيرد.يک استاد که به‌صورت سُنتي در سلسله ی اساتيد به بودا متصل‌است آن‌را مي‌آموزد.پرداخت به ذاذن براي سلامتي جسم و روح بسيار مؤثر است.چون اين دو را به‌سوي وضعيت طبيعي‌شان سوق مي‌دهد.ذن را نه‌مي‌توان در يک‌کلام و مفهوم بيان کرد و نه‌مي‌توان آن را با انديشه متصل‌کرد.تنها با اجراي‌آن و باتجربه است که ادراک مي‌شود.ما ارزش هوش را نفي نمي‌کنيم ولي درجستجوي ساحتي والاتر براي آگاهي هستيم که مثل هوش بر سطح مشاهدات يک جانبه اشياء و موجودات استوار نباشد.هدف،تحقق فرا رفتن از همه ی دوگانگي‌هاست وفرارفتن از همه ی اشکال انديشه.

" اينجاواکنون " يک مفهوم کليدي است؛آن‌چه مهم‌است " اکنون " است.اکثر ما تمايل‌به‌انديشيدن تؤام با دلواپسي به گذشته يا آينده را داريم،به جاي‌اين‌که کاملاً به‌حرکات،کلمات و انديشه هاي زمان حال خود بپردازيم و دقيق‌باشيم.لازم‌است که درحرکت خود حضور داشته‌باشيم.تمرکز بر " اينجا و اکنون " درس اساسي ذن است.به‌همين‌اندازه هم فرمول نشستن "شي کان تا ذا " بدون هدف و بدون ميل‌به‌چنگ‌آوردن چيزی
،بازگشت‌به اصل، شناخت ژرف خویشتن.،آب حياتي است که از تمرين منظم ذاذن بدست مي‌آيد.طبيعت بودايي يعني هر موقعيت و شرط طبيعي و عادي،يعني بازگشت به چگونگي ذاتي و طبيعي ذهن و روح.هرچه به‌اين موقعيت عادي آگاهي نزديک‌ترشويم،هرچه به‌اين روح خالص نزديک‌ترشويم،بهتر‌مي‌توانيم در اطراف‌خود جّوي درخشنده،بارور،خوشايند و سعادت‌بخش ايجادکنيم.هرچه ازآن دورتر شويم،بيشتر درمعرض خطر به‌دام افتادن توسط محيط هستيم.

 

در متُون سنتي ذن گفته‌شده‌است:

نگاه‌کردن بدون نگاه‌کردن
گوش‌کردن بدون گوش‌کردن
حس‌کردن بدون حس‌کردن
انديشيدن بدون انديشيدن


بايد درآن واحد به هرشش حس خود تمرکز کنيم ( آگاهي به‌عنوان يک‌حس محسوب مي‌شود)آنها را يگانه و هماهنگ سازيم.اگر حواس يگانه‌شوند مي‌توان بدون‌استفاده ازاراده به‌تمرکز حقيقي دست يافت.
درمدت ذاذن درد بيشتراز لذت کارساز است.بهترين تمرکزها درموقع دردو‌خستگي اتفاق مي‌افتد،زماني‌که شخص مي‌خواهد از ذاذن دست‌بکشد و پي کارش برود.تمرکزحقيقي و عميق در مرز بين زندگي و مرگ واقع مي‌شود.بدون شک افراد تازه‌کاربايد اراده ی زيادي به خرج دهند و آگاهانه نحوه ی نشستن را تصحيح کنند و يا بکوشند متمرکز شوندامّا بتدريج و ناخود آگاهانه اين روند بهبود مي‌يابد.وقتي عادت به ذاذن کاملاً جذب‌شد،حواس فرد درزندگي روزمره نيز همان شدّت و حدّتي را پيدا‌مي‌کند که درموقع ذاذن دارد.
آن وقت ذاذن تبديل به‌سرچشمه ی حيات ما مي‌شود.پديده‌ها " شي کي " تبديل به خلاء " کو " مي‌شود.اکثر افراد بااستفاده از خودآگاهي و دانش خويش اقدام به عمل مي‌کنند.اين دوعامل محدود هستند.خلاقيت حقيقي و عملِ‌درست زائيده خِرد است و از خودآگاهي بر نمي‌خيزد،خلاقيت حقيقي از ژرفنای روح زاده مي‌شود.

 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:43 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

ختم اول : ختم يا الله

از سيد بحرالعلوم قدس سره نقل شده كه فرمود: بعد از ((تهذيب اخلاق )) بختوم مشغول شدم و چهل شبانه روز به ختم ((يا الله )) مشغول شدم (66 بار هر نوبت ) و شروط ختم را از ((تقوى )) مراعات مى كردم . شب چهل ، شب عرفه بود در حرم مطهر حضرت امام حسين عليه السلام ، نزديك قبور شهدا شخصى آمد و سيبى به دست من داد و من آن سيب را بوئيدم ، بوى مشك و عنبر مى داد. نزديك بود بيهوش شوم ، بعدها دانستم آن چه دانسته ام از بركت آن سيب است . پس بايد ختم گيرنده ((تقوا)) را رعايت كند.

ختم دوم : ختم سوره حمد

هر كه بين نماز صبح و نافله اش سوره حمد را 41 مرتبه چهل روز بدون فاصله بخواند، خداوند حاجت او را برآورده مى كند هرچه كه باشد (البته حاجت شرعى ) حتى اگر بنيت اولاد باشد خدا اولاد روزى او مى كند.

