علمی-اجتماعی
پنج شنبه 10 اسفند 1391برچسب:, :: 1:7 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


خواب یکی از ضروری ترین نیازهای انسان است که اهمیت آن خصوصا در دوران کودکی و رشد بسیار مهم است. زمان خواب می تواند برای کودک اوقات شیرینی باشد و از طرفی هم ممکن است جدایی از اعضای خانواده، هراس و نگرانی زیادی را برای او به همراه داشته باشد. یکی از نگرانی های والدین مشکلات خواب فرزندشان است، چرا که خواب و استراحت ناکافی تأثیرات نامطلوبی در رشد کودک دارد.
در این یادداشت سعی شده است ضمن آن که به رایج ترین مشکلات خواب در کودکان  اشاره می نمائیم  راهبردهای درمانی را نیز در جهت مقابله با این مشکل به والدین این کودکان بیان کنیم.

کابوس های کودکانه

کابوس در واقع رویای بد و ناراحت کننده است که غالبا به خاطر عوامل ترسناک در روز بروز می کند. این عوامل می تواند از جانب والدین، تماشای تلویزیون و اضطراب های خاص کودکانه باشد. همچنین تحقیر شدن کودک در سن 3تا 5سالگی، گم شدن و پیدا نکردن راه خانه، از دست دادن عشق مادر به خاطر از شیر گرفته شدن علل مهم کابوس شناخته شده است. کابوس تقریبا نزدیک صبح که زمان خواب عمیق است دیده می شود، بیشتر از چند دقیقه طول نمی کشد و کودک با حالت جهشی و ترس از خواب می پرد. در این زمان بچه کاملا نسبت به پدر و مادر و محیط پیرامون آگاهی دارد، می تواند اشیا را شناسایی کند، اما با جیغ و گریه و اضطراب از خواب بیدار می شود. نسبت به خواب و چیزهایی که دیده، آگاهی دارد و آنها را به یاد می آورد.

در این باره باید به کابوس پس ضربه ای هم اشاره کرد. به این معنی که کودک در دوره ای از زندگی در شرایط وحشتناکی مثل آتش سوزی، تصادف و... قرار داشته که بعداً همان صحنه ها را در خواب می بیند. کابوس های کودکانه اگر تا دوران بلوغ ادامه یابد، نشان دهنده مشکلات درون خانواده است.

شرایط سنی مختلف کودکان در رابطه با کابوس دیدن

هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست که نوزادان کابوس می بینند یا نه که البته احتمال آن خیلی ضعیف است. به طور کلی مفهوم رویا از 2سالگی کم کم شکل می گیرد. از 1تا 3سالگی ممکن است کابوس دیدن شروع شود که خیلی کم پیش می آید و کابوس محتوای ساده ای دارد. حدود 3تا 5 سالگی، سن شایع کابوس دیدن است. بچه ها در سنین 3 تا 6سالگی دچار اضطراب هایی می شوند که مشکلات خواب را در پی دارد و غالبا برای خوابیدن مقاومت می کنند. از 6تا 10سالگی هم ممکن است کابوس ببینند اما احتمال آن کمتر است که علت آن می تواند فیلم ها و داستان های ترسناک باشد. همچنین کابوس در این سن می تواند راهی برای ابراز احساسات تهاجمی باشد. این حالت معمولا در بین کودکان با ادب و شایسته ای مشاهده می شود که چون کمتر احساسات و رفتار منفی خود را بروز می دهند، به شکل کابوس دیده می شود.

رفتار صحیح والدین با این مشکل

وقتی کودک با اضطراب از خواب بیدار می شود، پدر و مادر باید ترس او را از بین ببرند و به او آرامش دهند و لزومی ندارد تا از او بپرسند چه چیزهایی در خواب دیده است. اما مهم ترین عامل، کم کردن مشاجرات خانوادگی است چرا که این مسائل عوامل تهدید کننده ذهن است. به علاوه باید تلویزیون دیدن فرزندان نیز کاملا کنترل شود و اصلا تصاویر ناراحت کننده و خشن نبینند.

وحشت شبانه

وحشت شبانه حالتی است که کودک با ترس و هراس از خواب می پرد، در رختخواب می نشیند، تقاضای کمک می کند، دستانش را به این طرف و آن طرف تکان می دهد و به یک مهاجم حمله می کند. با اینکه چشمانش باز است اما اطرافیان را نمی شناسد، ممکن است به نقطه ای خیره شود. وحشت شبانه در ساعات اول شب اتفاق می افتد و بیش از 5تا 10 دقیقه طول نمی کشد. کودک خودش هم دوباره می خوابد و اگر صبح از او در این باره سۆال کنیم، چیزی به خاطر ندارد.

