علمی-اجتماعی
یک شنبه 6 اسفند 1391برچسب:, :: 1:23 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


یه قانونی هست که میگه :

یه مریضی میگیری که از هر یک میلیون نفر یه نفر اونو میگیره !

اما تو قرعه کشی بانک بین دونفر هم که باشه تو برنده نمیشی.

یک شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:51 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


 
فکر می‌کنید تغذیه سالمی دارید؟

گوشت گاوبدترین انتخاب!

از دیدگاه طب سنتی طبع تمام گوشت‌ها گرم و تر است و اینکه می‌گویند گوشت گاو سرد است، یعنی گوشت گاو در مقایسه با گوشت‌های دیگر سرد است.اما در مکتب طب سنتی غذای انسان شامل 4 جزء است: نان گندم، میوه‌هایی مثل سیب، انجیر، خرما و انگور، شیرینی‌های ساده مثل نان نخودچی و نان برنجی و گوشت‌هایی مثل جوجه، بره (بزغاله) و ماهی‌های قزل‌آلا و سفید، بنابراین وقتی موادی غیر از این، بیش از حد، توسط انسان‌ها مصرف می‌شود، می‌تواند افراد را با مشکل روبه‌رو کند.
در مورد گوشت‌ها که به این بحث مربوط است، باید بگوییم گوشت‌هایی غیر از آنچه گفته شد، مواد زائد زیادی را وارد بدن انسان می‌کنند که باید به نحوی از بدن دفع شوند و باقی‌ماندن‌ آنها در بدن باعث بیماری افراد می‌شود. نکته جالب توجه این است که در میان گوشت‌ها، گوشت گاو از همه بدتر است و متاسفانه در میان افراد جامعه ما رایج‌ترین گوشت است؛ این گوشت ظاهرا چرب نیست اما سلول‌هایش ذاتا چرب هستند و مواد زائد زیادی را وارد عروق و بافت‌ها می‌کند و در طولانی‌مدت باعث بروز بیماری‌های زیادی در بدن فرد مصرف‌کننده می‌شود.

طبع‌تان سرد است؟ شتر بخورید

40
روز یک‌بار؛ نه بیشتر و نه کمتر!

شتر از آن دسته حیواناتی است که در محیط‌های گرم و خشک زندگی می‌کند و به همین دلیل گوشتش گرم است. این گوشت از لحاظ تغذیه‌ای و املاح شباهت زیادی به گوشت گوسفند دارد و برای افرادی که طبع سردی دارند، مناسب است. با توجه به اینکه در احادیث اسلامی هم خوردن این گوشت هر 40 روز یک‌بار توصیه می‌شود، اگر بیش از این مقدار خورده شود، گرمای آن باعث می‌شود مزاج فرد از حالت تعادل خارج شود و فرد را دچار خارش و خشکی پوست کرده و مستعد کهیر زدن کند.  گوشت شتر حاوی ویتامین‌های گروه B، فسفر و کلسیم بوده، پروتئین کمتری نسبت به گوشت گاو دارد اما این مقدار، با میزان پروتئین گوشت گوسفند برابری می‌کند.

همچنین در مقایسه با سایر گوشت‌های قرمز، گوشت شتر آهن و پتاسیم کمتر و سدیم بیشتری دارد و چربی‌اش بیشتر در کوهانش جمع شده؛ به همین خاطر مصرف کوهان آن توصیه نمی‌شود، چراکه بسیار چرب است. البته کوهان و همچنین استخوان‌های شتر برای درمان پادرد، کمردرد و سایر دردهای روماتیسمی خوب است و در صورت رعایت اعتدال، مصرفش اشکالی ندارد.از آنجا که تمام گوشت‌های قرمز چربی، اسید اوریک و کلسترول زیادی دارند و گوشت شتر هم گوشت قرمز است، کسانی که مشکلات فشار خون، قلب و عروق، نقرس و اسیداوریک بالایی دارند، نباید از خوراک این گوشت زیاد استفاده کنند.

آسم دارید؟ بلدرچین بخورید

پرنده‌ای با پروتئین اضافی!