 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:37 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

فیزیولوژی یکی از مهمترین شاخه‌های بیولوژی است که به مطالعه اعمال حیاتی موجود زنده ، اندامها ، بافتها ، سلولها و عناصر سلول می‌پردازد. برای درک عمیق اعمال حیاتی ، سعی می‌گردد که خواص و روابط بین این اعمال و تغییراتشان در محیط‌های مختلف و یا در شرایط گوناگون موجود زنده مورد بررسی قرار گیرد. فیزیولوژی ، تکامل و توسعه این اعمال در یک گونه و در یک موجود زنده و همچنین تغییرات و تطابق آنها با شرایط محیطی متغیر را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

طبقه بندی فیزیولوژی

1.      فیزیولوژی عمومی :

فیزیولوژی عمومی قوانین حاکم بر پاسخ ماده زنده نسبت به تاثیرات محیطی و فرایندهای حیاتی موروثی ، همچنین پدیده‌هایی که موجود زنده را از غیر زنده متمایز می‌سازد، را مورد مطالعه قرار می‌دهد. از شاخه‌های فیزیولوژی عمومی می‌توان فیزیولوژی سلولی را نام برد.

2.      فیزیولوژی مقایسه‌ای :

فیزیولوژی مقایسه‌ای ویژگی خاص یک عمل را در گونه‌های مختلف و در یک گونه در مراحل مختلف تکامل فردی مورد بررسی قرار می‌دهد. هدف نهایی فیزیولوژی مقایسه‌ای که اکنون به فیزیولوژی تکاملی تغییر نام یافته است، مطالعه قوانین تکامل عملکردهای فردی و گونه‌ای است. به غیر از فیزیولوژی عمومی و تکاملی شاخه‌های دیگری مثل فیزیولوژی رده‌های جانوری یا گروههای جانوری (نظیر جانوران مزرعه ، پرندگان ، حشرات) و یا فیزیولوژی گونه‌های خاص (نظیر گوسفند و گاوها) و یا فیزیولوژی اندامهای داخلی (مثل کبد ، کلیه ، قلب) و فیزیولوژی بافتها (مثل بافت عصبی و عضلانی) وجود دارد.

3.      فیزیولوژی تخصصی :

به شاخه‌هایی از فیزیولوژی که به مطالعه عملکرد خاصی می‌پردازند (مثل فیزیولوژی گوارش یا گردش خون) و اغلب به عنوان رشته مشخصی از علوم نیز شناخته می‌شوند، فیزیولوژی تخصصی می‌گویند. به تعداد گروههای مختلف موجودات زنده ، اندامها ، بافتهای مختلف و فعالیتهای گوناگون حیاتی ، فیزیولوژی تخصصی وجود دارد. فیزیولوژی انسان و جانوران عالی‌تر نیز از شاخه‌های فیزیولوژی تخصصی است که زیاد مورد مطالعه قرار گرفته است.

فیزیولوژی انسانی به شاخه‌هایی مانند فیزیولوژی کار ، فیزیولوژی تمرینات بدنی و ورزش ، فیزیولوژی تغذیه و ... تقسیم می‌شود.

4.      فیزیولوژی پاتولوژیکی :

شاخه‌ای تخصصی از فیزیولوژیست است که با مسائل خاص خود از فیزیولوژی طبیعی که فرایندهای حیاتی را در فرد سالمی بررسی می‌کند، مشخص می‌شود. در این شاخه از فیزیولوژی قوانین حاکم بر علت توسعه و دوره فرایند (پاتولوژیک) در موجود زنده مورد مطالعه قرار می‌گیرد، یعنی به مطالعه پدیده‌های اختصاصی که فعالیت حیاتی موجود بیمار را از فرد سالم مشخص می‌سازد، می‌پردازد.

فیزیولوژی علمی تجربی است و فیزیولوژیست مشاهداتش را به صورت کمی و کیفی بیان می‌کند. فیزیولوژیست برای ثبت و اندازه گیری مشاهداتش از ابزارها و دستگاههای خیلی پیچیده استفاده می‌کند. این دستگاههای خیلی حساس و دقیق که توسط فیزیولوژیست‌های مدرن بکار می‌روند، سبب بالا رفتن قدرت تفکیک اندامهای حسی می‌شوند. فیزیولوژزیست‌ها فقط به مشاهده تنها اکتفا نمی‌کنند، بلکه تلاش می‌کنند علت و چگونگی وقوع فرایندهای فیزیولوژیک را کشف نمایند.

تجربیات فیزیولوژی به اشکال خیلی متفاوت انجام می‌گیرد. اعمال حیاتی را می‌توان با تغییر عوامل محیطی ، یا با قطع کامل اندام یا پیوند اندام ، قطع عصب و رگ اندام ، فیستول گذاری و کاتترگذاری و استفاده از محرکهای گوناگون مورد مطالعه قرار داد. تجربیات فیزیولوژی به دو صورت تجربه آنی و تجربه زمان‌بر انجام می‌شود. این تجربیات بیشتر بر روی جانوران صورت می‌گیرند تا انسان. امروزه نتایج مهم و قابل توجهی توسط کامپیوترهای مدرن بدست آمده است.

 

 

 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:36 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

تیکها

حرکات کریفورم یا رقص آسا (choreiform movements) ، به حرکات بدنی تصادفی غیر منظم و نامکرری دلالت می‌کند که شبیه رقص هستند. حرکات دیستونیک (Dystonic Movements) ، حرکات کندتر و همراه با پیچ و خمی هستند که حالات انقباض عضلانی طولانی بین آنها فاصله باشد. حرکات اتتوئید ، حرکاتی کند ، نا مرتب و یا پیچ و تاب هستند که بیشتر در انگشتان دستها و پاها بروز می‌کنند. حرکات میوکلونیک (Myoclonic Movements) ، انقباضهای عضلانی کوتاه و شوک مانندی هستند که ممکن است در قسمتی یا همه جای یک عضله ظهور کنند ولی گروه کاملی از عضلات را در برنمی‌گیرند.