این حالت در سنین 4تا 7 سال رایج تر است و بیشتر در بین کودکان باهوش، مضطرب و فعال دیده می شود. تفاوت آن با کابوس در این است که کابوس ممکن است تا بزرگسالی هم ادامه داشته باشد، اما وحشت شبانه فقط منحصر به دوران کودکی و موقتی است.

عوامل پدیدآورنده وحشت شبانه


بار دیگر باید به شرایط روحی روانی کودک اشاره کنیم. مسائل خانوادگی و والدین در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. اما علاوه بر آن، خستگی و مسافرت های طولانی که ریتم خواب کودک را به هم می زند، افسردگی و مصرف برخی داروها نیز می تواند وحشت شبانه را در پی داشته باشد. اگر همه شرایط روحی کودک مساعد بود، شرایط جسمانی مثل پایین آمدن قند خون، تب، اختلالات گوارشی و... می تواند علل زمینه ساز باشد. برای برطرف کردن مشکل نیز باید در وهله اول وضعیت خانواده بررسی شود و بعد شرایط کودک، زیرا در این باره خانواده درمانی بسیار مهم است.

راه رفتن کودکان در خواب


این مشکل تقریباً به ندرت دیده می شود و بیشتر از چند بار در زندگی کودک اتفاق نمی افتد. ادامه یافتن این حالت تا دوران بلوغ نیز مانند وحشت شبانه بسیار نادر است. کودکان بی قرار، حساس، عصبانی، هیجانی و تب دار بیشتر مستعد ابتلا به این اختلال هستند. راه رفتن در خواب خطرناک است اما باعث صدمه نمی شود.

عوامل ارثی، شرایط خانوادگی، خصوصاً کمبود محبت، روابط والدین، کیفیت آن و مسائل روحی عاطفی در بروز این حالت دخیل است.

کودک در این حالت با چشمان باز، کورمال کورمال راه می رود، طوری اطراف را لمس می کند که انگار به دنبال چیزی می گردد. معمولا به طرف دستشویی یا اتاق مادر می رود و نسبت به اطرافش آگاهی ندارد.

در صورت مشاهده این حالت، والدین باید دست او را گرفته و آرام به رختخواب برگردانند. بهتر است در و پنجره ها بسته باشد تا کودک از ارتفاع سقوط نکند. مراقب باشید فرزندتان قبل از خواب حتماً به دستشویی برود و شب ها غذای سنگین نخورد. طبق نظریه زیست شناختی قطع کنترل قشر مغز با اعصاب محیطی می تواند زمینه ساز این اختلال باشد؛ زیرا قشر مغز خواب و اعضای محیطی بیدار هستند. گاه در چنین شرایطی دارو تجویز می شود. اصولا به خاطر اینکه در زمان خواب ارتباط با عالم واقعی قطع می شود کودکان با خوابیدن مشکل دارند.

اگر فرزندتان حاضر نیست تنها بخوابد...


یکی دیگر از علل بدخوابی در کودکان، مقاومت و ترس آن‌ها به‌خاطر جدا خوابیدن از والدین است. این حالت باعث می‌شود که کودک، خواب منقطع و ناآرامی داشته باشد.چنین بچه هایی اصولا از چیزی می ترسند که رایج ترین آن دوری از مادر است. برای جدایی آنها باید قدم به قدم پیش رفت. اگر هر شب پیش شما می خوابد، در شب های بعد کم کم فاصله او را از خود بیشتر کنید. در واقع باید حساسیت او را نسبت به این مسئله از بین ببرید.

اول با او صحبت کنید، برایش داستان هایی با همین مضمون تعریف کنید، اگر تنها خوابید پاداشی در نظر بگیرید تا به این صورت بتواند بر مشکلش غلبه کند.عوامل کمک کننده به خواب بهتر بچه ها قصه گویی پیش از خواب تأثیر بسیار مثبتی در خواب دارد. بچه ها خیلی دوست دارند خودشان قهرمان داستان باشند. داستان های تخیلی یا حتی اتفاقاتی که طی روز روی داده را در قالب شخصیت خودش تعریف کنید.

خاطرات دوران نوزادی و عکس های آن زمان برای او بسیار خوشایند است. قدرت تخیل کودک بالاست، به همین خاطر تجسم سازی به او کمک می کند. خوابیدن اعضای خانواده در یک زمان نیز یکی دیگر از عوامل کمک کننده است. لحظه آخر جدایی از فرزند باید با کلمات مهربانانه، نوازش و بوسیدن همراه باشد.