بلدرچین از خانواده قرقاول‌هاست و پر‌جنب‌وجوش؛ بنابراین گوشت کم‌چربی دارد که مقدار زیادی گلیکوژن در آن ذخیره شده؛ یعنی میزان قندی که در گوشت بلدرچین ذخیره می‌شود، زیاد است. همچنین دارای انواع اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن است و مقدار پروتئین آن نسبت به دیگر پرنده‌ها و حتی گوشت‌های قرمز، 5 تا 10درصد پروتئین بیشتری دارد. در مجموع چون چربی کم و پروتئین بالایی دارد، گوشت خوبی است که برای تقویت بدن، درمان ضعف عمومی، بی‌خوابی، آسم (عوارضش را کم کند) و ضعف اعصاب مفید است و به همین علت است که برای افراد مسن نیز توصیه می‌شود. طب سنتی، گوشت بلدرچین و کبوتر را بسیار شبیه  هم می‌داند. گوشت و تخم هر دوی این پرندگان برای تقویت قوه ناطقه مفید است و به همین علت برای بچه‌هایی که تازه می‌خواهند حرف زدن را شروع کنند، توصیه می‌شود. گوشت بلدرچین علاوه بر اینکه نرم‌کننده پوست است، چاق‌کننده هم هست!

گوشت کبوتر هم چربی کمی دارد و حاوی فسفر، ویتامین‌های گروه B و تقریبا همه اسیدهای آمینه ضروری بدن است. کبوتر زودهضم است و برای تقویت قوای جسمی، ضعف عمومی بدن، تقویت حافظه، تقویت گردش خون، کاهش علائم بیماری‌های قلبی-عروقی و تعادل کلسترول مفید است، البته مقدار کلسیم موجود در گوشت کبوتر نسبت به سایر پرنده‌ها بیشتر است.  به توصیه طب سنتی، بهتر است گوشت بلدرچین و کبوتر را با مقداری مواد ترش و شیرین (مثلا سکنجبین که طعم ملسی دارد) و روغن بپزید تا از عوارض این گوشت در امان باشید.

کم‌خونی دارید؟ شترمرغ بخورید

پرنده‌ای با گوشت قرمز!

 
آمریکای لاتین است، اما 15تا20 سالی است که در کشورمان پرورش می‌یابد و در سال‌های اخیر جایگاه نسبتا خوبی در فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کرده است.  با اینکه پرنده است، گوشتش در رده گوشت‌های قرمز قرار می‌گیرد و خواصش شبیه گوشت بز و گوسفند است؛ کالری، کلسترول و چربی کمی دارد و حتی در مقایسه با گوشت مرغ هم کم‌چرب‌تر است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به فشارخون و بیماری‌های قلبی- عروقی بسیار مناسب است. در ضمن اگر قصد کاهش وزن دارید، مصرف این گوشت را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

این گوشت مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر‌اشباع، امگا3، آهن، پروتئین، روی و منیزیم   دارد و مقدار سدیم موجود در آن کم است و همچنین این گوشت بعد از گوشت ماهی یکی از زود‌هضم‌ترین گوشت‌هاست و حدود 90درصدش هضم می‌شود.  از دیدگاه طب سنتی هم، گوشت شترمرغ با اینکه گرم است، اما در مقایسه با سایر گوشت‌ها به گرمایش به حد اعتدال نزدیک‌تر است و همین گرمای آن است که باعث دفع مواد زائد از بدن می‌شود. این گوشت  کلسترول کمی داشته و برای کمردرد و درد مفاصل می‌تواند کمک‌کننده باشد. شترمرغ با دفع سودای اضافه بدن، باعث از بین رفتن لکه‌های تیره پوستی می‌شود.گوشت شترمرغ با اینکه گرم است، اما در مقایسه با سایر گوشت‌ها به گرمایش به حد اعتدال نزدیک‌تر است و همین گرمای آن است که باعث دفع مواد زائد از بدن می‌شود

 
بی‌اعصاب هستید؟ کبک بخورید

پرنده‌ای برای عضله‌سازی!