اسپاسم نیمرخی (Hemifacial Spasm) ، به جهشهای نامنظم ، مکرر و یک طرفه عضلات صورت اطلاق می‌شود. سینکنزی به حرکات گوشه دهان هنگامی که فرد می‌خواهد چشمهایش را ببندد و عکس آن دلالت می‌کند. به علت اهمیتی که وجود تیک برای تشخیص این گروه از اختلالات دارد، از آنها به عنوان اختلالات تیک هم نام برده می‌شود.

اختلال تیک گذرا یا ناپایدار

مشخصه اصلی این بیماری بروز تیکها یا حرکات غیر ارادی ، سریع ، مکرر و عود کننده در قسمتی از عضلات بدن است. رایج‌ترین این تیکها در عضلات صورت یا چشمها مثلا چشمک زدن غیر ارادی دیده می‌شود، ولی ممکن است کل عضلات سر ، تنه یا دستها و پاها را نیز شامل شود. تیکها ممکن است عضلات دستگاه تکلم و ایجاد صدا را هم دربرمی‌گیرند. فرد ممکن است فقط یک تیک داشته باشد یا چند تیک مختلف. در صورت اخیر ، تیکهای مختلف ممکن است همزمان باهم ، به صورتی متوالی ، یا مجزا و مستقل از هم بروز کنند.

شدت بروز تیکها در هفته‌ها یا ماههای مختلف می‌تواند تغییر کند. ناراحتی‌های دیگر یا انتظار تیک ممکن است باعث تشدید آن شود. به هنگام خواب تیکها از بین می‌روند و اگر فرد به کار جالبی ، سرگرم شود، دفعات و شدت بروز تیکهای او تقلیل می‌یابد. شروع تیکها معمولا در دوره کودکی یا نوجوانی است. برای تشخیص اختلال تیک گذرا ، حرکات غیر ارادی فرد باید حداقل به مدت یک ساعت ادامه یافته باشد. مطالعات نشان می‌دهد که بین 12 تا 24 درصد کودکان ممکن است برای مدتی دچار تیک بوده باشند. نرخ بروز این اختلال در میان پسر بچه‌ها سه برابر دختر بچه‌ها گزارزش شده است.

معیارهای تشخیص اختلال تیک گذرا

- شروع در دوره کودکی یا نوجوانی
-
وجود تیکها یا حرکات بدنی سریع ، غیر ارادی ، بدون قصد و هدف ، مکرر و عود کننده.
-
توانایی فرد برای جلوگیری از حرکات غیر ارادی خود برای چند دقیقه یا چند ساعت.
-
تغییر شدت علائم بیماری در طول هفته ها یا ماهها
-
ادامه علائم اختلال به مدت حداقل یک ماه ولی نه بیشتر از یکسال

اختلال تیک حرکتی مزمن

مشخصات اصلی این اختلال وجود تیکهایی است که در هر زمان بیش از سه گروه از عضلات بدن را شامل نشود و درجه شدت این حرکات در طی هفته‌ها یا ماهها ثابت مانده و حداقل به مدت یکسال ادامه یافته باشد. تیکهای مربوط به دستگاه تکلم در این اختلال کمتر دیده می‌شوند و هرگاه دیده شوند چندان بلند ، شدید یا چشمگیر نخواهند بود. تیکهای صداداری که در این اختلال مشاهده می‌شوند غالبا صداهای خرخر مانندی هستند که بر اثر انقباض عضلات قفسه سینه یا شکم ایجاد شده‌اند. سن شروع این بیماری یا در کودکی و یا پس از سن چهل سالگی است. در صورت بروز در سنین بزرگسالی تیک معمولا فقط در گروه واحدی از عضلات دیده می‌شود.

معیارهای تشخیص اختلال تیک حرکتی مزمن

·         بروز تیکها یا حرکات سریع ، غیر ارادی ، بدون قصد و هدف ، مکرر و عود کننده که در هر زمان بیش از سه گروه از عضلات را در نمی‌گیرد.

·         ثبات و عدم تغییر درجه شدت تیکها در طی هفته‌ها یا ماهها

·         ناتوانایی فرد برای جلوگیری ارادی از بروز تیکها برای چند هفته یا چند ساعت

·         ادمه علائم بیماری حداقل برای یکسال

اختلال تورت

مشخصه عمده این اختلال تیکهای شدید ، از جمله در دستگاههای صوتی مریض است. این تیکها را مریض می‌تواند بطور ارادی برای چند دقیقه یا چند ساعت سرکوب کند. شدت ، فراوانی و محل بروز علائم بیماری ممکن است در هفته‌ها یا ماههای مختلف فرق کند. این تیکها معمولا در ناحیه سر بروز می‌کنند ولی غالبا قسمتهای دیگر بدنه از قبیل تنه و بازوها و پاها را نیز در بر می‌گیرند.

تیکهای صوتی شامل ایجاد صداهای گوناگونی از قبیل خرخر کردن ، قورت دادن ، پارس کردن ، دماغ کشیدن ، سرفه کردن و ... می‌باشد. و نیز تمایل غیر قابل مقاومت به ادای کلمات مستهجن یا فحش آمیز که اصطلاحا کورولالیا نامیده می‌شود، در 60 درصد موارد دیده می‌شود. تمام علائم این بیماری بر اثر فشار و ناراحتی تشدید می‌شوند ولی به هنگام خواب از بین می‌روند و اگر مریض به فعالیت جالبی مشغول شود تخفیف پیدا می‌کند.