پنج شنبه 10 اسفند 1391برچسب:, :: 1:5 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

از شيخ عبدالرحمن اسکافي پرسيدند: بزرگ ترين مردم کيست؟

گفت: بزرگ ترين اشخاص داناترين آن هاست، زيرا همه مردم حتي

 پادشاهان را به علم و دانش او احتياج است، ولي او به جز خدا به هيچ کس محتاج نيست.
 

پنج شنبه 10 اسفند 1391برچسب:, :: 1:1 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

یکی از بهترین راه ها برای داشتن زندگی کاری رضایت بخش و بدون دغدغه و قرار داشتن در مسیر پیشرفت این است که حرف های مدیر خود را به خوبی گوش کنید و در جبهه او باشید. شاید این مساله برای بعضی افراد بسیار ساده به نظر برسد، اما هستند افرادی که نمی توانند با این موضوع کنار بیایند.

یکی از بهترین راه ها برای داشتن زندگی کاری رضایت بخش و بدون دغدغه و قرار داشتن در مسیر پیشرفت این است که حرف های مدیر خود را به خوبی گوش کنید و در جبهه او باشید. شاید این مساله برای بعضی افراد بسیار ساده به نظر برسد، اما هستند افرادی که نمی توانند با این موضوع کنار بیایند.

مشکل آنها اغلب این است که به طور ناخواسته کارهایی می کنند تا حرف هایی می زنند که باعث می شود مدیرانشان فکر کنند چه آدم های بی کفایت، بی تجربه و ناکارآمدی هستند؛ مواردی که هیچ مدیری دوست ندارد در کارمند خود ببیند.

نمی خواهید چنین کارمندی باشید؟ از بیان جملات  انجام کارهایی که در ادامه ذکر کرده ایم، پرهیز کنید.

1. «تقصیر من نبود»

حتی اگر واقعا مشکل پیش آمده تقصیر شما نبوده است، این جمله را به زبان نیاورید زیرا شما را همچون یک بچه شش ساله نشان می دهد. بزرگ ترها همیشه مسوولیت کارهای خود را به عهده می گیرند و برای حل مشکلات به دنبال راه چاره هستند. مدیران همیشه دوست دارند کارمندان بخشی از راهکار باشند، به ویژه زمانیکه که خودشان مشکلی را به وجود آورده اند.

2.  «این وظیفه من نیست»

کار شما فقط محدود به مواردی نیست که در قرارداد ذکر شده است. وقتی مدیری از شما می خواهد تا کاری را انجام دهید، انجام آن وظیفه شماست. اگر جلوی مدیر خود از قبول آن کار سرباز بزنید، به نظر او کودک، غیرمتعهد و بدون حس همکاری خواهید بود.

3.  «مشکل ارتباطی بوده است»

از آنجا که بیشتر مشاغل این روزها در رقابت تنگاتنگ با هم هستند، شرکت ها اصولا برای افرادی که ارتباطات ضعیفی دارند، زیاد هزینه نمی کنند. مدیرهای مختلف نیازهای اطلاعاتی مختلفی نیز دارند، بنابراین ببینید مدیر شما جزو کدام دسته است و به همان ترتیب رفتار کنید. داشتن ارتباطات خوب برای موفقیت یک شرکت، یک مدیر و حتی شغل کارمند بسیار ضروری است.

4.  «نمی توانم آقا/خانم X را تحمل کنم»

مدیرها بدشان می آید تا وقت ارزشمند خود را به جای تمرکز روی کارهای مهم، روی مشاجره کارمندان و اختلاف های آنها صرف کنند و اصولا دوست ندارند وقتی دو نفر نمی توانند به طور حرفه ای مشکلات خود را حل کنند، آن را به بخش منابع انسانی بکشانند. آنها تمایل دارند تا کارمندان احساس مسوولیت داشته باشند و همچون آدم های بزرگ با هم رفتار کنند.

5.  «من حالم خوب نیست»

اگر واقعا بیمار شده اید و نمی توانید کار کنید، مشکلی نیست اما اگر به دروغ خود را به بیماری زده اید، اگر مدیرتان به این مساله پی ببرد بسیار برای شما گران تمام خواهد شد. احتمال لو رفتن این دروغ زمانی بیشتر می شود که شما در فیس بوک، توئیتر یا دیگر رسانه های اجتماعی خود پست جدیدی بگذارید و مدیرتان آن را ببینید. یا یک دوست دهن لق شما را بفروشد.

6.  «خیلی کم یا خیلی زیاد»

کارمندان اصولا خیلی به خود زحمت نمی دهند تا بپرسند کی و چگونه مدیر می خواهد آنها را ببیند و ممکن است با اطلاعات ضروری که مدیر نیاز به شنیدنشان دارد، بی خیال در جای خود بنشینند یا با مسایل خیلی ساده و پیش پا افتاده باعث عصبانیت او شوند.