کبک هم تقریبا شبیه بلدرچین است؛ پروتئین آن نسبت به سایر طیور و همچنین گوشت‌های قرمز 5 تا 10درصد بیشتر است و همه اسیدهای آمینه ضروری را- که 19 اسید آمینه ضروری وجود دارد- داراست. اسیدهای آمینه در بدن، بعد از هضم و جذب، باز کار پروتئین‌سازی، عضله‌سازی و ترمیم بافت‌ها را به عهده دارند. اما از آنجا که برخی از گوشت‌ها همه اسیدهای آمینه ضروری را ندارند و بدن از تولید برخی اسیدهای آمینه عاجز است و نیاز به منبعی بیرونی دارد، کبک می‌تواند خوراک منحصر به فردی باشد. مثلا در میان پروتئین‌های گیاهی فقط سویاست که حاوی همه اسیدهای آمینه ضروری است و گندم، ذرت  و... همه اسیدهای آمینه ضروری را ندارند.

کبک دارای کلسترول، چربی و سدیم نسبتا پایینی است، اما پتاسیم زیادی دارد. همچنین دارای فسفر، منیزیم و آهن کافی است و برای تقویت عمومی بدن، درمان ضعف عمومی، بی‌خوابی و ضعف اعصاب مفید است. این گوشت اسید اوریک کمی هم دارد و باز هم برای افراد چاق، افراد دچار فشارخون و بیماران قلبی- عروقی مناسب است؛ البته به شرطی که زیاده‌روی در کار نباشد! از دیدگاه طب سنتی همه این خواص به شرطی در کبک وجود دارد که در طبیعت رشد کرده باشد و پرورشی نباشد! چون کبک پرنده‌ای پر‌جنب و جوش است و مثل ماهی آزاد دریاست! به همین دلیل چربی و کلسترول کمی داشته‌و گوشت خشک‌تری نسبت به سایر پرندگان دارد؛ طبیعتش گرم و خشک است و برای رفع کم‌خونی هم مفید است. خوردن گوشت کبک، چاق‌کننده است و اگر به صورت کبابی مصرف شود، این خاصیتش تشدید می‌شود. همچنین گفته می‌شود که بهتر است گوشت این پرنده تازه مصرف نشود و بعد از یکی، دو روز که در یخچال نگهداری شد، استفاده شود چون طعم و خاصیت بیشتری دارد.

فشارخون دارید؟ بز و بزغاله بخورید

گوشت قرمز کم‌کلسترول

گوشت بز و بزغاله شباهت زیادی به گوشت گوسفند دارد و در مقایسه با گوشت گوسفند، گرم‌تر است. بز حیوان پرتحرک و پر‌جست و خیزی است و به همین‌‌دلیل لطیف‌تر، کم‌چرب‌تر، کم‌کالری‌تر و زودهضم‌تر از گوشت گاو است. البته به‌شرطی که گوشت بز جوان باشد. در کل گوشت حیوانات پیر پر‌چرب، الیافش سفت و خشک، دیر‌پز و دیر‌هضم است.  گوشت بز و بزغاله چربی اشباع، کلسترول و سدیم کمتر و آهن و پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت‌های قرمز دیگر دارد؛ بنابراین برای بیماران قلبی- عروقی و فشارخونی، در صورت مصرف متعادل، بهتر است. البته گوشت بز در مقایسه با گوشت شتر سردتر است بنابراین بهتر است در کنار آن از خوراکی‌هایی با طبع گرم مثل خرما و عسل استفاده کرد.

رژیم دارید؟ اردک و مرغابی بخورید

پرنده‌هایی مثل گاو!