دیگر علایم

از علائم دیگری که گاهی در این افراد دیده می شود، اکوکینزی ، پالی لالیا ، کوپرولالیای ذهنی ، شک وسواس آمیز و تمایل اجبار گونه یا وسواس برای دست زدن به اشیا مختلف یا انجام حرکات بدنی پیچیده از قبیل چهار زانو نشستن ، خم کردن کامل زانو ، گام زدن به طرف عقب و چرخ دادن تن به هنگام راه یافتن می‌باشد.

زمان بروز اختلال تورت

این اختلال معمولا در اوایل زندگی گاهی 2 سالگی و تقریبا همیشه قبل از 13 سالگی بروز می‌کند و غالبا برای بقیه زندگی ادامه می‌یابد. در بعضی موارد ممکن است علائم بیماری برای مدتهای کوتاه از بین برود و بعد مجددا بروز کند. گاهی هم فرد قبل از رسیدن به بزرگسالی کاملا شفا پیدا می‌کند. تقریبا در نصف موارد ، اولین علامت بیماری یک تیک منفرد ، بیشتر به صورت چشمک زدن می‌باشد. علائم اولیه بیماری همچنین شامل در آوردن زبان ، چهار زانو نشستن ، بوکشیدن جست و خیز کردن پاک کردن گلو ، یا لکنت زبان ، ادای صداها یا کلمات و... می‌باشد.

معیارهای تشخیص اختلال تورت

·         سن شروع بین 2 و 15 سالگی

·         وجود حرکات بدنی غیر ارادی سریع ، مکرر ، بدون هدف و رجوع کننده که گروههای عضلانی متعددی را در بر می‌گیرند.

·         تیکهای صدادار چند گونه

·         توانایی مریض برای سرکوب کردن حرکات غیر ارادی خود به مدت چند دقیقه تا چند ساعت

·         تغییر در شدت علائم در طی هفته‌ها یا ماهها

·         مداومت این علائم به مدت بیش از یکسال

علت تورت چیست؟

از آنجائی که افزایش شیوع اختلال تورت ، در وابستگاه درجه یک افراد مبتلا به این اختلال وجود دارد، یک عامل ارثی ، در سبب شناسی پیشنهاد شده است. در یک مطالعه معلوم شد که وابستگان درجه اول بیماران مبتلا به اختلال تورت ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال تورت ، اختلال تیک حرکتی مزمن و اختلال وسواس- اجبار قرار دارند. جالب است که احتمال خطر با جنسیت رابطه داشت. احتمال خطر برای وابستگان درجه اول مذکر برای هر گونه تیک 50 درصد و برای افراد مونث 31 درصد بوده است.

درمان تورت

داروها ، مثل هالوپریدول ، غالبا برای اختلال تورت تجویز می‌شوند و 80-70% بیماران تا حدودی نفع می‌برند. به علت عوارض جانبی نامطلوب ، فقط 30-20% برای دوره‌ای طولانی دارو مصرف می‌کنند. اما در مقادیر کمتر ، بیماران ممکن است بهبودی علائم را تجربه کنند و واکنشهای جانبی کمتری ظاهر سازند. برنامه‌های کنترل رفتاری و آموزش مهارتهای خودآگاهی ، ممکن است به بعضی از بیماران تورت کمک کند.

 

اختلال رت: اختلال رت كه به نام سندرم رت نيز خوانده مي شود بطور اوليه در دختران ديده مي شود. در كودكان با سندرم رت در  6 تا 18 ماه ابتدايي زندگي نمو بطور طبيعي انجام مي شود ولي به تدريج والدين متوجه يك سري تغييرات در رفتار كودك و پسرفت در توانايي هاي حركتي مثل راه رفتن يا حركات بدن مي شوند اين تغييرات با از دست دادن توانايي هاي گفتاري و استدلالي و استفاده از دست همراه مي شود. تكرار حركات يا ژستهاي بدون معني نشانه بسيار مهم تشخيصي سنرم رت محسوب مي شود اين حالات بدني  بطور تيپيك مشتمل بر فشردن دستها يا حالت شستشوي دستها مي باشد . كرايترياهاي تشخيصي سندرم رت در DSM IV  به شرح زير است.

(A)   همه موارد زير

1-     رشد و نمو  نرمال در حوالي تولد و پيش از تولد ( prenatal&perinatal)

2-     نمو حركتي رواني (سايكوموتور) نرمال در خلال 5 ماه اول زندگي

3-     دور سر نرمال در زمان تولد

(B)     بروز همه موارد زير بعد از دوره نرمال رشد و نمو

1-     كاهش رشد سر در سنين بين 5 و 48 ماهگي

2-     از دست دادن مهارتهاي حركتي كسب شده پيشين بين سنين 5 و 30 ماهگي  و اضافه شدن حركات كليشه اي  مثل فشردن دستها يا شستشوي دستها

3-     از دست دادن توانايي  ايجاد روابط اجتماعي در اوايل دوره بيماري، گرچه متعاقبا" اينگونه روابط بهتر خواهند شد

4-     بروز ضعف در توانايي تنظيم حركات مرتبط با راه رفتن و حركات تنه

5-     نقص شديد در نمو گفتار بياني و دريافتيexpressive and receptive  با عقب ماندگي رواني حركتي  psychomotor

 

 

 

 

 

 

 

 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:31 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

-آيه جهت فراري دادن دشمن

اين آيه را بخواند و بر دشمن بدمد ، ظفر يابد

خَتَم الله عَلي قُلوبِهِمْ وَ عَلي سَمْعِهِمْ وَ عَلي اَبْصارِهِم غِشاوَةٌ

 

16- آيه جهت آشتي نمودن

به جهت آشتي كردن آيه 115سوره انعام را سه بار بخواند و بر روي آن كس دمد البته آشتي كند و

عذر خواهد مجرب است .