7.  «شکوه و شکایت کردن»

وقتی از کارمندان خواسته می شود تا بیشتر کار کنند، بیشتر آنها از این مساله شکایت می کنند. اما از آنجا که مشکلات شرکت برای همه یک پیامد دارد، این شکایت ها در واقع باعث رنجش و عصبانیت مدیران می شود زیرا آنها خودشان به اندازه کافی خسته و ناراحت هستند. شما باید زمان خود را برای یافتن راهکارها صرف کنید. همیشه به یاد داشته باشید برای هر موقعیت شغلی دست کم 5 نفر آماده به خدمت هستند. شاید مدیر شما حوصله تحمل شکایت های شما را نداشته باشد!

8. «من تقاضای افزایش حقوق دارم»

این وظیفه مدیر شما نیست تا نیازهای مالی شما را برطرف، صورت حساب های شما را پرداخت کند یا هزینه سفرتان را بپردازد. شما با توجه به کاری که انجام می دهید حقوق دریافت می کنید. اگر تقاضای افزایش حقوق دارید، این را با کارهای خود نشان بدهید و به جای درخواست یکطرفه، رو در رو با مدیرتان صحبت کنید.

9.  «من استعفا می دهم اگر ... »

هیچ گاه مدیر خود را تهدید به استعفا نکنید زیرا ممکن است احترام خود را پیش مدیر و حتی کار خود را از دست بدهید.

 
پنج شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:58 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

مردایی که  موهای دوطرف جلوی سرشون (شقیقه ها)ریخته خوش تیپن

 

 مردایی که وسط موهاش ریخته فکورن . یعنی خیلی فکر می کنن.

مردایی که هم جلوی موهاشون و هم وسط موهاشون ریخته فکر می کنن خوش تیپن!!!

چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:56 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


مردان از دو نوع خارج نیستند;

 

یا روی سرشان خالیست ، یا توی سرشان.

 سرخلوتیان از طرف

 

چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:51 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

با تاکید فراوان انجام حرکات ورزشی برای داشتن سلامتی

کاش بازی با کامپیوتر و اینترنت ورزش بود اونوقت می دونی چی می شد

همه ی ما معتادان به کامپیوتر مدال طلا می گرفتیم سالمترین افراد

 بشر بودیم و صدها سال عمر می کردیم. آخ اگه می شد چی می شد.

چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:48 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

چشمم دیگر آب نمیخورد

لـامـَصـَب رانـــــی هلو هم واسش گرفتم، نخورد!

چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:42 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

لیونل مسی در آستانه دیدار برگشت کوپا دل ری برابر بارسلونا در مورد شرایط بدنی خود اظهار نظر کرده که به نوعی عجیب به نظر می‌رسد.

مسی در این مورد گفت: می‌دانم که اکنون در بخش بحرانی فصل قرار داریم. بازی رفت برابر رئال را با تساوی یک بر یک به پایان رساندیم و در لیگ قهرمانان اروپا نیز ۲ بر صفر به میلان باختیم. چیزی که می‌تواند ما را در کنار هم نگه دارد اتحاد ما است. تیم خوبی هستیم که بازیکنان فوق العاده‌ای در اختیار دارد. باید در همه دیدارها عملکرد خوبی داشته باشیم تا بتوانیم به همه اهدافمان برسیم.

وی افزود: خیلی از نتیجه‌های ما بستگی به عملکرد و شرایط بدنی ما دارد. من زمان طولانی است که بدون هیچ استراحتی در همه بازی‌ها به میدان می‌روم. می‌دانم که این بازی کردن بی وقفه به بهتر شدن عملکرد من کمک می‌کند. بدن من بدون استراحت بهتر کار می‌کند!

 

چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:41 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, :: 23:39 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

رسول گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله می‌فرمایند:
بهترين قلب‏‌ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏‌ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى بدى دارد.
پس عالى‏‌ترين قلب، قلبى است كه خوبى را در خود دارد و لبريز از خوبى است. اگر سخن بگويد، سخنش در خور پاداش است و اگر سكوت كند، سكوتش در خور پاداش است.


 متن حدیث:

خَيرُ القُلوبِ اَوعاها لِلخَيرِ وَ شَرُّ القُلوبِ اَوعاها لِلشَّرِّ، فَاَعلَى القَلبِ الَّذى يَعِى الخَيرَ مَملُوٌّ مِنَ الخَيرِ اِن نَطَقَ نَطَقَ مَأجورا و اِن اَنصَتَ اَنصَتَ مَأجورا

 

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 452
بازدید دیروز : 632
بازدید هفته : 1553
بازدید ماه : 3174
بازدید کل : 3549882
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>