اردک و مرغابی چون همیشه در آب هستند و غذاهای آبی می‌خورند،گوشت سرد و تری دارند، به همین دلیل هم هست که نسبت به گوشت سایر پرندگان سخت‌تر هضم می‌شوند، همچنین از دید طب سنتی، گوشت این پرندگان آبی در مقایسه با سایر پرندگان، مواد زائد بیشتری دارد و از این لحاظ شبیه گوشت گاو است.  البته گوشت اردک و مرغابی کالری، چربی، کلسترول و سدیم کمی دارند و میزان بالایی از آهن و پتاسیم را دارا هستند، بنابراین برای بیماران قلبی- عروقی، افراد دارای اضافه وزن و فشارخون خوب است. چربی‌ این پرندگان آبی نسبت به گوشت‌شان رطوبت بیشتری دارد و به همین دلیل مالیدن چربی آن به بدن می‌تواند خشکی بدن و پوست را رفع کند "با توجه به این که این پرندگان لجن خوار هستند گوشتشان طعم بدی دارد و تنها در فسنجان می توان از آنها استفاده کرد.".

ام‌اس دارید؟ بوقلمون بخورید

پرنده‌ای برای تنظیم کلسترول!

بوقلمون، چربی کمی دارد و منبع خوبی از سلنیوم، پتاسیم، روی و ویتامین‌های گروه B است و چون اسیدهای چرب غیر‌اشباع زیادی دارد، کلسترول خون را تنظیم می‌کند. بوقلمون در مقایسه با سایر پرنده‌ها، مقدار بیشتری از اسید آمینه‌ای به نام کریپتوفان را داراست که در پیشگیری از سرطان و کاهش علائم ام‌اس مفید است. البته مصرف این گوشت ممکن است باعث تشدید بیماری نقرس شود؛ به همین دلیل مصرف بوقلمون به مبتلایان نقرس توصیه نمی‌شود. همچنین گوشت بوقلمون حاوی کمی اسید اگزالیک است که می‌تواند سنگ کلیه را تشدید کند.  یادتان باشد بوقلمون نباید جزء گوشت‌های اصلی مورد مصرف افراد باشد، زیرا از دیدگاه طب سنتی طبع خشکی دارد و برای کسانی که دچار یبوست و خشکی پوست هستند هم، به هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود. البته اگر شب‌ها که می‌خوابید، آب دهانتان حسابی بالش‌تان را خیس می‌کند و از این موضوع ناراحت هستید، مصرف گهگاهی گوشت بوقلمون می‌تواند این مشکل را رفع کند. همچنین مصرف گوشت شترمرغ برای رفع اختلال حافظه هم مفید است.

 

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:49 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

برای کاهش وزن ابتدا سر خود را به چپ و سپس به راست بچرخانید.

این حرکت را چند بار در موقع تعارف شیرینی، شکلات، تنقلات

و غذاهای چرب و چیلی انجام دهید !

حتما لاغر میشوید!!!

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:44 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:41 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


اگر دنیـا برعکس بود حیونا وقتی از هم شاکی‌ میشدن و میخواستن به هم فحش بدن

میگفتن : آدم ، اهلی ، انسان

با تو هستم یکم حیوون باش.

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:40 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

این جملات ایهام دارند و باید تصحیح شوند :

راستی وقتی به یک خانم  میگن : خانم دکتر  .  خودش دکتره یا شوهرش ؟

وقتی به یک خانومی میگن: خانم مهندس . منظور خود خانمه مهندسه یا همسرش مهندسه ؟

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:38 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

دو گرایش ذهنی سبب از دست دادن می شود : 1- ناسپاسی  2- ترس از دست دادن

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:36 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

بچه های دانشگا رو از روی محل نشستن سر کلاس طبقه بندی میکنم.

ردیف اول :حال به هم زن

وسطی ها :یه سلام علیکی داریم

ته کلاس :دمشون گرم.

اونایی که اصن کلاس نمیان: اینا رفیقمن!!!

.


شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:34 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 بیماری سیاتیک به مجموعه‌ای از علامت‌هایی گفته می‌شود که با تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سیاتیک به وجود می‌آید.

 سیاتیک عصبی است که از ۴ تا ۵ رشته عصبی از ناحیه کمر در کنار هم قرار گرفته و تا انتهای پا کشیده شده است، عصب سیاتیک بلندترین و قطورترین عصب بدن است.