وَ تَمَّت كَلِمَتُ رَبَّكَ صِدْقاً وَ عَدْلاً لا مُبَدّلَ لِكَلِماتِه وَ هُو السَّميعُ العَليمُ

 

17- آيه جهت مكاني كه جن بسيار دارد

امام جعفر صادق (ع) : چون جايي وارد شوي كه هولناك و جن بسيار است دست را بالاي سر بگذارد و

به آواز بلند بگو :

اَفَغَيْرَ دينِ اللهِ تبَغونَ وَ لَهُ اَسْلَمَ مَنْ فِي السّموات و الارْضِ طَوْعاً وَ كَرْها و اليه تُرْجَعوُنَ

 

18- آيه جهت ترسيدن در شبها

چنانچه اين آيه را بخواند ، نخواهيد ترسيد اگر چه در ميان جانوران بايستد و عدد خواندن آيه مباركه 32 مرتبه

است كه در حين حركت بخواند .

اَلا اِنَّ اَوْلياءَ الله لاَ خَوفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنوُنَ

 

19- آيه جهت ترس از عقرب

هر گه از عقرب بترسد اين آيه را بخواند :

سَلامٌ عَلي نُوح فِي الْعالَمينَ اِنّا كَذالِكَ نَجْزِي المُحسِنينَ اِنَّهُ مِن عِبادِنا المُوْمنينَ

 

20 . آيه جهت نجات از زندان

جهت نجات از زندان و رفع گرفتاري مداومت نمايد بر اين آيه ، اثر عاجل دارد :

بسم الله الرحمن الرحيم

وَ اُفُوّضُ اَمْري اِلَي الله اِنَّ الله بَصِيرٌ باِلعِبادِ .

 

21- آيه براي رفع كرم و ملخ از باغات

گويند به جهت رفع كرم و ملخ (آية الكرسي ) را بنو يسند و بر چهار گوشه باغ فرو برند مفيد است .

 

22- آيه اي براي صحّت

هر كه آيه 82 از سوره (الاسراء ) را بخواند از هر مرضي صحت يابد .

( وَ نُنَزَّلُ مِنَ القُرانِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحمةٌ للمُؤمِنينَ وَ لا يَزيدُ الظّالِمينَ الاّ خَساراً)

 

23- آيه اي به حهت درد سينه و پستان و دل و همچنين براي صحّت

اين آيات نوشته و به آب محو نموده و بخورده و برسينه بندد.

( وَ نُنَزَّلُ مِنَ القُرانِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحمةٌ للمُؤمِنينَ وَ لا يَزيدُ الظّالِمينَ الاّ خَساراً)

 

 

 

 

 

دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:, :: 6:24 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

- مراقبه(meditation) چیست و چرا مراقبه می کنیم؟

 

از بودا پرسيدند : تو و شاگردانت چه مي كنيد؟ او پاسخ داد : “ مي نشينيم، راه مي رويم و غذا مي خوريم ” . پرسشگر گفت : اما همه كس اين كارها را مي كند. بودا پاسخ گفت : “ اما وقتي كه ما مي نشينيم ، مي دانيم كه نشسته ايم و وقتي راه مي رويم مي دانيم كه راه مي رويم"

این یعنی متعلق و اسیر زمان گذشته و آينده نبودن . ما با مراقبه و تمركز در زمان حال زندگي مي كنيم ..اما چرا باید در زمان حال زندگی کرد.


قبل از اینکه فهمید چرا باید در زمان حال زندگی کرد و قبل از اینکه فهمید چرا در حالت طبیعی قادر به زندگی در زمان حال نیستیم بهتر است بدانیم چرا دچار اندوه و اضطراب می شویم . اندوه و غصه1- با گذشته و آینده و2- با در نظر گرفتن ارزیابی امور و ارزش ها در ذهن معنا پیدا می کنند.با مقایسه وضعیت ها در آینده و گذشته است که دچار حالت غم و غصه می شویم.آیا کسی که یاد گرفته این ذهن از هم گسیخته راـــ که گویی کار آن مقایسه دائم وضعیت ها و شرایط و مفاهیم و امور با هم است ـــ در کنترل درآورد آیا به تجربه اندوه دچار خواهد شد؟ افسردگی و اضطراب ضربه ی کاری ذهن تربیت نشده از شدت مقایسه و ارزیابی همه چیز با هم به وجود انسان است.راز آموزه بودا وقتی می گوید آموزه من غذا خوردن وقت غذا خوردن است همینجاست .بودا می گوید وقتی یک انسان معمولی غذا می خورد مشغول هر کاری است جز خوردن غذا بدین معنی که ذهن این شخص حین خوردن غذا بیشتر در حال مقایسه و ارزیابی افکار و وضعیت ها و احوال خویش است تا لذت بردن از غذا و سرایت این وضعیت به تمام لایه ها و زوایای زندگی او مانع از این می شود که او از زندگی که چیزی جز همین آنات و لحظات نیست لذت برد .


1- "کمترین" میزان مراقبه آنطور که استادان می گویند دو تایم پانزده دقیقه ای در روز است شما می توانید زمان آن را بالا ببرید دو نیم ساعت یا سه تا یک ربع ، دوتا یک ساعت و...
2- مردم می دانند که جسمشان با ورزش ورزیده می شود اما معمولا از درک اینکه روان آدمی باچه چیز ورزیده می شود و یا اصلا آیا ذهن و  روانشان به تقویت نیاز دارد عاجزند یا اصلا درکی از اینکه روان آدمی نیز می تواند مثل جسم او ورزیده شود بی خبرند .مراقبه همراه با مطالعه پیگیر و روشمند ورزش روح و روان انسان است  برای همین است  کسانی که مراقبه می کنند از لحاظ عصبی و روحی بسیار قوی تر ، ورزیده تر و سالم تر از افرادی هستند که مراقبه نمی کنند. فقط مراقبه کنید . خاموش ، بی حرکت ، بدون مقایسه ، بدون آخربینی یا آخور بینی ، بدون توجه ، بدون  هر آنچه که برایتان مهم است و توجه به آن باعث رنج شما می شود و حساسیت شما را بر می انگیزد .
3-بهترین حالت مراقبه همان لوتوس یا به اصطلاح  "بودایی نشستن" است : چهار زانو نشستن و کمر را کاملا صاف کردن . فقط در این حالت است که بدن شما در بهترین شرایط بدنی برای مراقبه است مگر اینکه شما در پا یا کمر دچار عارضه باشید اما حتی در این حالت هم بهتر است  ستون مهره های خود مخصوصا کتف های خود را به جایی تکیه ندهید زیرا این شرط ورود به خواب آلودگی و رخوت است. در برمه و کامبوج روش خوبی برای نشستن سالخوردگان و بیماران دارند بدین ترتیب که فقط اولین و دومین مهره خود را از پایین به جایی تکیه می دهند بدین ترتیب کفل و بالای باسن به متکا یا مانعی برخورد کرده باعث حفظ تعادل مراقبه گر می شود.

4-هنر زندگی شادمان بودن در دنیای ست که درک می کنیم  رنج آن از لذتش بیشتر است و عمیقا آگاه بودن در دنیایی که می دانیم جهلش از معرفتش بیشتر است این هنر با مراقبه و مطالعه متون باطنی و انجام سلوک امکان پذیر است .

5- اگر در یک نشست قادر به انجام مراقبه نشدید
یا زمان آن را یک ربع یا نیم یا یک ساعت به تعویق بیندازید.یا اگر هر روز در همان زمان موفق به این کار می شدید طاق باز بیفتید و بیش از 10 بار نفس عمیق بکشید یا به مدت 5 یا ده دقیقه به اندازه دو آهنگ برقصید یا نرمش تند انجام دهید مثل روش آشرام اشو  یا چند دقیق مطالعه کنید .


6- ریلکسیشن اورژانسی :ناگهان یاد عشق ویران شده ی خود می افتید که به خاطرش همه چیزتان را فدا کردید تا به هم برسید اما خوب همه چیز دست به دست هم دادند تا خوشبختانه  این اتفاق نیفتد!یا به یاد مرگ عزیزی می افتید یا به یاد فرزندی که همسر سابقتان از شما گرفت حال قبل از اینکه دچار اندوه شوید در این حال مثل یک مرده طاق باز بیفتید چشمانتان را ببندید و جمله "من آرامش کاملم"یا  هر جمله ی امتحان شده دیگر را حدود 1الی 3قیقه در داخل چشم سوم در حالی که نجوا می کنید یعنی صدای خود را می شنوید با باور و قاطعیت در ذهن تکرار کنید .می توانید ایستاده یا لوتوس هم این کار را بکنید. باور و قاطعیت یعنی اینکه بپذیرید ناراحتی شما با چیزی از جنس خودش از بین می رود نه داروهای اعصاب و یاگیرآوردن سنگ صبوری برای فرافکنی اندوه خود برای او . باور و قاطعیت به شکل لبخند در چهره شما متجلی می شود . اگر این کار را با باور و اقتدار انجام دهید اندوه رنگ می بازد تا بفهمید دگرگونی حالات ذهنی بدون شرط خارجی دست شماست .اما این را هم بدانید ارزش چنین کاری مقطعی که مانند یک مسکن عمل می کند در مقایسه با کار ریشه ای و عمیق  مراقبه در خور توجه نیست.
7-دوستی پرسیده وقتی مراقبه می کنم بعضی اوقات تصاویر عجیبی می بینم و یا بعد از مراقبه وقتی دراز می کشم صداهای عجیبی می شنوم موضوع چیست ؟
وقتی شما مراقبه "ذاذن " یا " آناپانا " می کنید به عمیق ترین لایه های ذهن یا همان ضمیر باطن یا ناخوداگاه وارد شده الگوهای مخرب و ناشایست یا به قول بودایی ها سانکاراهای ذهن به بالا می آیند و از بین می روند چیزی مثل لایروبی کردن ژرفنای یک رود عمیق یا سوزاندن هیزم که با صدا و نور توام است این تصاویر و صداها همان عکس العمل های نهادینه شده ی ذهن هستند که حساسیت های شما را بالا برده مقاومت های شما را فرو می کاهند و شما را دچار رنج می کنند . به آنها اهمیت ندهید تنها نظاره و دیگر هیچ.