سیاتیک، اسم یک عصب است و اسم یک بیماری نیست، زمانی که این عصب تحت فشار قرار گیرد یا تحریک شود، یکسری از علامت‌ها برای فرد ایجاد می‌شود.

 تحریک عصب سیاتیک یک علامت در کنار مجموعه علامت‌های دیگر است و بهتر است سیاتیک را یک بیماری ندانیم بلکه عامل اصلی را باید علت فشار یا تحریک عصب سیاتیک بدانیم.
شایع‌ترین عاملی که موجب تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک عصب سیاتیک می‌شود بیرون‌زدگی دیسک بین مهره‌ای است که تحت عنوان فتق دیسک از آن یاد می‌شود،  در نقاط دیگر بدن ممکن است ریشه‌هایی که با همدیگر عصب سیاتیک را تشکیل می‌دهند به دلایلی مانند به وجود آمدن یک ضایعه استخوانی یا به دلیل کم شدن فاصله‌های بین مهره‌ها موجب تحریک شدن عصب سیاتیک شده و در نتیجه در فرد علامت‌های درگیری با عصب سیاتیک را نشان می‌دهد.

 درمان سیاتیک بر اساس عامل به وجود آورنده آن باید انجام ‌شود، برای درمان سیاتیک باید ابتدا علت تحریک سیاتیک را جست و جو کرد و درمان باید دقیقا بر اساس منشاء علت انجام شود.
 یکی دیگر از علت‌های بروز سیاتیک فشار عضلات پشت مانند کمر و اندام تحتانی بر روی عصب‌های سیاتیک است و این عضلات عصب‌های سیاتیک را می‌پوشاند و موجب فشار آمدن بر روی عصب سیاتیک می‌شود.

 سن شایع بروز سیاتیک بین ۳۰ تا ۵۰ سالگی است، با توجه به اینکه عامل اصلی سیاتیک بیرون زدگی فتق دیسک است، سن شایع فتق دیسک نیز میانسالی است.
ورزش‌ و نرمش‌های افراد مبتلا به سیاتیک باید از یکسری قواعد خاص پیروی کند،  ورزش این بیماران باید بر اساس عامل به وجود آورنده سیاتیک باشد.

 ورزش‌هایی که به این بیماران توصیه می‌شود بر اساس معاینه بالینی است، پیاده‌روی و راه رفتن در آب از ورزش‌های موثر و مفید برای درمان است.

 

 

شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 23:32 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

فندق درختچه اي است به ارتفاع تقرباً 2 متر كه برگ هاي آن پهن و نوك تيز است. فندق داراي پوششي سبز رنگ بوده كه پس از خشك شدن تدريجاً از آن جدا مي گردد.

مغز فندق در حدود 60 درصد روغن دارد كه به رنگ رزد روشن بوده و داراي طعم ملايم و بوي مطبوعي مي باشد.

از روغن فندق در تغذيه، عطر سازي و نقاشي استفاده مي شود. مغز فندق مقدار زيادي فسفر دارد.

فندق داراي خواص زيادي است و داراي پروتئين، مواد چرب، كلسيم، فسفر و پتاسيم مي باشد. فندق گرم و خشك است و براي بيماري قند مفيد است.

اين دانه روغني براي تقويت بدن، روده و معده، سرفه، درد سينه و كبد مفيد است. سموم را از بدن خارج كرده و براي ريزش مو و سوزش مجاري ادرار مفيد مي باشد ولي فشار خون را بالا مي برد.

اگر شما فعاليت فكري زيادي داريد بهتر است فندق بخوريد چون به دليل فسفر زياد مغز شما را تقويت مي كند. ولي به خاطر داشته باشيد افراط در خوردن اين دانه روغني باعث نفخ و گاز شكم و استفراغ مي شود. اگر سرد مزاج هستيد بهتر است فندق را با آب و عسل بخوريد و اگر گرم مزاجيد با سكنجبين ميل كنيد.

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 313
بازدید دیروز : 632
بازدید هفته : 1414
بازدید ماه : 3035
بازدید کل : 3549743
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>