 

اما میان تمام کتابهایی که به فارسی درباره مراقبه منتشر شده کتاب هنر زندگی نوشته ویلیام هارت بی همتاست .بی همتاست چون به دقت مکانیزم و عملکرد مراقبه را در ذهن توضیح می دهد و تفسیر می کند در این کتاب ویلیام هارت مراقبه شخص بودا را برای شما آنالیز می کند این کتاب بی همتاست چون برای شما علت فیزیولوژیکی پیدایش رنج را شرح می دهد، چرا رنج می بریم و چرا برای لذت بردن رنج می کشیم و دقیقا چرا و چگونه به امور مختلف معتاد می شویم؟ در این کتاب به خوبی درمی یابید که بودا چگونه به نیروانا رسیده درک می کنید چرا با یوگا نمی توان به رهایی کامل یا نیروانا رسید و چرا بودا برای رسیدن به نیروانا روش های مراقبه یوگا و بقیه روش های موجود در هند باستان را کنار گذاشت و باقی قضایا. این کتاب شرح و تفسیر مراقبه بوداست که به ویپاسانا معروف است كه در اصل قسمتي از مراقبه هاي ذاذن در طريقت ذن است و گفته می شوداکنون پر طرفدار ترین مراقبه در اروپا و آمریکا است.خوشبختانه دوره های ده روزه ویپاسانا در مرکز مراقبه زیر نظر استادی که مستقیما زیر نظر گویانکا بزگترین استاد ویپاسانا ست دایر است و شما می توانید در صورت تمایل و اطلاع از چگونگی آن به ایمیل وبلاگ مکاتبه کنید.
این کتاب را هم به صورت الکترونیکی و هم از روبروی دانشگاه یا مشخصا از کتابفروشی بیدگل روبروی درب دانشگاه خریداری کنید.توصیه من به دوستان برای گمراه نشدن در فهم مراقبه و درک اساسی و عمیق مراقبه خواندن یکباره و چندباره این کتاب است.
اینجانب به عنوان یک دانش آموخته فلسفه و به عنوان کسی که سالها در جستجوی متون فنی و تخصصی و دقیق مراقبه بوده توجه شما را به این کتاب بسیار با ارزش جلب می کنم که مرا یاد متون عمیق و سترگ آلن واتس و هریگل و سوزوکی در شرح متون رمزی شرق دور می اندازد .اگر دنبال توجیهی بسیار فنی و علمی برای مراقبه بوده اید این کتاب اکنون به فارسی ترجمه شده است.

 


1- در داستان چهل دزد بغداد رییس دزدان با سه بار گفتن رمز سسمی باز شو دروازه غار جواهرات را باز می کرد اما دروازه غار جواهرات وجود ما با سه بار گفتن باز نمی شود باید نظم و پشتکار داشت .نظم و پشتکار . نظم و پشت کار!تا دروازه ی غار به مرور و به آرامی گشوده شود.تسلط بر ذهن  بوسيله خويشتن نگری‌  آسان نيست‌، مراقبه  برای کسی که مراقبه را جدی بگیرد جوابگوست .آیا در این دنیا کاری هست که آن را جدی نگیرید و در عین حال از آن جواب بگیرید ؟
2- شاید بدترین نفرین این باشد که به کسی بگویید:" امیدوارم هر کاری دلت خواست انجام دهی ! یکی از کارهایی که دل و غریزه بر آن تاکید می کند اما عقل از قبول آن ابا دارد تنبلی است که بزرگترین دشمن  پیشرفت و پویایی ست .انسان تنبل قادر به مراقبه نیست زیرا تنبلی ضد هوشیاری و تمرکز است.اما فقط با مراقبه تنبلی و کسالت از بین نمی رود برای همین شما باید ورزش هم بکنید .پیشنهاد می کنم به همان اندازه که غذا می خورید تحرک داشته باشید اگر پانزده دقیقه پشت میز غذا هستید چند ساعت بعد، پانزده دقیقه ورزش کنید. اما چگونه ورزش کنیم ؟ هر کاری که می کنید باید یک شرط را مد نظر داشته باشید ،باید  به نفس نفس زدن بیفتید و عرق کنید  .
3- روزی دوبار مراقبه کنید هر بار یک ربع .اگر در معبد نیستید باید گفت زمان مناسب مراقبه به شکل زندگی و کار شما بستگی دارد .دو موقع از شبانه روز هست که شما در آن دو وقت ، حس بهتری برای مراقبه دارید .
4- یکبار به یک فروشگاه موسیقی رفتم و در کمال حیرت ویترین داخلی فروشگاه پر بود از سی دی هایی مربوط به موسیقی مراقبه!!آیا مراقبه موسیقی دارد!؟ وقتی مراقبه می کنید باید عالم خارج را رها کنید و به عالم درون رجوع کنید .پس در این صورت این موسیقی مراقبه دیگر چیست ؟ چیزهایی برای شرطی کردن دوباره ی خود . از دست تو ای ذهن چسبنده ! یک مراقبه گر جدی  با علم به خصوصیات ذهن از شرطی شدن به هر عنوان می پرهیزد.  " آگاهید که همه در حال تغییر و تحول است. پس به هیچ نمی چسبید. می دانید بدون آنکه بدانید چگونه"
5- مراقبه ترجمه ی 
MEDITATION است  می توان آن را به درون پویی ، درون نگری و  خود پژوهی هم ترجمه کرد .
6- آیا مبتدی می تواند در حین روز هایی که مراقبه ی تنفس انجام می دهد مراقبه ی دیگری انجام دهد؟ هرگز .اصلا چرا باید این کار را بکنید ؟ مگر شما توانستید حتی یک دقیقه به طور دائم فقط بر تنفس خود تمرکز کنید و اصلا حواستان به جایی پرت نشود؟ مراقب فریب های ذهن باشید و اشتباهی که بسیاری از اشخاص می کنند را مرتکب نشوید.دیگران چه اشتباهی مرتکب می شوند ؟ پرداختن گاه به گاه به  روش های مختلف مراقبه و شوق به تجربه روش های جدید بدون اخذ نتیجه مناسب و بدون ایجاد اقتدار و تسلط  .نتیجه ؟ بدبختی ! تشویش ، سردرگمی ، سرخوردگی ، نارضایتی، گمراهی و تبدیل شدن به حوضی به عمق یک سانتیمتر . از زیر کار در نروید با خودتان رو راست باشید و مردانه و منظم مراقبه کنید :نگرش دم و باز دم و دیگر هیچ.این برنامه ی امروز شماست .
7-  این نوشته که به عنوان حقیقت به شما عرضه شده درست نیست .اینجا گفته شده : "  اینکه فرد کدام روش را برگزیند و از کدام نوع مراقبه کار خود را شروع کند، هیچ قانون قطعی وجود ندارد. هر روشی که خود فرد شخصا احساس راحتی و اطمینان با آن می‌کند، همان بهترین نقطه شروع است. بعد از مدتی که بطور جدی در آن راه کار شد، می‌توان روشهای دیگر را نیز امتحان کرد. پس مهم نیست کدام روش را برمی‌گزینند، همه آنها در نهایت به یک جا می‌رسند. یکی از استادان عرفان می‌نویسد: " خداوند یکی را با فریاد برمی‌گزیند، دیگری را با آواز و سومی را با زمزمه".
خطایی بزرگ در این نوشته است . نقیض سخن بالا و تصحیح شده ی آن این جمله است:
"فرد زیر نظر معلم و استاد روشی را تجربه می کند. قوانینی قطعی در مراقبه وجود دارد . هر روشی که خود فرد شخصا احساس راحتی و اطمینان با آن می‌کند، بهترین نقطه شروع نیست. پس چیزی مهم تر از این نیست  که کدام روش را برمی‌گزینید، همه روش های مراقبه در نهایت به هزار جا ختم می شوند! . جملاتی مثل: « خداوند یکی را با فریاد برمی‌گزیند، دیگری را با آواز و سومی را با زمزمه. » هیچ ربطی به تجربه ی مراقبه ندارد و کاملا گمراه کننده است .مراقبه راه تسلط بر ذهن و زندگی توسط خود شماست و ربطی به خدا و پیغمبر ندارد برای همین هم هست که به قول معروف عملی فرادینی است.

 

 

یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:, :: 2:53 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

مادرشوهری بود که عروسي خودپسند داشت. روزي مي خواست نحوه پختن پلو را به او بياموزد. ديگي حاضر کرد و گفت: ابتدا آب را در ديگ مي جوشاني. عروس گفت: اين را مي دانستم.

گفت: سپس برنج را در آن مي ريزي. عروس گفت: اين را هم مي دانستم.

گفت: سپس برنج را در آب مي جوشاني تا دانه هاي آن ترد شود، گفت: اين را هم مي دانستم.

گفت: سپس آن را در صافي مي ريزي و ديگ را دوباره بر آتش مي نهي و روغن در ته آن مي ريزي و نان بر روغن مي گذاري و سپس برنج را در ديگ مي ريزي. گفت: اين را هم مي دانستم.

مادر شوهر که ديد عروسش چقدر خودپسند است، گفت: سپس خشتي بر در ديگ مي گذاري. گفت: اين را هم مي دانستم.

بعد از رفتن مادر شوهر عروس همان طور که آموخته بود پلو را تهيه کرد و خشتي بر سر ديگ گذاشت.

پس از چند دقيقه خشت از بخار ديگ خيس شد و در ديگ افتاد. عروس چون اين صحنه را ديد هاج و واج ماند و متوجه خودپسندي خود شد.

ظهر چون شوهرش به منزل برگشت گفت: ناهار چه داريم، گفت: «خشت پلو».
 
یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:, :: 2:51 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

جذابیت صدای شما در روابط شما تاثیر زیادی دارد ، هنگامیکه می خواهید در جایی سخنرانی کنید و با کسی برای اولین بار تماس بگیرید صدای شما خیلی اهمیت دارد. در اینجا چند روش ذکر می کنیم که به شما کمک می کنند در موقعیتهای مختلف صدای جذابتری داشته باشید:

درست نفس بکشید: بیشتر زنها تمایل دارند با صدای بلند صحبت کنند و به همین دلیل گاهی صدای آنها گوشخراش و یا بچه گانه به نظر می رسد. برای جلوگیری از این مشکل باید آهسته و عمیق و از دیافراگم نفس بکشید. همه بازیگران زن و مرد به همین صورت نفس می کشند. شما وقتی خواب هستید نیز بطور ناخودآگاه با همین روش نفس می کشید. وقتی درست نفس می کشید صدایتان غنی تر و با نفوذتر می شود و دیگران دلشان می خواهد به شما گوش کنند.

صدایتان باید رسا باشد: اگر آهنگ صدای شما خیلی یکنواخت و آهسته باشد ، مخاطب شما از گوش کردن به صدای شما خسته می شود .حوصله اش سر می رود. همین موضوع باعث می شود که آنها حاضر نباشند مقدار زیادی از وقتشان را به شما اختصاص دهند تا متوجه شوند که شما جذاب و عالی هستید. بنابراین با احساس صحبت کنید و سعی کنید با بالا و پایین بردن تن صدای خود روی چیزهایی که برای شما مهمتر است تاکید کنید.

واضح و کامل صحبت کنید و از آهسته و زیرلب حرف زدن پرهیز کنید. حتی اگر در یک جمع غیر رسمی هستید ، همه بخشهای کلمه ها را تلفظ کنید و کاملا" واضح و روشن صحبت کنید. اگر به جای خوردن کلمات و جمله ها ، آنها را کاملا بیان کنید دیگران احساس می کنند که شما اعتماد به نفس بیشتری دارید و به شما بیشتر توجه می کنند.
 

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 139
بازدید دیروز : 632
بازدید هفته : 1240
بازدید ماه : 2861
بازدید کل : 3549569
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>